2500 HE
2500 HE
Prince 434p
Griffon, Shield, Lance, Bow of the Seafarer, Armor of Protection
Mage 180p
2lvl, Ds, Ds, Channeller
Mage 180p
2lvl, Ds, RoF, Pure of Heart
Mage 180p
2lvl Silver Wand, Seer, Channeller
10 Archers 126p
Musician
10 Archers 126p
Musician
10 Archers 126p
Musician
5 Dragon Princes 195
FCG, War Banner
10 Sword Masters 212
FCG, BoS
4 Tiranoc Chariot 340
4 RBT 400
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 57
Total Army Cost: 2499
Mage 180p
2lvl, Ds, Ds, Channeller
Mage 180p
Mage 180p
2lvl Silver Wand, Seer, Channeller
10 Archers 126p
Musician
10 Archers 126p
Musician
10 Archers 126p
Musician
5 Dragon Princes 195
FCG, War Banner
10 Sword Masters 212
FCG, BoS
4 Tiranoc Chariot 340
4 RBT 400
Models in Army: 57
Total Army Cost: 2499
całkiem spoko.. taki defensik
..
ale jak juz stawiasz na calkowite strzelanie to nie lepiej wziac SP?
bo kontre w tej armii i tak masz słaba.

ale jak juz stawiasz na calkowite strzelanie to nie lepiej wziac SP?
bo kontre w tej armii i tak masz słaba.

Ok moze to dlatego ze mam polski AB ale co to jest SP bo jakos do niczego mi ten skrot nie pasuje. A kontra no mysle ze 5dp z warbannerem oraz 4 charioty raczej dadza rade mocno zmiekczonemu wrogowi po 30 archersach 4 balistach 3 magach oraz lordzie z balisto-lukiem
SP=sea patrol, czyli oddzielny army lsit do HE ze storm of chaos.
jednak ja do niego nie mam przekonania, wole zwykłe strzelajace HE, jedna tura strzelania wiosny nie czyni, a tam kontry oprćóz smoka nie ma żadnej...
ale w Twojej rozpie bym co nieco jeszcze pokombinwoał aby dodać jej potencjału.
1) zmienił ustawienie itemów i honorów na magach:
-mage: channaller, seer (on ma rzucać duze czary, niczym arcyamg)
-mage: 2x scroll, silver wand (do noszenia scrolli, jednak dizęki 3 czarom mozemy wylosować na nim jakiś dobry czar, 2d6S4 czy coś w tym stylu, ogólnie to dla niego magia fire badz death)
-mage: scroll, seer\RoF, scrol na bank, bo potrzebne sa 3, zaś seer da nam np. drugi beast cowers czy inny potrzebny czar, zaś RoF łądnie wzmacnia naszą magie (tutaj do wyboru, jednak ja bym był bardziej przy pierścionku)
2) Jednych łuczników na pewno out i dał Silverów, podobnie zamieniłym DP na silverków, w tej konfiguracji najlepiej by było dać ich 2x6 i jedno moze z war bannerem (jednak nie koniecznie)
3) zwolnił się slot special wieć dałbym koneicznie shadwo warriorsów, którzy dobrze wystawieni ptrafia spowolnić duzą część wrogiej armi.
4) jak braknie punktów to ciecia na muzykach u łuczników, czempionie w SM.
Wtedy ta rozpiska naprawde dostaje kopa. Masz dobre strzelanie 4 bolce i 2 oddziały łuczników (plewy no ale niech będą
) do tego strzelającego gryfa, chociaż nie wiem czy great eagles zamaist gryfona ne byłby lepszy, rozumiem, że prince nie tylko ma strzelać ale i walczyć, na kontre jest dobry ale jeśli ma tylko strzleac to koneicnzie orzełek. Kontre masz bardzo dobrą 4 rydwany plus 2x6 silverów no i ten gryf. I kolejnym atutem jest magia, która duzo zdziała 9-11 ksotek plus bound to jest sporo.
jednak ja do niego nie mam przekonania, wole zwykłe strzelajace HE, jedna tura strzelania wiosny nie czyni, a tam kontry oprćóz smoka nie ma żadnej...
ale w Twojej rozpie bym co nieco jeszcze pokombinwoał aby dodać jej potencjału.
1) zmienił ustawienie itemów i honorów na magach:
-mage: channaller, seer (on ma rzucać duze czary, niczym arcyamg)
-mage: 2x scroll, silver wand (do noszenia scrolli, jednak dizęki 3 czarom mozemy wylosować na nim jakiś dobry czar, 2d6S4 czy coś w tym stylu, ogólnie to dla niego magia fire badz death)
-mage: scroll, seer\RoF, scrol na bank, bo potrzebne sa 3, zaś seer da nam np. drugi beast cowers czy inny potrzebny czar, zaś RoF łądnie wzmacnia naszą magie (tutaj do wyboru, jednak ja bym był bardziej przy pierścionku)
2) Jednych łuczników na pewno out i dał Silverów, podobnie zamieniłym DP na silverków, w tej konfiguracji najlepiej by było dać ich 2x6 i jedno moze z war bannerem (jednak nie koniecznie)
3) zwolnił się slot special wieć dałbym koneicznie shadwo warriorsów, którzy dobrze wystawieni ptrafia spowolnić duzą część wrogiej armi.
4) jak braknie punktów to ciecia na muzykach u łuczników, czempionie w SM.
Wtedy ta rozpiska naprawde dostaje kopa. Masz dobre strzelanie 4 bolce i 2 oddziały łuczników (plewy no ale niech będą

gryfa wziolem dlatego ze to taki mniejszy smok i nie zajmuje slota hero. Co do silverow hmm to czemu by nie bo w sumie ja do szarzy czekam i tak do ostatniego mometu wiec czy 18 czy 16 cali roznicy nie robi a pkt sie zbierajo. Muzykow u archerow i czempiona u SM wstawilem dlatego ze nie mialem juz w co wlozyc pkt a 36pkt na enw oddzial to za malo. zaraz to przeombinuje i dam tutaj nowo. Btw i tak nie wiem jak grac tym SP poniewaz nie mam podrecznika storm of chaos.
Prince 434p
Mage 180p
2lvl, Ds, Ds, Silver Wand
Mage 180p
Mage 170p
2lvl Seer, Channeller
10 Archers 126p
Musicain
10 Archers 120p
5 Silver Helmets 122p
Musicain
5 Silver Helmets 122p
Musicain
6 Shadow Warriors 90p
10 Sword Masters 212p
Standart, Musicain, BoS
4 Tiranoc Chariot 340
4 RBT 400
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2496
Ok zmienilem a teraz jak ??
Prince 434p
Mage 180p
Mage 180p
Mage 170p
2lvl Seer, Channeller
10 Archers 126p
Musicain
10 Archers 120p
5 Silver Helmets 122p
Musicain
5 Silver Helmets 122p
Musicain
6 Shadow Warriors 90p
10 Sword Masters 212p
Standart, Musicain, BoS
4 Tiranoc Chariot 340
4 RBT 400
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2496
Ok zmienilem a teraz jak ??
Z polskim AB o pomylki w angielskich nazwach nie trudno.
niby plewy ale jednak jakas lekka kawe zdejmuja a czasami i zapodzianego gdzies maga potrafia ustrzelic a ostatnio to wszystkie bolce strzelaly mi w smoka przeciwnika|(bo byl niebezpiecznie(7 cali) blisko od oddzialu z arcymagiem) to zostal lord i smok na 1 ranie to zdjeli go eleganckoKosa pisze:2 oddziały łuczników (plewy no ale niech będą)
Mi po zmianach rozpiska się podoba, niby trochę brakuję DP ale 2x SH powiedzmy "nadrobią to". Bardzo mi się podobają SW w rozpie bo jestem ich zwolennikiem. A Archerów ja też używam - niby plewy, ale jak pisał Relos potrafią to i owo zdjąć
razem z bolcami. A rydwany to mus przynajniej 2, tu nie ma DP więc do kontr 4. IMO bardzo fajna rozpa.

SM w takieh konfiguracji kosztują 198
czyli masz aż 18pkt wolnych!! powywalaj muzyków z jednych silverów i archerów, do tego jednego SW i za to podnosisz każdy oddział silverów do 6
(jedni będą nawet z muzykiem)
czyli masz aż 18pkt wolnych!! powywalaj muzyków z jednych silverów i archerów, do tego jednego SW i za to podnosisz każdy oddział silverów do 6

Prince 434p
Mage 180p
Mage 180p
Mage 170p
2lvl Seer, Channeller
10 Archers 120p
10 Archers 120p
6 Silver Helmets 138p
6 Silver Helmets 145p
Musicain
5 Shadow Warriors 75p
10 Sword Masters 198p
Standart, Musicain, BoS
4 Tiranoc Chariot 340
4 RBT 400
Models in Army: 59
Total Army Cost: 2500
No mysle ze teraz kontra odpowiednia 4 charioty i 2x6 silverkow. A swordzi jak trzeba to tez przyszarzuja
Mage 180p
Mage 180p
Mage 170p
2lvl Seer, Channeller
10 Archers 120p
10 Archers 120p
6 Silver Helmets 138p
6 Silver Helmets 145p
Musicain
5 Shadow Warriors 75p
10 Sword Masters 198p
Standart, Musicain, BoS
4 Tiranoc Chariot 340
4 RBT 400
Models in Army: 59
Total Army Cost: 2500
No mysle ze teraz kontra odpowiednia 4 charioty i 2x6 silverkow. A swordzi jak trzeba to tez przyszarzuja
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2007, o 12:27 przez Relosu, łącznie zmieniany 1 raz.
Relosu pisze:P10 Sword Masters 212p
Standart, Musicain, BoS
198 kosztują

czyli masz 4 pkt do rozdysponowania, zamień muzyka z archerów na silverów i bezie git
teraz tym pograj bo mi sie podoba 

arcyamg jest najpewniejszy jednak ja lubie grać od czasu do czasu na smoku, zaś gryfciem, 3 magami i 4 bolcami też grąłem i się nawet miło spisuje, jednak bez rewelacji
ale pograć mozna. Teraz gryf pójdzie całkowicie w niepamieć wiec jeszcze sie nim pociesz, póki jeszcze coś sobą prezentuje 

co rozumiesz poprzez goli silverzy i rydwany?? Stanowia tutaj bardzo dobrą kontre plus gryfcio, zaś w seapatrolu na dobrą sprawe nie ma po prostu czym skontrowac oprócz smoka, ale wtedy jest tylko 2 magów, ja wole to 

z BoH jest okey, jednak ja wole normalnego arcymaga w dwóch wersjach:
1) seer, RoC, jevel i scrol
2) silver wand, RoF, 3 scrolle
to zależy od koncepcji i od reszty magów
1) seer, RoC, jevel i scrol
2) silver wand, RoF, 3 scrolle
to zależy od koncepcji i od reszty magów