VC na 2k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

VC na 2k

Post autor: WhiteWolf »

Blood Dragons

Lord:
Count, 2 lev (367)
red furry, master strike, obsidian amulet
nightmer, barding, lance, shield

Heros:
Necro, 2 lev (150)
Book of arkhan, ds

Necro, 2 lev [152]
ds, black perpiat,
nightmer, barding

Core:
10 skeleton, full comand, spers, shield (135)
10 zombie, standar (70)
7 ghouls, ghast (74)
5 wolf, doom (60)
5 wolf, doom (60)

Specjal:
20 GG, full comand, shield, war banner (315)
9 Bk, full comand, bardibg, banner of doom (315)
2 spirit host (130)

Rare:
Banshee (90)
Banshee (90)

kości mocy: 7
kości rozpraszania 5

2000/2000pkt

Odrazu mówie, że nie chce szkieletom odejmować włuczni, bo osobiście jednak wole je jednak używać :)
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2007, o 14:23 przez WhiteWolf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Terael
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Terael »

5 wilków z doom wolfem kosztuje 60pkt (nie wiem czy tylko źle napisałeś czy też źle policzyłeś). Ci BK to będą 10 punktów drożsi.

Tak poza tym to ja bym osobiście wolał mieć 2x 5 ghuli (zabrać im championa i sztandar zombiakom) ale zależy co tam masz zamiar z nimi robić...

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Jeśli chodzi o wilki, to źle napisałem, a z bk zeczywiście żle dodałem :)

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

wampirzy bracie bo az mnie przeraza twoja pisownia. przed wrzuceniem posta wrzuc go sobie do worda posprawdzaj i wrzuc juz z dobra pisownia.

co do rozpy. robisz podstawowe bledy.
NIE LACZ PIECHOTY GG I BK RAZEM. to nie wypala. albo grasz konno albo grasz na piechocie.

do wilkow tak naprawde nie wiem po co ci championi, poza tym 3 oddzialy byc musza i juz

tak jak kolega wyzej pisal - wyrzuc sztandar zombiakom bo to ci sie nie przyda.

i ostatnie sluchaj sie starszych i wyrzuc te wlocznie

pozdro i no ofense :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

czempion na wilkach?? snake formacja i huzia na wikinga :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

gogosy pisze:wampirzy bracie bo az mnie przeraza twoja pisownia. przed wrzuceniem posta wrzuc go sobie do worda posprawdzaj i wrzuc juz z dobra pisownia.

Wampirzy bracie, jak juz poprawiasz, to sam chociaz pisz poprawnie. Duza/Wielka litera na poczatku zdania to nie łaska? ;)

gogosy pisze: NIE LACZ PIECHOTY GG I BK RAZEM. to nie wypala. albo grasz konno albo grasz na piechocie.

To wypala. Trzeba tylko wiedziec, co sie chce osiagnac i jak tym grac. Sam gram na kombo BK+GG i jakos to idzie. U mnie BK robia za naganiaczy. Naganiaja mi przeciwnikow na kloce piechoty. Na pewno nie mozna w takiej armii robic z BK frontalnego walca, bo samotny regiment, ktorego wsparcie jest kilometr za plecami, jest rozmontowywany predzej, niz zdazysz powiedziec: " Black Knights są niepokonana kawalerią".

gogosy pisze: do wilkow tak naprawde nie wiem po co ci championi, poza tym 3 oddzialy byc musza i juz
Jesli chodzi o championów w wilkach, to chyba slyszales o patencie linijki z doom wolfem na froncie? Nie...? A szkoda, bo to ma pewne walory taktyczne... ;)

A do White Wolfa: Wywal te włócznie i nie wyglupiaj sie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Obsidian amulet to raczej dyskusyjny patent - drogi jak fiks w stosunku do tego, co potrafi.
Pomyśl też nad banszetkami - na część armii są całkowicie nieprzydatne.

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Szkielety powiny robić za mięso armatnie, więc jak wpadnie w nie coś mocnego to i tak zzredukuje pancerz do 0, więc nie lepiej mieć włucznie? Pytam się bo nie mam pojęcia:P

P.S. gogosy nie mam wgrango worda:P

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

gogosy pisze:wampirzy bracie bo az mnie przeraza twoja pisownia. przed wrzuceniem posta wrzuc go sobie do worda posprawdzaj i wrzuc juz z dobra pisownia.

co do rozpy. robisz podstawowe bledy.
NIE LACZ PIECHOTY GG I BK RAZEM. to nie wypala. albo grasz konno albo grasz na piechocie.

do wilkow tak naprawde nie wiem po co ci championi, poza tym 3 oddzialy byc musza i juz

tak jak kolega wyzej pisal - wyrzuc sztandar zombiakom bo to ci sie nie przyda.
Tu nie masz racji.

pozdrawaim
Furion

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

bless pisze:

Wampirzy bracie, jak juz poprawiasz, to sam chociaz pisz poprawnie. Duza/Wielka litera na poczatku zdania to nie łaska? ;)

gogosy pisze: NIE LACZ PIECHOTY GG I BK RAZEM. to nie wypala. albo grasz konno albo grasz na piechocie.

To wypala. Trzeba tylko wiedziec, co sie chce osiagnac i jak tym grac. Sam gram na kombo BK+GG i jakos to idzie. U mnie BK robia za naganiaczy. Naganiaja mi przeciwnikow na kloce piechoty. Na pewno nie mozna w takiej armii robic z BK frontalnego walca, bo samotny regiment, ktorego wsparcie jest kilometr za plecami, jest rozmontowywany predzej, niz zdazysz powiedziec: " Black Knights są niepokonana kawalerią".

gogosy pisze: do wilkow tak naprawde nie wiem po co ci championi, poza tym 3 oddzialy byc musza i juz
Jesli chodzi o championów w wilkach, to chyba slyszales o patencie linijki z doom wolfem na froncie? Nie...? A szkoda, bo to ma pewne walory taktyczne... ;)

A do White Wolfa: Wywal te włócznie i nie wyglupiaj sie.
ty mi tu bless nie blesssuj z duzymi literami :)

wierz mi blessik ze slyszalem o snneeeku czy jak to sie tam pisze. i wez pod uwage taka rzecz, ze pan ktory robil ta rozpiske chyba zaczyna dopiero grac, naucz go najpierw najprostrzych taktyk a dopiero pozniej tych bardziej skomplikowanych (BK+GG)

co do wilkow. fajnie - machnij w takim razie jeden taki oddzialik a drugi zrob z 7 (z doomem) zeby mial chociaz jak polowac na smoki.

i nie ucz ojca dzieci robic :P bo odkad skonczyles grac na sylvani to prowadzac swoje vampirki...przypomnij sobie poprzednie DMP tak tylko dla samego przykladu :P

Pozdrawiam serdecznie Blessik :)

ODPOWIEDZ