Dyskusja Ogólna

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Re: Dyskusja Ogólna

Post autor: przelas »

Panowie w mojej opinii wiele osób za szybko skreśliło ognistego. Oczywiście zimny ma niezaprzeczalne plusy (-1S i ASL aura) jednak w innego rodzaju rozpiskach lub do innych zadań feniks ognisty naprawdę jest przydatny. Z moich wielu gier, które rozegrałem (głównie w chwili obecnej na UB) plusy ognistego:

-wbrew pozorom podobna przeżywalność do zimnego
-rewelacyjny niszczyciel odginaczek bez walki (d6 z S4 tylko za przelot) oraz destruktor klocków typu zombie, slavy czy halabardnicy imperium itp. (średnio d6 + 5d3 z S4)
-fajny po śmierci :) , szczerze mówiąc czasem od powstania dużo lepszy efekt daje 3-5 jak się umiejętnie nim umrze :) i wbrew pozorom on potrafi wstać naprawdę w zadziwiających momentach :)

oczywiście w/w uwagi to moja opinia. Zachęcam do dyskusji.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Zdjąć pewnie nie zdejmą ale imo jest to totalny brak szacunku dla przeciwnika jestem pewien że ktoś sie pomyli i będzie miał do Ciebie żal ale róbta jak chceta
Obrazek

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

Post autor: Anearion »

Zgadzam się, że to może stanowić pewien problem, ale też nie wariujmy. Bo to wygląda tak:

1) Wystawię ognistego, pomaluję go na niebiesko - jest ok
2) Wystawię lodowego, pomaluję go na czerwono - jest ok
3) Wystawię ognistego pomalowanego na czerwono - omg WYSIWYG, proxy, koniec świata....

No te modele, się aż tak bardzo od siebie nie różnią. To tak jakbym HE maga wystawił jako arcymaca i vice versa, a różnią się tylko ilością ozdób...

Ps. Shino powiedział, że na masterach mogą się czepiać, więc bądźcie świadomi konsekwencji. Ja będę wystawiał ognistego jako frosta, a jak ktoś się będzie czepiał to go papierowymi płatkami śniegu posypię :D.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Azurix pisze:Ciągle aktualny przykład, czy ktoś by mi zdjął ze stołu ładnie pomalowany model Luminarcha gdy grał bym w rozpisce na Hurricanum,
Wątpię, żeby ktokolwiek poza grazami imperium wiedział, czym się różnią te modele ;)

Szwentas pisze:Zdjąć pewnie nie zdejmą ale imo jest to totalny brak szacunku dla przeciwnika jestem pewien że ktoś sie pomyli i będzie miał do Ciebie żal ale róbta jak chceta
No jak ktoś na masterze po przeczytaniu rozpy i usłyszeniu od Ciebie, że to jest lodowy a nie ognisty feniks, zapomni o tym, to moim zdaniem zsługuje na mache w plecy :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ja nie wiem czym wy się w ogóle przejmujecie.... Kupcie sobie ptaszka na odpuście przed kościołem za 3 zł dajcie na podstawkę rydwanową - potem spray na niebiesko i heya! Na masterze zagrasz tym jak nic... widziałem na własne oczy :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Ej, to nie był sprej, tylko kredki. I nie 3 zł, tylko 6. JużCi to mówiłem w Szczyrku Piotrek :D :P
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Z tym wystawianiem ognistego jako lodowego to troche jak z markami na wojownikach chaosu -każdy w sumie wystawia w rozpisce inne niz widać i problemu nie ma

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

turalyon pisze:Z tym wystawianiem ognistego jako lodowego to troche jak z markami na wojownikach chaosu -każdy w sumie wystawia w rozpisce inne niz widać i problemu nie ma
Z tym że marki są 4 + opcja wojaków bez piętna, oraz do tego dochodzą różne typy uzbrojenia.. To trochę więcej opcji niż 2 rodzaje feniksów z opcjonalnym lordem na magnesie.
Obrazek

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

No to weźmy prostszy przykład - kto ma demon princa który odpowiada konkretnemu markowi w rozpisce? A to też ważne

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mam wrażenie, że Deamon Prince różni się w zależności od marków tylko malowaniem, a Phoenix ognisty i lodowy to jednak dwa różne modele, mimo, że bardzo podobne. To trochę tak, jakby upierać się, że Warsphinx i Necrosphinx mogą być używane zamiennie. Wszak to i to sphinx. Ja raczej na masterach nie grywam, więc nie będę miał tego problemu, a na stole liczy się dla mnie wygląd, więc jak ktoś ma zamiar wystawić ślicznie malowanego Flamespyre Phoenixa i powiedzieć, że to Frostheart Phoenix to nie będę się czepiał. Bardziej krzywym okiem patrzę na grające puste podstawki i niepomalowane oddziały.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

wlasnie pomazialem exalted hero na dysku jako konwersje bedzie robic tez za maga jakby co :D

a tak na serio to na turniejach zgloszonych do ligi powinno byc 0-1 traktowanie albo jest proxy i dopuszczamy wszystko albo w ogole nie mozna proxow co jest bardziej sprawiedliwe :) ocena sedziego do dopuszczenia to jak ocena naszej wladzy w tym kraju :) do dupy :) 0-1 traktowanie eliminuje naduzycia dura lex sed lex ale kazdy je zna przed a nie po :) i nie zmienia sie z czasem he he ja sobie zwsze moge wystawic same podstawki i powiedziec ze to regiment duchow jest :D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Generalnie zgadzam się z Twoim postem, ale słyszałeś kiedyś o znakach interpunkcyjnych? :D Bo trochę trudno się Ciebie czyta.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

na ogół używam ale miałem brudne palce więc pisałem na szybkości :)

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Będą chcieli nam HE pociąć. ;)

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Bledne kolo.

Ja bym jednak odblokowal inne armie.

Tak naprawde to juz Feniks jest jeden wiec teraz juz tylko moga zrobic ksiazka lub banner.

Moze ktos wpadnie na glupi pomysl ograniczenia bohaterow na koniach i SH. Nie dotkneloby to wtedy mojej rozpiski. ;-)

Gratulacje Wojtek za top 10 ;-)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Wtrącę swoje 3 grosze na temat Feniksa płonącego bo sobie go testowałem w rozpisce z High Magic. Owszem, do latania nad klockami niezastąpiony szczególnie z Walk between worlds. No ale wbił mi się np. w przetrzebiony klocek (poprzez fiery convocation) chaos warriorów z magiem, bił bił bił aż uciekł od ich 2 lub 3 którzy zostali. Właśnie często zamiast ginąć i odpalać hity z template albo wstać , po prostu mi go zaganiano. Fajny na demony bo ich działo ma płonące hity. 8)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

przydałoby się jakieś lobby dla HE na LL, bo zaraz zbanują nasz banner ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Robson pisze:przydałoby się jakieś lobby dla HE na LL, bo zaraz zbanują nasz banner ;)
Jakbyście z Jurkiem odpowiednio ustawili Swoich kumpli klubowych, mielibyśmy większość. :wink: :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

LL, banuje nam banner? O.o

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Co myślicie o tych plotkach dotyczących DE? Znów mi się wydaje, że HE z porównaniu z DE są nie równo potraktowane. Fakt, niektóre rzeczy im przycieli, na HE mają zwykły hate, ale jak dostali mobilny boltthrower to już z s7 i dodatkowymi ranami na monstery. Cloak of seadragon ma dawać Scaly skin 5+, co spowoduje, że kolo na pegazie będzie mógł mieć spoko Asv na 2+ bez wsparcia magicznymi przedmiotami. U nas takiego kowboja się nie da ulepić. Czary fajne, chyba trochę lepsze od HE. Musiałem gdzieś ponarzekać:p
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

ODPOWIEDZ