Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
A pozostała kompozycja armii? Sami WL i feniks to nie wszystko.
Wisła Kraków.
Po tym, jak wymyśliłem standard HE na 3xlight i potem wszyscy mieli to samo w rozpach wolę trzymać swoje pomysły dla siebie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
masz słabe pomyslyAndrzej pisze:Po tym, jak wymyśliłem standard HE na 3xlight i potem wszyscy mieli to samo w rozpach wolę trzymać swoje pomysły dla siebie
Chyba nie ty to wymyśliłeśAndrzej pisze:Po tym, jak wymyśliłem standard HE na 3xlight i potem wszyscy mieli to samo w rozpach wolę trzymać swoje pomysły dla siebie
Szczerze mówiąc to odkąd się zarejestrowałem na forum HE to z twoich pomysłów pamiętam (pewnie było więcej ale to mi zapadło w pamięć) 3x20 Lwów, Deathstar, oraz spamm Deatha i ogólne propagowanie WL, WL, WL oraz udowadnianie wyższości łuczników nad włóczniami, no ale nie chodzi o to żeby się o cokolwiek licytować
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Byłem pierwszym, który grał na 3xlight, tego jestem pewien Ale nie ma to w sumie żadnego znaczenia, battla sobie odpuściłem trochę już od jakiegoś czasu i nie rozkminiam już codziennie nowych rozpisek
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
i życie wtedy traci calkowicie sensAndrzej pisze:Byłem pierwszym, który grał na 3xlight, tego jestem pewien Ale nie ma to w sumie żadnego znaczenia, battla sobie odpuściłem trochę już od jakiegoś czasu i nie rozkminiam już codziennie nowych rozpisek
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 05#p870805Andrzej pisze:Byłem pierwszym, który grał na 3xlight, tego jestem pewien Ale nie ma to w sumie żadnego znaczenia, battla sobie odpuściłem trochę już od jakiegoś czasu i nie rozkminiam już codziennie nowych rozpisek
Ja wprawdzie kiedyś grałem z książką, ale koncepcja była taka sama. Później grałem też bez książki, ale na single szybko przestało to spełniać moje oczekiwania jak wyrzuciłem łuczników z rozpiski i wrzuciłem Spearelfy z Shadowem.
Kontakt PM
Kontakt PM
Rozpiska na Poznań:
Co byście tam wstawili ? Te 3 x 10 łuków jest ok? Czy raczej 1x20 + 1x10 ? Potrzebuje też jakiś awaryjnych odginaczek.
Ograniczyli ER do 3 oddziałów i teraz nie wiem co zrobić resztą punktów w Core.Teclis @ 450
Noble BSB @ 159
Halberd, Dragon Armor, Shield
Dragon Banner [50.0]
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Standard
10 Archers @ 110
Mus
10 Archers @ 110
Mus
10 Archers @ 110
Mus
27 White Lions @ 396
FCG, Discipline [15.0]
28 White Lions @ 394
FCG, Gleaming Pennant [5.0]
28 White Lions @ 394
FCG
Total: 2400 pts
Co byście tam wstawili ? Te 3 x 10 łuków jest ok? Czy raczej 1x20 + 1x10 ? Potrzebuje też jakiś awaryjnych odginaczek.
Kontakt PM
Kontakt PM
wywal ze 3 WL aby mieć orła.
Łuki mogą być.
Łuki mogą być.
wywal jedne lwy i juz masz sporo punktów, powaznie sprawdza ci się gra na 3 oddziałach piechoty i niczym więcej?
Daje radę. Nie urywa, ale gra. Lepsze to było edycję temu gdy wszystko miało przerzuty, ale teraz też nie jest źle.
Gdybym miał jakąś alternatywę w Special/Rare, na przykład w postaci Elfickich Skullcrushersow to bym pewnie wystawiał ich, ale Feniksów na razie nie czuję. Modele dopiero składam, a tu mam większość armii gotową i do tego wiem jak tym grać.
Gdybym miał jakąś alternatywę w Special/Rare, na przykład w postaci Elfickich Skullcrushersow to bym pewnie wystawiał ich, ale Feniksów na razie nie czuję. Modele dopiero składam, a tu mam większość armii gotową i do tego wiem jak tym grać.
Kontakt PM
Kontakt PM
oszalałeś?diuk pisze:Chyba wywalę Teclisa, dam maga za 310 pts i wstawię nawet 2 orły.