Masz tutaj linka do obowiązującego draftu ETC http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=114073, a nie jakichś archaicznych.
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Swoją drogą to wręcz śmiesznie rozrósł się rozmiar tego dokumentu.
Moderator: Kołata
Dzięki "szefie wszystkich szefów" za odpowiedz.misha pisze:cos co nazywalo sie balancing patch nie zyje
a co do ETC to fajnie jakbys na forum TWF sprawdzil temat draftu na 2013 a nie przegladal cos z przed ponad 2 lat
na TWF jest osobny dzial dot. ETC i Draftu, tu na forum rowniez jest temat dotyczacy tego ktorys od gory
a w ogóle tu na forum w dziale listy ligowej jest temat dyskusyjny o ETC 2013Board index » European Team Championship » WHFB - European Team Championships
chyba czary ci się pomyliłydagome pisze:Pytanko
Czy nowym gaze of nagash
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Pewnie własnie tak jest, ale też nie jest to do końca takie oczywiste - de facto krok deklaracji szarz masz otwarty dla oddziału (i herosów), w przeciwienstwie do oblanych głupot itp.Heros, ktory jest w oddziale, podlega zasadom oddziału. Oddział, ktory oblewa animozje, musi szarzowac albo nie moze nic robic - albo szarzuje, albo nic nie robi. Wraz ze wszystkimi herosami.
Szczurveny kładą mi zawsze krakskola czy jak sie ta krecha nazywa przez wiecej niż jeden model w szeregu. Może jednak rzucić to LS?
chyba jasne, że 1 model / szereg. nie dawaj się wałowaćQ: Is the 4D6" line from Crack’s Call a template? (p78)
A: Yes.
Nie wiem skąd bierzecie, ze jak coś jest templatem to od razu jest armatą.misha pisze:Szczurveny kładą mi zawsze krakskola czy jak sie ta krecha nazywa przez wiecej niż jeden model w szeregu. Może jednak rzucić to LS?chyba jasne, że 1 model / szereg. nie dawaj się wałowaćQ: Is the 4D6" line from Crack’s Call a template? (p78)
A: Yes.
Fluffy i reszta, weźcie książkę do ręki.Fluffy pisze:Pewnie własnie tak jest, ale też nie jest to do końca takie oczywiste - de facto krok deklaracji szarz masz otwarty dla oddziału (i herosów), w przeciwienstwie do oblanych głupot itp.Heros, ktory jest w oddziale, podlega zasadom oddziału. Oddział, ktory oblewa animozje, musi szarzowac albo nie moze nic robic - albo szarzuje, albo nic nie robi. Wraz ze wszystkimi herosami.
Pytanie, kiedy określa się ze oddzial "nie może nic zrobić" - czy po deklaracji szarż, czy po ich wykonaniu?