ctan pisze:młoda padawanka
Ctan czy mógłbys mi podać przepis na skórę tej czarki? byłbym bardzo wdzieczny
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
ctan pisze:młoda padawanka
Tak, jak najbardziej, czasami lepiej zmienić koncepcję i zrobić lepiej niż ciągnąć coś co z góry jest skazane na porażkę. Nie raz już zmywałem ludka bo mi się nie podobał w trakcie malowania.kubencjusz pisze:Takie pytanie, czy zdarzyło Ci się kiedyś zmienić koncepcję w trakcie malowania np: nieeeeee niebieski smok jest brzydki zróbmy go zielonym i kilkaset warstw poszło mówiąc brzydko w pizdu ?
No w sumie teraz popatrzyłem i podobny ten Karolowy Queek Nie wzorowałem się akurat na nim, tylko po prostu sobie maziałem i szukałem jakichś fajnych kolorków i takie wyszły.Sławol pisze:NMM? U Ciebie? Pfff....
Pierwszą pracę wciągam całą, z całą atmosferą i kolorami.
Drugą chyba widziałem gdzieś podobną... U Karola? Enyłej - także udana!
Brawo
A ileż można ten czerwony wałkować... teraz mam jeszcze 6 czerwonych World Eaters termosów i na chwilę obecną wystarczy blood redadzikki pisze:Malowanie to wiadomo ;] ale ciekawa opcja z odejściem od schematu malowania Headtaker'a - zamiast czerwieni.
Spoko, spoko Dla mnie to nie żaden problem, tak mi się skojarzyło.ctan pisze:No w sumie teraz popatrzyłem i podobny ten Karolowy Queek Nie wzorowałem się akurat na nim, tylko po prostu sobie maziałem i szukałem jakichś fajnych kolorków i takie wyszły.
No, wystarczy nałożyć odpowiedni gradient w PS-iectan pisze:No i nmm się dużo łatwiej i szybciej mazia niż metaliki ^^
W sumie nie głupi pomysłSławol pisze:No, wystarczy nałożyć odpowiedni gradient w PS-iectan pisze:No i nmm się dużo łatwiej i szybciej mazia niż metaliki ^^
Oj tak to twardy material marynarzy a nie koszula flanelowaLechu pisze:Świetne prace!
Mam tylko wrażenie, że na sztandarze DA te szramy są jakby takie jak na pancerzach i trochę do tkaniny mi nie pasują.
Woda na podstawce to malowanka, dodałem na końcu trochę żelu vallejo z dodatkiem białego, żeby dodać fakturę i trochę piany.Sławol pisze:Ładnie, ładnie. Model elfa paskudny... Ale woda na podstawce super! To sama malowanka, czy jakiś klej/kisiel/glut?
Puszki zmalowane porządnie i dokładnie. Zniszczenia faktycznie dobre, przypominają mi stare prace Cyrila Abatiego.
Całą uwagę skupiłem na skórze, resztę olałem trochę. W sumie nie wiem do czego użyję tego sposobu ale na pewno warto było spróbować czegoś nowego.Sławol pisze:Ale pokraka, zwłaszcza z tą nogą na toporze. Sam topór zabrała chyba minotaurowi.
Skoro to test, to i szybko ocenię: podoba mi się skóra, do podręcznikowego Slaanesha by pasowała. I to tyle.
Co to za model w ogóle?
P.S. A i dzięki za info o wodzie