Komary

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Komary

Post autor: Sevi »

Co tu dużo gadać, krwiopijcy nie dają żyć.

Czy testował ktoś coś takiego:

http://allegro.pl/opaski-opaska-na-koma ... 71088.html

?

A jeżeli tak, to czy takie opaski działają?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Działają,ale jest tyle typów,że diabli wiedzą,które lepsze.Lepsze są plastry - przynajmniej dla mnie.Mega dobry jest pochodzący z demobilu - kraj pochodzenia Szwecja - płyn. Ów płyn należy wylać na krzak najlepiej, trochę dalej od miejsca bytowania.Komary lecą tam, wygadzają sobie a my mamy spokój. Tylko nie lać na siebie, bo... cóż komary wygodzą na takim osobniku srogo.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Zdrowy rozsądek każe sądzić, że działają raczej słabo:

1) Trudno mi sobie wyobrazić naturalną substancję chemiczną, odstraszającą komary, meszki i kleszcze różnych gatunków z całego świata, a taka musiałaby być w cudownej tajlandzkiej opasce BugsLock.
2) Nawet, jeśli taka by się znalazła, to nasączony nią pasek na nadgarstku czy kostce będzie odstraszał owady od nadgarstka czy kostki. Wyłącznie nadgarstka czy kostki. Cząsteczki repelentu muszą się przecież dostać do organów percepcyjnych owada. To nie jest żadne magiczne urządzenie, które promieniuje tajemniczym polem ochronnym, tylko nośnik chemicznej substancji, która ma roznosić w chmurze dookoła ciebie i odstraszać insekty. Albo się cały w tej substancji wykąpiesz (kąpiel w OFFie działa tak samo), albo zostaną miejsca, do których komary się dobiorą.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Obrazek
Niech zdychają, gnojki małe.
Ja po prostu zamykam okno, a jak muszę otworzyć w nocy, to przy zgaszonym świetle, żeby robale nie wlatywały. Można jeszcze użyć moskitiery, ponoć skuteczna.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Ja stosuję wewnątrz domu ustrojstwo zwane po polskiemu "elektrofumigator" - nazwa straszna, a chodzi o wtyczkowy zabijacz komarów z wymiennymi nabojami. Działa jak złoto!
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Duderson pisze:Ja stosuję wewnątrz domu ustrojstwo zwane po polskiemu "elektrofumigator" - nazwa straszna, a chodzi o wtyczkowy zabijacz komarów z wymiennymi nabojami. Działa jak złoto!
Jak powiedziałeś o wymiennych nabojach przed oczami pojawiło mi się ZSU podłączone kablem do gniazdka :lol2:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Wiem, że istnieje ustrojsto będące swoistym działkiem przeciwkomarowym, tylko wykorzystujące laser małej mocy :mrgreen: . Ale gdzie ( i za ile ) takie nabyć, nie mam pojęcia.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Takie opaski działają, koleżanka stosowała z powodzeniem. Wbrew pozorom nie trzeba zakładać po jednej na każdą kończynę ;). Nie mam tylko pojęcia jaka to była firma.

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

Moskitiera działa dość dobrze, jednak mniejsze paskudztwa dają radę się przecisnąć miedzy oczkami siatki. Ostatnio znajomy mi polecił preparat o nazwie Mugga - http://www.mugga.pl/ Odstrasza ode mnie wszelkie paskudztwo, a to duży wyczyn bo mnie owady uwielbiają zżerać żywcem (jak po zimie obudzi się jeden w promieniu 100km to znajdzie mój dom, wcisnie się najmniejszą szczelina i mnie u...ie). Wiec bardzo polecam + w mieszkaniu te ustrojstwa do kontaktu z wymiennymi listkamiczy na płyn też bardzo pomagają ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Klafuti - przetestowałem żaden komar się nie złapał :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Sevi mowisz dziala?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ciekawe czy za pare lat zaczną pojawiać się posty w stylu "dobry środek na potencję- pomocy".
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie działa niestety, chyba że był jakiś błąd w procesie produkcji :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Pijcie dużo piwa to nie będą gryzły :) U mnie działa.
A nawet jak będą, to zawsze piwko wasze!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Sprawdzone, działa po wypiciu pierwszego (tj gryzą, ale mniej, a jak się wypije więcej to ma się to w dupie, więc jest sukces :D )
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

wódżitsu lepiej pomaga. 3 kielony komary dały sobie siana :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Albo byłeś tak wstawiony, że nie zauważyłeś, jak gryzą.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

hmmm nie wiem jak Ty, ale 3 kielony to nie jest stan w którym jest się wstawionym ... No chyba że mówimy o setach, a nie o 30/50 :roll:
W dodatku szacowałem ugryzienia na podstawie bąbli a nie ilości poczutych ukłuć :)

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Ja byłem przez tydzień na wsi i co tu mówić komary to największe cholery jakie świat nosił. Malować figurek się nie dało bo co chwile cię jakiś udziabał. Łącznie jak teraz przeliczyłem mam 67 śladów po ugryzieniach. Jak był ,,dobry" dzień to potrafiłem upieprzyć ich ponad 20. A i przy okazji na pocieszenie pogryzionym: http://www.youtube.com/watch?v=cmYy7REexxw niezbyt ambitna ale nic lepszego nie ma.
EDIT: A i nie polecam Brosa bo nie działa!
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

goździki, ruta, paczula, cytronella. To odstrasza komary, kleszcze, meszki i inne żrące paskudy.

Albo Vapomix.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

ODPOWIEDZ