Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
No to pora odkopać wątek "Chwalmy się". 

Okey. Kolejna bitwa za mną okazało się, że aby wygrać, wystarczy olać statystykę.
Scenariusz: Blood and Glory
Moje pkt złamania : 6
Przeciwnika : 3-gra vampirami
I tura- zaczynam Latara strzela w Lorda, oblewa look outa ale zdaje xxx shielda [na 2+ pierwsze trafienie]
Jego 2 tura, snajperka siłowa w seera w oddziale z bsb[według rulebooka powinienem od niego brać siłę-zapomniałem o tym] Rzuca 2k6- wypada 10, 7 hitów na 4+ = 5ran ; ward na 4+ 3oblane i w piach-ratowanie pkt/ polowanie na oddział zombi mających jedyny pkt do zwycięstwa[generał-2; zombi-1],zostało około 12 zombi.
Moja 3
Brak magii, magowie zabici, jakieś szarże. Shooting- latara strzela w lorda, siła 4, lord wampir klepacz oblewa look outa drugi raz... ranię... 3 woundy i koniec gry:) Podobno coś koło 1/108 szans.
Rogaty Szczur dzisiaj czuwał!
Scenariusz: Blood and Glory
Moje pkt złamania : 6
Przeciwnika : 3-gra vampirami
I tura- zaczynam Latara strzela w Lorda, oblewa look outa ale zdaje xxx shielda [na 2+ pierwsze trafienie]
Jego 2 tura, snajperka siłowa w seera w oddziale z bsb[według rulebooka powinienem od niego brać siłę-zapomniałem o tym] Rzuca 2k6- wypada 10, 7 hitów na 4+ = 5ran ; ward na 4+ 3oblane i w piach-ratowanie pkt/ polowanie na oddział zombi mających jedyny pkt do zwycięstwa[generał-2; zombi-1],zostało około 12 zombi.
Moja 3
Brak magii, magowie zabici, jakieś szarże. Shooting- latara strzela w lorda, siła 4, lord wampir klepacz oblewa look outa drugi raz... ranię... 3 woundy i koniec gry:) Podobno coś koło 1/108 szans.
Rogaty Szczur dzisiaj czuwał!
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
sile bierzesz swoja. a z dzwonem mialbys warda na 2+ - hehe ^^ ale gratuluje ; ) szkoda ze zdal charmed shielda farciarzJanus pisze:
Jego 2 tura, snajperka siłowa w seera w oddziale z bsb[według rulebooka powinienem od niego brać siłę-zapomniałem o tym] Rzuca 2k6- wypada 10, 7 hitów na 4+ = 5ran ; ward na 4+ 3oblane i w piach-ratowanie pkt/ polowanie na oddział zombi mających jedyny pkt do

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Nie, ponieważ to atak specjalny.Janus pisze:Podczas gry nie wiedzieliśmy jednej rzeczy. Czy storm banner działa na krzyk banshee?
Powiedzcie mi, doświadczeni gracze turniejowi: na jakie konkretnie jednostki jakich armii przydają się warpstone spikes na abominacji? Mnie w sumie przychodzi tylko do głowy Vampire Counts i ich spora liczba eterycznych jednostek.
Czy jeżeli planowałbym grać w lidze lokalnej, w której będzie 0 VC, ale za to 3 HE z World Dragonem, to nie będzie rozsądniejsze porzucić kolce?
Czy jeżeli planowałbym grać w lidze lokalnej, w której będzie 0 VC, ale za to 3 HE z World Dragonem, to nie będzie rozsądniejsze porzucić kolce?
Skavenskie slaskie zagłębie mówi: aboma predzej dojdzie do klocka z bannerem niz do eteryka, wiec zrzucasz kolce zeby z he miec szanse. a na vc po porstu musisz z eterykami zyc magiczne na abomie niwiele tu zmieniaja
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Witam, mam takie otóż pytanie, czy można kupić jakoś samego Grey Seera, bez dzwonu, bez bone rippera. Gdzieś jakieś pojedyncze sztuki latają na allegro i na ebayu, ale nie ma jakiegoś konkretniejszego miejsca, bo mnie interesuje tylko czysty, a jak na razie same pomalowane, albo przedrożone znajduję...
chyba chodzi mu o plastik z dzwonka...
Jak to jest z umieszczaniem Packmasterów w oddziale GRatów? Są oni niby championami, więc powinni być we front ranku i nigdzie zasady A-Booka nie mówią, że można w tyle ich wstawić. Ale z drugiej strony zasada bata poganiacza mówi, że może walić przez 3 szeregi szczurów...
Acha... i jak jest z zasadą Strength in Numbers? Errata każe ją ignorować dla GRatów (s.54) i ROgrów (s.55), ale nie każe ignorować jej dla Packmasterów (s.53). Czy to oznacza, że jeżeli mam choć jednego poganiacza w oddziale, to doliczam sobie rank bonus szczurów do jego liderki?
Acha... i jak jest z zasadą Strength in Numbers? Errata każe ją ignorować dla GRatów (s.54) i ROgrów (s.55), ale nie każe ignorować jej dla Packmasterów (s.53). Czy to oznacza, że jeżeli mam choć jednego poganiacza w oddziale, to doliczam sobie rank bonus szczurów do jego liderki?