Traitor - tak. Mantle (!) i Bray-scream - nie.Crusader pisze:Bez jakiej możliwości rzucania do CC? TraitorKin jest sfaqowany przecież.

Moderator: swieta_barbara
Traitor - tak. Mantle (!) i Bray-scream - nie.Crusader pisze:Bez jakiej możliwości rzucania do CC? TraitorKin jest sfaqowany przecież.
Beastmeny nie są przycięte.Crusader pisze:Po ETC ja chciałem grać na WIld i Beast, tak jak to robiłem przed przygotowaniami do ETC, ale taki build jest teraz przyciety, więc sprawiacie sami, że będę grał na shadole"Straszna rozpa" jest do przycięcia, nie beastmany.
pozdro
To źle zrozumiałem założenie PKS w takim razie. Myślałem, że mają sprawić, aby każda armia mniej lub bardziej była turniejowo konkurencyjna na tym samym poziomie, chociaż to utopia, ale można się starać. Jeżeli słabsze armie mają z założenia pozostać słabsze, bo tak wynika z booków i to jest ten "prawidłowy" układ sił to dobra robota PKSDębek pisze: Bestie są jedna ze słabszych armii, bo taką ją uczynił wydawca. Dlaczego mają być mocniejsze decyzją 5 gości z Polski. Wkraczamy tylko tam, gdzie jest oczywiste przegięcie pały. Dla słabych coś na osłodę, ale nic co by zaburzało układ sił wynikający z booków.
.
latwiej sie sajdowac na kilka armii niz na kilkanascie.Crusader pisze:. Jeżeli słabsze armie mają z założenia pozostać słabsze, bo tak wynika z booków i to jest ten "prawidłowy" układ sił to dobra robota PKSDziękuję za lizaka na osłodę do beastów, jednak liczę na nowy codex do lizaków
Cieszyłem się, że więcej się zaczęło pojawiać beastów na turniejach, a teraz powróci "Zajebiście, trafiłem na beasty"
pozdro
Nie jestem jakimś "followersem"Crusader pisze:To źle zrozumiałem założenie PKS w takim razie. Myślałem, że mają sprawić, aby każda armia mniej lub bardziej była turniejowo konkurencyjna na tym samym poziomie, chociaż to utopia, ale można się starać.
Co to jest "balans wewnętrzny książek"? Serio pytam, bo nie rozumiem terminu. Możliwość wystawiania rozmaitych konkurencyjnych rozpisek?Shino pisze:wazniejszy jest balans wewnetrzny ksiazek niz zewnetrzny
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Shadow fajnie, ale to nie tylko dla beastów.JaceK pisze: Lepszy Shadow, Slugtongue, ew. Kazraka.
Uważamy po prostu, że bonusy z Euro były za duże.
Czy kompilacja, którą zrobił Furion (zebranie wszystkiego w całość + jedna strona, która wyjaśnia ewentualne niejasności) nie jest odpowiedzią na ten problem ? Trochę już pograłem w oparciu na te zasady i nie natknąłem się chyba na nic istotnego, co wymaga dodatkowych errat czy uściśleń. Jakby takowe wyszły w praniu, można dodać kilka linijek na pierwszą stronę i to wszystko. Brakuje w niej tylko spec.charakterów ale Ci również są zbalansowani.Z DoW jest podstawowy problem. Masa niezerratowanego i niezfaqowanego pod 8 ed tekstu w PDF.
Wiesz sorry ale dopuszczanie starego 5ed. AB przerobionego przez gracza stworzy niezły precedens bo jak dopuszcza sie stary book X przerobiony przez Y to czemu nie dopuscic booka Z przerobionego przez VCzy kompilacja, którą zrobił Furion (zebranie wszystkiego w całość + jedna strona, która wyjaśnia ewentualne niejasności) nie jest odpowiedzią na ten problem ? Trochę już pograłem w oparciu na te zasady i nie natknąłem się chyba na nic istotnego, co wymaga dodatkowych errat czy uściśleń. Jakby takowe wyszły w praniu, można dodać kilka linijek na pierwszą stronę i to wszystko. Brakuje w niej tylko spec.charakterów ale Ci również są zbalansowani.
Pewnie dla większości brak DoW to nie problem, ale dla grających DoW jest to - "jak nie w PKS, to kiedy". Chyba każdy z Nas liczył, że twórcy PKS wezmą to pod uwagę i dadzą zielone światło.
Patrzę w ranking tegoroczny i widzę 1 osobę grającą DoW - Spawna z 1 turniejem.ismael pisze: Pewnie dla większości brak DoW to nie problem, ale dla grających DoW jest to - "jak nie w PKS, to kiedy". Chyba każdy z Nas liczył, że twórcy PKS wezmą to pod uwagę i dadzą zielone światło.
Dlatego WE grać będziesz musiał na ETC bo PKS zrobił z tej armii głęboki warzywniakMorog pisze:porażką jest brak ingerencji w leśniaki
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
balans zewnetrzny bookow to balans sily bookow pomiedzy soba.wokrze pisze: PS.2Co to jest "balans wewnętrzny książek"? Serio pytam, bo nie rozumiem terminu. Możliwość wystawiania rozmaitych konkurencyjnych rozpisek?Shino pisze:wazniejszy jest balans wewnetrzny ksiazek niz zewnetrzny
Punkty zamiast procentów - dla prostoty.oczko pisze:dwa pytania - czemu zrezygnowaliście ze zmian %? I jakie są w końcu progi punktowe?
Dzięki.Shino pisze:wewnetrzny to mozliwosc wystawiania roznych jednostek, bez wiekszej strat w sile.