7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

no i zjedza lepiej niz spearmany. Ale s5 tez nie jest zle zawsze to -2 do AS

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

10 ataków z siłą 5 tak naprawdę zje wszystko :D

Edit:No dobra - prawie wszystko ;)
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007, o 16:44 przez Artemis, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Artemis pisze:10 ataków z siłą 5 tak naprawdę zje wszystko :D
No, nie przesadzajmy ;) Z Chosenami, szczególnie Khorne'a lub Slaanesha z Rapturous Standard raczej nie dadzą rady ;)
Ale faktycznie, według mnie w WFB prawdziwa siła zaczyna się od S5, S4 to za mało (standardowej piechocie z hw+ shield od przodu zostaje save 5+, a to zbyt wiele, S5 praktycznie go kasuje, no i S5 ma większy wpływ na ranienie).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Relosu
Kretozord

a cos moze dac ?? o polowe ws ?? toz to cholernie dobre jest(i wkuzajace) jest. No ok wtedy takich kornikow lub chosenow nie ugryze(albo mniej bolesnie to zrobie)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Ciekawy jestem czy na stołach będą się pojawiać armię na 6 elitarnych oddziałach piechoty w specialach dopchane jakimis corami i orłami/boltami z rare'ów natomiast oszczędzające na herosach (jakiś caddy i geniek czy bsb na koniku). Wtedy za zaoszczędzone na herosach punkty powinno się zmieścić te 6 unitów piechoty ze speciali (sądzę, że w tym przypadku kombinacja 3/3 lub 4/2 Swordmasterzy/White Lioni najlepiej się będzie sprawdzała). Coś takiego działa dobrze w bretce. Tutaj co prawda my nie szarżujemy ale ASF mamy.

Relosu
Kretozord

co wlasciwie dziala jak szrza xD ale tylko u piechoty bo konnica jak ma oddac ze swoja s3

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ja bym powiedział że u spearelfów działa nawet lepiej niż szarża

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

SM teaz to rasowi rzeżnicy przekonałe się w praktyce można nawet wystawić sięna szarżę i tak nikt nie przeżyje :D nie mówiąc jak wpadna od boku :D ale skuteczni sa tylko w 14 potem za drodzy sie robią a oni kombata klepia na ranach a nie SCR ja uważam ze na magi bedzie nadal dało się grać :D

i swietna wydaje się opcja 3 bolcy i orła które umiejętnie może spowolnić wroga :D

(myśklę że mag 2lev ma Seer i cośtam 2 mag Silver wand a Arcy powinien wylosować coś choć może się okazać że teclis bedzie bardziej opłacalny niż arcy)

i neich mi ktoś odpowie czy LSG wala z 2 szeregów w fazie strzelania?

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Ostatnio stwierdziłem że ofensy będą miały z HE zadziwiające rozgrywki.
Otóż popatrzmy na taką przykładową rozgrywkę: Chaos vs HE.
Według mnie nijak będzie się grało, widząc przed sobą te klocki HE piechoty czekające na chaosnickie oddziały. Niby to nic strasznego, ale:
jak tu zdjąć szeregi wpadaniem fasta od boku, jak HE wyjadą nam z 4 atakami s5 i po naszym US5 :roll:
wtedy to, co od przodu i tak i tak nie ma szans. Cóż, przykro mi to mówić, ale chaosniccy khornicy dostają do przodu te 11 czy 13A minimum. I te ataki trafiają, ranią i zabijają. I są duże szanse że 2 spadnie. A wtedy 3 odbija się jak woda od kamienia.
Niby zostaje smok, ale bolce i magia do czegoś służą.
Tak więc każdy ofens nijak będzie miał problemy. Bo jak tu szarżować w coś, gdy na 50% minimum to my się odbijemy i jeszcze temu czemuś nic nie zrobimy. No bo jeżeli już mamy się odbić, to to nas pierwsze dziabnie, więc jak uderzyć martwymi wojakami? (no pomijając VC i TK :wink: )
I sądzę, że teraz dopiero defensy będą miały pole do popisu. Bo większość wystawi masę elitarnej piechoty na początek, od tak żeby zobaczyć jak to się sprawuję (no przecież 2A S5 ASF muszę być rzeźnickie) po prostu nie mogę się doczekać jak te elfiki będą spadać od strzał z łuków :lol2:

Co nie zmienia faktu że trudno teraz będzie dziabnąć elfy. Po prostu niektóre dobre wcześniej taktyki jak szarża fastem w obsługe machiny, łuczników, będą się tu mijać z celem. A szarża piechoty nawet krasnoludzkiej w piechote HE będzie się mogło równać kompletnej porażce.
No i będzie dużo turlania kostek u HE, a mało taktyki. No, poza staniem frontem do tej najmocniejszej jednostki

Panowie z GW zamiast dać HE lepszych włóczników, (tańszych) lepszych łuczników (tańszych) nowej jednostki, i czegoś fajnego po prostu mieli wypadek przy pracy i wpisali mały zapisek: wszystkie elfy mają ASF.... :roll: Dla mnie to nie jest śmieszny żart, a już niedługo pewnie sam się przekonam jak to jest grać z armią z ASF, podobną do bretonni, bo aż tak dużo taktyki to nie wymaga żeby stać frontem do przeciwnika i turlać kostki bolcowe... :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

Husiat pisze:Niby to nic strasznego, ale:
jak tu zdjąć szeregi wpadaniem fasta od boku, jak HE wyjadą nam z 4 atakami s5 i po naszym US5 :roll:
a nie ma przypadkiem czegoś takiego że US do zdejmowania szyków liczony jest z początku walki- us 5 po walce tylko do dawania +1 za bok jest??

Relosu
Kretozord

trzeba jeszcze podchodzic. No bo armia wroga moze meic ogolny wstret i obzydzenie do podjezdzania do nas wiec bedziemy zmuszeni sami podchodzic.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Ice-T pisze: i neich mi ktoś odpowie czy LSG wala z 2 szeregów w fazie strzelania?
nic takiego nie znalazłem, więc raczej nie, chyba że zapisek o tym jest gdzieś przemyślnie ukryty :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Paffeu pisze:
Ice-T pisze: i neich mi ktoś odpowie czy LSG wala z 2 szeregów w fazie strzelania?
nic takiego nie znalazłem, więc raczej nie, chyba że zapisek o tym jest gdzieś przemyślnie ukryty :P
nie ma strzelania z dwóch szeregów..
pozdrawiam
Obrazek

Relosu
Kretozord

no chyba ze stoja na gorce wtedy chyba jest xD

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Temple Guard pisze:Army Deal: http://setti.tv/nforum/index.php?topic=176.0
rydwan i 4 herosow :/

czekam na batallion reinforcement - moze tam cos bedzie
Obrazek

Relosu
Kretozord

rydwan 2 rbt 2 magow 1 commander 1 bsb i to na piechote oraz 2 oddzialy spearow oraz archerow + niegrywalni silverzy ?? Ot i mi army deal. Orki to dopiero maja army deal a dla nas co ?? 2 rbt chariot i spearmani ? a reszta praktycznie po nowym booku nie bedzie wystawiana ?? a no zapomnialem 2 magow i commander + jeszcze bsb na piechote -.-.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Relosu pisze:rydwan 2 rbt 2 magow 1 commander 1 bsb i to na piechote oraz 2 oddzialy spearow oraz archerow + niegrywalni silverzy ?? Ot i mi army deal. Orki to dopiero maja army deal a dla nas co ?? 2 rbt chariot i spearmani ? a reszta praktycznie po nowym booku nie bedzie wystawiana ?? a no zapomnialem 2 magow i commander + jeszcze bsb na piechote -.-.
Potnij sie szarym mydlem czlowieku .. ja pieprze malkontenci rozbrajaja mnie na tym forum.

Serwus.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Z tego, co czytałem na Warseer i z pudełka Army Deala HE wygląda na to, że GW zrezygnowało z dodawania limitowanych figurek do Army Deali, bo są one wg GW zbyt trudno dostepne dla graczy. Zamiast tego przerzucają się na figurki "Direct Sales Only".

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

TEN ARMY DEAL TO PORAŻKA chyba ze bedzie kosztował 300 zł hahahahahah

ODPOWIEDZ