28 lipca Kielce 2600pkt open
28 lipca Kielce 2600pkt open
Kielecki klub bitewny Kieł ma zaszczyt zaprosić na turniej
PATRONAT:
Link do lokalnego forum:
http://www.bitewne.fora.pl/wfb-turnieje ... html#23492
1. Czas: 28.07.2013
2. Miejsce: Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach (pl. Wolności 2)
3. Godzina: zapisy od 09:30, start o 10:00
4. Format: 2600 singiel (we,tk,beastmen +200 orki +100)
5. Wpisowe: 10 zł od osoby
6. Zakaz stosowania proxów w większych ilościach (konwersje, fillery oraz figurki innych firm niż GW mieszczące się w klimacie dopuszczone)/dopuszczony 1 prox na armię (jednostka, bohater, maszyna) w ramach przyzwoitości, np. Dragon Princes z Silver Helms
7. Konieczność posiadania czytelnej rozpiski napisanej przed
turniejem
7. Zasady:
- 3x Battleline
- VLoS
- tereny na stołach ustawione przed rozpoczęciem turnieju przez organizatorów, zakaz zmiany ustawienia terenów
- WE mają dodatkowy las
- obowiązują aktualne polskie uściślenia sędziowskie oraz erraty gw
- gracze muszą posiadać wyraźne rozpiski oraz zasady do swoich armii, wzorniki, miarki i kostki
-każdy bsb może posiadać zwykły ekwipunek bez względu na zapis w armybooku
8. Ograniczenia:
- GRAMY Z POSTACIAMI SPECJALNYMI
- Max. 12 PD na fazę
- Max 5 PD na czar
- - 0-3 eteryki, elektrycy
9. Punktacja:
- Jednostki społowione przy 50% stanu początkowego
- Jednostki społowione 50% wartości punktowej (nie liczymy pkt za społowienie pojedynczych modeli)
- Jednostki uciekające 100% wartości punktowej
10. Nagrody:
za pierwsze miejsce około 70zł do wydania w Gnomie
11.Hobbystyka:
0-3 za malowanie (figurka musi być w 100% schludnie pomalowana, w przynajmniej 3 kolory). 3pkt -1pkt za każdy niepomalowany/nie w pełni pomalowany oddział.
- 0-1 za podstawki – bonusowy punkt jeżeli 100% podstawek ma coś oprócz farby, piachu i figurki na sobie.
- 0-1 za akcesoria -jeżeli gracz posiada przynajmniej cztery z powyższych (RB, AB, kostki, templaty, miarka).
12. Zgłoszenia:
Zgłoszenie gracza w formie: imię, nazwisko, (ew. nick jeśli nie chcecie podawać danych), należy napisać w temacie poniżej.
Na terenie muzeum obowiązuje zakaz picia alkoholu.
Lista zgłoszonych :
1.Teclis (demony)
2.Kacpi (skaveny)
3.Bastor
4.Wojtas (bretonia)
5.Andrzej (beastmen)
6.Kubencjusz (ogry)
7.Ukalez (high elfy)
8.Kordelas (imperium)
9.Rasti (dark elfs)
10.Asgard (skaveny)
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
PATRONAT:
Link do lokalnego forum:
http://www.bitewne.fora.pl/wfb-turnieje ... html#23492
1. Czas: 28.07.2013
2. Miejsce: Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach (pl. Wolności 2)
3. Godzina: zapisy od 09:30, start o 10:00
4. Format: 2600 singiel (we,tk,beastmen +200 orki +100)
5. Wpisowe: 10 zł od osoby
6. Zakaz stosowania proxów w większych ilościach (konwersje, fillery oraz figurki innych firm niż GW mieszczące się w klimacie dopuszczone)/dopuszczony 1 prox na armię (jednostka, bohater, maszyna) w ramach przyzwoitości, np. Dragon Princes z Silver Helms
7. Konieczność posiadania czytelnej rozpiski napisanej przed
turniejem
7. Zasady:
- 3x Battleline
- VLoS
- tereny na stołach ustawione przed rozpoczęciem turnieju przez organizatorów, zakaz zmiany ustawienia terenów
- WE mają dodatkowy las
- obowiązują aktualne polskie uściślenia sędziowskie oraz erraty gw
- gracze muszą posiadać wyraźne rozpiski oraz zasady do swoich armii, wzorniki, miarki i kostki
-każdy bsb może posiadać zwykły ekwipunek bez względu na zapis w armybooku
8. Ograniczenia:
- GRAMY Z POSTACIAMI SPECJALNYMI
- Max. 12 PD na fazę
- Max 5 PD na czar
- - 0-3 eteryki, elektrycy
9. Punktacja:
- Jednostki społowione przy 50% stanu początkowego
- Jednostki społowione 50% wartości punktowej (nie liczymy pkt za społowienie pojedynczych modeli)
- Jednostki uciekające 100% wartości punktowej
10. Nagrody:
za pierwsze miejsce około 70zł do wydania w Gnomie
11.Hobbystyka:
0-3 za malowanie (figurka musi być w 100% schludnie pomalowana, w przynajmniej 3 kolory). 3pkt -1pkt za każdy niepomalowany/nie w pełni pomalowany oddział.
- 0-1 za podstawki – bonusowy punkt jeżeli 100% podstawek ma coś oprócz farby, piachu i figurki na sobie.
- 0-1 za akcesoria -jeżeli gracz posiada przynajmniej cztery z powyższych (RB, AB, kostki, templaty, miarka).
12. Zgłoszenia:
Zgłoszenie gracza w formie: imię, nazwisko, (ew. nick jeśli nie chcecie podawać danych), należy napisać w temacie poniżej.
Na terenie muzeum obowiązuje zakaz picia alkoholu.
Lista zgłoszonych :
1.Teclis (demony)
2.Kacpi (skaveny)
3.Bastor
4.Wojtas (bretonia)
5.Andrzej (beastmen)
6.Kubencjusz (ogry)
7.Ukalez (high elfy)
8.Kordelas (imperium)
9.Rasti (dark elfs)
10.Asgard (skaveny)
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2013, o 15:48 przez Teclis, łącznie zmieniany 15 razy.
- White Lion
- Kretozord
i ja poproszę.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
-
- Oszukista
mam 1 pytanie: czy nie można by zrobić tego tura na PKSie? Tak w ramach testów...
- White Lion
- Kretozord
PKS, tak jak Euro Sucks!
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
może na kolejnym turnieju, chyba że większość graczy zgłoszonych do turnieju chciałaby przetestowaćemiel_regis pisze:mam 1 pytanie: czy nie można by zrobić tego tura na PKSie? Tak w ramach testów...
PKSy to wtedy nie widzę problemu.
ale raczej większość graczy w Kielcach niechętnie patrzy na jakiekolwiek ograniczenia, i sądze że spotkało by się to ze sporą dezaprobatą ,a kilku mogło by z tego powodu nie przyjść
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Raaaaasti Kurcze aż sam zobaczę czy dam radę. Wstępnie pisz
-
- Oszukista
czy mogę prosić o dodanie zapisku, że każdy bsb może brać "zwykły" ekwipunek? Przypominam że jest to zapisek wyłącznie na zasady euro, przez co bsb ze starych army booków pozostają upośledzeni...
- White Lion
- Kretozord
ładniej brzmi "uszlachetnieni"
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
jeżeli taki model jest niemożliwy do kupienia to nie ma żadnego problemu, by inny model służył za tego imiennego (oczywiście wyglądający w miarę podobnie-to znaczy mag za maga,a za karl franza jakiś opancerzony konnyKordelas pisze:Czy w przypadku braku modelu bohatera imiennego (Karl Franz na koniu) mozna wystawić inny model jako konwersję?
zapisek dodanyemiel_regis pisze:czy mogę prosić o dodanie zapisku, że każdy bsb może brać "zwykły" ekwipunek? Przypominam że jest to zapisek wyłącznie na zasady euro, przez co bsb ze starych army booków pozostają upośledzeni...
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Właśnie się zczaiłem, że nie mam żadnego imiennego. Jedyne co jest u mnie na składzie to pozostawiająca wiele do życzenia konwersja skarga siepcza do którego nie mam wymaganej teraz liczby gorgerów. What shell i do ?!