Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
a to że czar Ci wyszedł oznacza to, że przeciwnik go nie rozproszył - to też ma duże znaczenie.

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
nie wiem skąd ten pomysł... 

Przerzuca na oddział będący w 6 calach. Jeżeli takiego nie ma to czar idzie w próżnię.
Wisła Kraków.
Sevi pisze:Przerzuca na oddział będący w 6 calach. Jeżeli takiego nie ma to czar idzie w próżnię.
w moim podręczniku przy rune maw nie ma słowa o 6 calach. Jakaś errata była?
Ale od razu pytanie o golgfag maneaters - Czy oni mają 4 zdolności z Been There Done That przy czym 2 (Vanguard i Stubborn) z racji umieszczenia special bohatera w nich a 2 dodatkowe sobie wybierają czy też te 2 to są właśnie ich jedyne 2, które muszą wybrać i mają w związku z tym ograniczenia (inne postacie się nie przyłaczą, special ich nie opuści).
Chodzi mi o to, że potem jest "In addition" i dalej opowieść o trusted allies (swoją drogą warto było na coś takiego atrament marnować?), ale in addition sugeruje, że 1 zdanie coś daje. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale przyjęcie, że "jak chcesz ich nazywać golgfag maneatersami, wybierz im Vanguard i Stubborn i wystaw w nich special charakter" to fragment definicji - jest po prostu absurdalne.
To jakby napisać jeśli wystawisz tego bohatera i dasz mournfangom magiczny sztandar z przerzutem liderki, to będziesz mógł ich nazywać Murnfangami Zdradliwymi. Ale wtedy nie korzystają z liderki generała i pomocy bsb.
Jaki to ma sens, skoro mogę wystawić ich po prostu z tymi 2 zdolnościami i nie mają tego negatywnego skutku.
Ot, takie rozważania jak wzrok się zatrzymał na fragmencie książki.
A pardon, mój błąd, czar przechodzi na inny oddział który spełnia wymogi rzucenia czaru przecież 

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Chyba wam się z starym bookiem porypało 

Za gorąco jest, a ja jak to ogr wolę nieco chłodniejsze klimaty 

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Toć z pustyni Twe korzenie. Widać żeś młody brzuchacz