MASTER W GDAŃSKU - BALTIC WFB OPEN 2013 /// 20-21 Lipca
Re: MASTER W GDAŃSKU - BALTIC WFB OPEN 2013 /// 20-21 Lipca
my z krakowa mamy jedno miejsce do gdanska przez katowice.
wyjazd w piatek o 16-17, na miejscu okolo 1.
- swieta_barbara
- habydysz
Ma ktoś gorebeast chariot do pożyczenia? Postawię piwko.
a teraz mam pytanie do suchego i Andrzeja - ktory z nas to bierze ; p ?Leoh pisze:my z krakowa mamy jedno miejsce do gdanska przez katowice.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Jezu ile BOCHu
Mam parę pytań:
1. Gdzie jest pokazane przykładowo jak wygląda każdy stopień oceny? (jeszcze rok temu dodawaliście linka :/)
2. Poprawnie nałożone 3/4 kolory - czy to oznacza że miejscami może być widać podkład?
3. (wiem że nie tu ale i tak zapytam) ma ktoś pożyczyć chimerę i razorgora?

Mam parę pytań:
1. Gdzie jest pokazane przykładowo jak wygląda każdy stopień oceny? (jeszcze rok temu dodawaliście linka :/)
2. Poprawnie nałożone 3/4 kolory - czy to oznacza że miejscami może być widać podkład?
3. (wiem że nie tu ale i tak zapytam) ma ktoś pożyczyć chimerę i razorgora?
Każdy stopień jest IMO wystarczająco opisany.buniek pisze: 1. Gdzie jest pokazane przykładowo jak wygląda każdy stopień oceny? (jeszcze rok temu dodawaliście linka :/)
Jesli zaczynasz malowanie od koloru jakim jest podklad to takbuniek pisze: 2. Poprawnie nałożone 3/4 kolory - czy to oznacza że miejscami może być widać podkład?

pzdr!
Jagal
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

A WE dla desperatów...Dastor pisze:No i wracamy do 6ed gdzie DE to armia dla klimaciarzy
Wisła Kraków.
Pytanie czy mój dobry smak pokrywa się z dobrym smakiem sędziego od modelarki...
Ale jeżeli gościu będzie pomalowany po prostu na kolory podstawowe (cały, nigdzie nie będzie widać podkładu), bez niczego (żadnych drybrushy/washy itd.) to nadal będzie stopień "poprawnie nałożone 3/4 kolory"?
Ale jeżeli gościu będzie pomalowany po prostu na kolory podstawowe (cały, nigdzie nie będzie widać podkładu), bez niczego (żadnych drybrushy/washy itd.) to nadal będzie stopień "poprawnie nałożone 3/4 kolory"?
Możliwe, że podciągnie się pod kolejny stopień, zależy jak to będzie wyglądać. Nigdy nie będzie tak (przy zaledwie 4stopniowej skali), że będzie można znaleźć w niej każdy przypadek. Będę starał się być jak najbardziej obiektywny.buniek pisze:Pytanie czy mój dobry smak pokrywa się z dobrym smakiem sędziego od modelarki...
pzdr!
Jagal
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

W linku z zapisami w 2 arkuszu są zliczone armie i obiady.
Póki co schabowy nieznacznie wygrywa z drobiowym.
Póki co schabowy nieznacznie wygrywa z drobiowym.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
a nie za dużo tych orasków? mirrory ssą.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
-
- Chuck Norris
Trza grać WE lub DE, szanse na mirror -> 1:70loko pisze:a nie za dużo tych orasków? mirrory ssą.

Przypominamy, gdzie można śledzić klasyfikację obiadową 
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... sp=sharing

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... sp=sharing
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Jagal to dobry człowiek, zapytaj Gniewka jak uzyskac u niego max z malowania ; )
Btw weź pokera, bo jak nie wexmiesz to kto mi zwróci wejsciowke na mastera
Btw weź pokera, bo jak nie wexmiesz to kto mi zwróci wejsciowke na mastera

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Czyżbyś mnie i Pasiaka nazywał desperatami ?Sevi pisze:A WE dla desperatów...Dastor pisze:No i wracamy do 6ed gdzie DE to armia dla klimaciarzy