1350 Arenowo

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
tomekjar
Falubaz
Kontakt:

1350 Arenowo

Post autor: tomekjar »

Rozpa na Arenę, jeśli uda mi się pojechać chciałbym zagrać takim Hostem Quetzla:

Saurus ScarVeteran 148
-General
-Sacred Spawning of Quetzl, Sotek
-Charm of Jaguar Warrior
-LA, GW, Shield

Skink Chief 102
-Cloak of Feathers
-LA
-Enchanted Shield
-Sacred Spawning of Quetzl

Skink Priest 120
-2 DS

10 Skink Skirmishers 75
-Scout
-J&S

10 Skink Skirmishers 65
-Blowpipe

10 Skink Skirmishers 65
-Blowpipe

10 Skink Skirmishers 65
-Blowpipe

3 Terradon Riders 105

3 Kroxigors 174

5 Saurus Cavalry 235
-Standard Bearer
-Huanchi's Blessed Totem

3 Salamander Hunting Packs 195

Biegacza wziąłem standardowego, rzadko kiedy wystawiam innego. Kusiła mnie Aura of Quetzl, ale nie ma skąd punktów wziąć, poza tym nie odczuwam braku tego przedmiotu zwykle. Skink Priest z 2 Scrollami powinien starczyć na ograniczenie do 4 lvli magii, bolą mnie tylko HE. No i frrruwacz, myślę, że może się nadać, ale jeśli nim już graliście dajcie znać czy się wam sprawdzał.
W Core 40 skinek, w tym "pancerna" dyszka w Scaucie. Wszystkie trójki (Kroxy, Terki, Salki) wiadomo co robią, kawa nawet lepsza niż zwykle za sprawą scenariusza, w którym mogą wyjść jak górnicy, podjechać na 7 cali i się popchnąć :D

Czekam na komentarze :)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Skinki wziąłbym w proporcjach odwrotnych... Nie będzie tam dużo Large Targetów, a z savem 4+ w walce mało fastów im sprosta(zwłaszcza jak będą mogły zrobić stand&shoot)

latający skink nie jest tak do końca dobrym rozwiązaniem. już lepiej zagrać na dwóch herosach i dodać po kroxie i terku.

koniecznie muzyk na kawie!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Powiedz mi po co bierzesz sacred hosta quetzla skoro bierzesz tylko 10 skinow z javami? Pajak dobrze prawi , proporcje powinny byc odwrotne... Skink latacz to pomylka , po tym jak ze sloma i sotekiem odbil mi sie od damselki , dlugo dlugo go nie wezme...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ja tam sie na rozpach lizakow nie znam, napisze tylko ze z tym wystawianiem "gornikow" to wystawiamy tylko regiment niestrzelajacej piechoty. U ciebie beda tylko kroxy.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Uuuu, piechoty powiadasz... Hmmmm, czas zacząć czytać ze zrozumieniem :oops:

@Ziemko
Heh, wiem, że skink latacz to słabiak, ale jakoś tak stwierdziłem, że skoro nikt go nie bierze, to mógłbym być oryginalny ;) Poza tym ma w walce wręcz AS 2+, także maszyny się go boją, a bardzo brakuje mi drugiej ekipy Terek. Również fasta mogę nim potrzymać, czy coś... Bo alternatywą dla niego jest dopchnięcie Kroxów i Terek na przykład, a na to nie mam ochoty raczej.

@Pająk
Słusznie z tymi skinkami, na pewno wezmę po równo, pomyślę jeszcze nad przewagą Javelinów 3 do 1. Co do muzyka na kawie: za co go tam wcisnąć, bo nie mam konceptu (a latajek raczej zostaje, od razu zaznaczam.)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Latający skink z 3A fasta raczej nie zatrzyma... Maszynki boją się go imperialnie/elfickie. krasnoludzkie z chęcią zaproszą 100 pkt. darmowych.

proponuję ściągnąć scouta ze skinków. ja bym wolał jeden dodatkowy punkt rozstawiania niż scouta, którego nie zawsze dasz radę wystawić. co innego jakby to były chamki. i wtedy masz te pkt. na muzyka do kawy.

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Dla latacza lepiej olac 2+ AS i dac mu SoM. Jak ma Soteka to maszynki rozkreca bardzo ladnie. Mi sie sprawdzal przyzwoicie, chociarz czasem potrafil kiche odpierniczyc taka podobna jak Ziemko przedstawil :)

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

kiedyś próbowałem grać lataczem, w wersji ze SoM i sotekiem, ale nawet wtedy się specjalnie nie sprawdzał, szybko wyrzuciłem go z rozpiski.

ja na Twoim miejscu jednak wziąłbym 4-tego kroxa i 4-tego terka.

dla porównania wrzucę swoją rozpę na arenę, standardowa do bólu, ale moim zdaniem optymalna:

standardowy biegacz za 178 pts,
caddy,
40 skinków (pół na pół)
2x4 kroxy
4 terki
3 salki

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dobra rozpa Pafu , jedynie co bym pomyslal to czy nie wywalic jednego kroxa na rzecz dodatkowych 10 skinkow , bo 40 to troche zal.pl...

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Paffeu gra 40 na 2250 :) , imho 40 na 1350 to optimum .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Bez 50 nie wychodze z domu , no ale kazdy gra inaczej...

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Każdy gra inaczej i to jest piękne
Mi sie przedstawiona tu armia podoba - ten skink latacz to takie fajne ryzyko jest...
Ja na ten format skłonny jestem 135 sztuk skinka wystawić, do tego jedynie biegacz, priest i salki
u nas na lidze lokalnej 1400 pts mam 144 stworzenia plujące
fajnie czyszczą strefę...

ODPOWIEDZ