Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Nie wiem czy na to działa mr3 ponieważ jest napisane usuń k6 modeli
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
A model with Magic Resistance hasa bonus to its ward saves when saving against damage caused by spells.
Te obrażenia są spowodowane czarem, więc nie wiem czemu miałbym nie działać. Dodatkowo jest jak pisze Pocisk - d6 ran, bez pancerza. Nie ma tam nic o modelach.
Te obrażenia są spowodowane czarem, więc nie wiem czemu miałbym nie działać. Dodatkowo jest jak pisze Pocisk - d6 ran, bez pancerza. Nie ma tam nic o modelach.
-
- Mudżahedin
- Lokalizacja: Najczarniejsze, najrzadziej odkurzane zakątki Ciemnogrodu
Wohoo... To rany z miscasta, bedace na pewno ranami od magii, tez mogę łyknąć wardem 2+. Dotyczy to tez grey seera?
MISFIRE 2022 - turniej WFB6
MISFIRE 2022 na Facebook
WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill
MISFIRE 2022 na Facebook
WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill
- White Lion
- Kretozord
czy Doomwheel musi rzucać na trafienie piorunami czy to są authity ?
ostatnio miałem do rozstrzygnięcia spór na turnieju i z wordingu kółka nie byłem w stanie jednoznacznie wywnioskować ?
ostatnio miałem do rozstrzygnięcia spór na turnieju i z wordingu kółka nie byłem w stanie jednoznacznie wywnioskować ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- White Lion
- Kretozord
zapis w erracie:
Q: Can a unit of Night Runners that make a Slinking Advance
declare a charge on the first turn of the game? (p50)
A: Yes.
dość jednoznacznie sugeruje że NR mogą szarżować po swoim vanguardzie.
to prawda?
nie ma tego gdzieś indziej uściślonego ?
zarówno piecyk jak i dzwon mają zapis uniemożliwiający postacią które są w ich oddziale opuszczenie go.
czy ten zakaz obejmuje też czar Skitterlap ?
np. czy mając w oddziale z dzwonem inżyniera z brass orbem mogę go "skitterlapować" czy nie ?
Q: Can a unit of Night Runners that make a Slinking Advance
declare a charge on the first turn of the game? (p50)
A: Yes.
dość jednoznacznie sugeruje że NR mogą szarżować po swoim vanguardzie.
to prawda?
nie ma tego gdzieś indziej uściślonego ?
zarówno piecyk jak i dzwon mają zapis uniemożliwiający postacią które są w ich oddziale opuszczenie go.
czy ten zakaz obejmuje też czar Skitterlap ?
np. czy mając w oddziale z dzwonem inżyniera z brass orbem mogę go "skitterlapować" czy nie ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Uściślenia sędziowskie podajże o tym mówią.
- White Lion
- Kretozord
ja w uściśleniach nie widzę nic na ten temat.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Bo to nowe "uściślenia" będące aktualnie w fazie "głosowania".
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1101843
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1101843
Life's a game with save and load features disabled.
- White Lion
- Kretozord
czyli na dzień dzisiejszy:
Night Runnesi po swoim damrowym ruchu mogą szarżować w pierwszej turze.
Z oddziału z dzwonem/furmanką nie da się wyteleportować.
tak?
Night Runnesi po swoim damrowym ruchu mogą szarżować w pierwszej turze.
Z oddziału z dzwonem/furmanką nie da się wyteleportować.
tak?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
niestety zawsze
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Takie pytanko, które może się kiedyś już pojawiło. Czy jeśli Abominacja zginie od czegoś co Usuwa Model, albo zostanie Złapana podczas ucieczki, a nie od czegoś co Woundy zadaje, to zasada Too Horrible To Die nadal działa, bo nie wiem jak interpretować dokładnie słowa:"As soon as looses its last wound"? 

Jako gracz Skavenów interpretuję ten zapis w ten sposób iż HPA nie wstaje, jeśli nie straciła ostatniej rany a została w jakiś sposób usunięta ze stołu.
ALE (zawsze jakieś się pojawia
)
Aktualnie pojawił się również Feniks HE, który ma bardzo podobną zdolność i tu zaczyna się debata bo zdolność ta została opisana szerzej (ponad "loses its last wound") i tu już można się spokojnie kłócić czy wstaje czy też nie bo mamy więcej zapisów w zasadzie, która zaczyna swoje działanie w identyczny sposób (model umiera i zostaje "wskrzeszony"). (http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic. ... 8&p=830937)
Aktualnie ustaliłbym to przed grą z przeciwnikiem.
ALE (zawsze jakieś się pojawia

Aktualnie pojawił się również Feniks HE, który ma bardzo podobną zdolność i tu zaczyna się debata bo zdolność ta została opisana szerzej (ponad "loses its last wound") i tu już można się spokojnie kłócić czy wstaje czy też nie bo mamy więcej zapisów w zasadzie, która zaczyna swoje działanie w identyczny sposób (model umiera i zostaje "wskrzeszony"). (http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic. ... 8&p=830937)
Aktualnie ustaliłbym to przed grą z przeciwnikiem.
Life's a game with save and load features disabled.