Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
50x50 bo taki był ostatni oficjalnie sprzedawany
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Ja swojego będę miał na rydwanowej bo generalnie taka teraz jest tendencja dla Smoków.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Mam pytanie o lore'y magii.
W rozpisce mam demona nurgla 2lvl magii oraz maga 2lvl, na koniu, bez obstawy (na turniej). Jakie lore'y byly by najlepsze do takiego złożenia?
Początkowo myślałem o death na demonie i shadow na magu. Teraz zastanawiam się czy nurgle na demonie nie był by równie ciekawy oraz death na magu.
Nie mam dużo doświadczenia i nie wiem jeszcze jakie lore'y najlepiej współgrają ze sobą. Chodzi mi też o to, że jak trafię na ciężki ostrzał to zawsze zza obelisku mógłbym chociaż poczarować, zanim nie zdejmę maszyn fastami.
Ewentualnie może po prostu zdjąć magię z demona i za 70 punktów dać skullcrushera, kolejnego fasta, albo zionięcie na demona?
Dzięki za porady.
W rozpisce mam demona nurgla 2lvl magii oraz maga 2lvl, na koniu, bez obstawy (na turniej). Jakie lore'y byly by najlepsze do takiego złożenia?
Początkowo myślałem o death na demonie i shadow na magu. Teraz zastanawiam się czy nurgle na demonie nie był by równie ciekawy oraz death na magu.
Nie mam dużo doświadczenia i nie wiem jeszcze jakie lore'y najlepiej współgrają ze sobą. Chodzi mi też o to, że jak trafię na ciężki ostrzał to zawsze zza obelisku mógłbym chociaż poczarować, zanim nie zdejmę maszyn fastami.
Ewentualnie może po prostu zdjąć magię z demona i za 70 punktów dać skullcrushera, kolejnego fasta, albo zionięcie na demona?
Dzięki za porady.
Na demonie polecam death, jeśli to 2 lvle. a najlepiej to zostawić 1 bo interesuje Cię snajperka. chociaż doom and darkness jak wylosujesz to jest super fajnie. ja sam gram trochę inaczej, demon bez magii, lord mag lvl3 death i 1lvl shadow. takie zestawienie czarów pozwala mi w łatwy sposób:
osłabić przeciwnika w walce - miasma oraz -1s -1t
wyciągnąć niewygodnych przeciwników z oddziałów - snajperki
na dwarfy/nurglowe bestie/trolle/chd - słoneczko, czyli czar który wygrywa bitwy.
w antymagii posiadam wyłącznie disspell scrolla. generalnie wystarcza aby w kluczowej turze uniknąć 1 czaru przeciwnika.
osłabić przeciwnika w walce - miasma oraz -1s -1t
wyciągnąć niewygodnych przeciwników z oddziałów - snajperki
na dwarfy/nurglowe bestie/trolle/chd - słoneczko, czyli czar który wygrywa bitwy.
w antymagii posiadam wyłącznie disspell scrolla. generalnie wystarcza aby w kluczowej turze uniknąć 1 czaru przeciwnika.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Ja na diable ponownie gram na lore slaanesha, 4lvl z chaos familiarem. Wymaga kitrania, niektóre bitwy (TK, DF, emp itd.) musisz przeczekać za górką, ale slaanesh robi grę. Random movement, phantasmagoria- niepozorne czary, na ogół wpuszczane przez przeciwników, ustawiają ci elegancko pole bitwy. Chórku wszyscy się boją i słusznie- POK i inni kozacy muszą się poważnie zastanowić czy warto się do diabła zbliżać. Polecam.
Aha, no i żeby nie było- magia jest dla suabych, prawidzy chaos to full khorne i szarża na pełnej piździe!
Aha, no i żeby nie było- magia jest dla suabych, prawidzy chaos to full khorne i szarża na pełnej piździe!
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
-
- Powergamer Rozpiskowy
Ostatnio zaczelo nurtowac mnie taka kwestia, a mianowicie staram sie zlozyc magiczna armie
Wyszlo mi ze nurgiel bedzie najciekawszy szczegolnie w polaczeniu z festusem i horda warriorsow
I teraz najwaniejsze pytanie:
Czy jesli dam lordowi magowi nurgla seed of rebirth dajacy regen na 6+ i wrzuce go razem z Festusem(5+ reg bonus dla kazdego) do oddzialu
to czy wtedy bede miec na nim regenke na 4+ ?
Z tego co widze jak dziala magia nurgla jesli chodzi o regen to logicznie rozumujac powinny sie te bonusy kumulowac
Wyszlo mi ze nurgiel bedzie najciekawszy szczegolnie w polaczeniu z festusem i horda warriorsow
I teraz najwaniejsze pytanie:
Czy jesli dam lordowi magowi nurgla seed of rebirth dajacy regen na 6+ i wrzuce go razem z Festusem(5+ reg bonus dla kazdego) do oddzialu
to czy wtedy bede miec na nim regenke na 4+ ?
Z tego co widze jak dziala magia nurgla jesli chodzi o regen to logicznie rozumujac powinny sie te bonusy kumulowac
- Infernal Puppet
- Masakrator
Przecztyałbyś RB, to znałbyś odpowiedz. Regenki się ( o ile nie jest zapisane wprost inaczej ) nie kumulują.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- rudobrody79
- Falubaz
to nie to samo co od tęczy podnoszący ward na jednostkach
regenkę bierze się najwyższą
regenkę bierze się najwyższą
-
- Powergamer Rozpiskowy
no tak ale skoro nurglowy czar Fleshy Abundance daje lub jesli target juz ma to zwieksza regenke o jeden to myslalem ze tak samo dziala to na chaosowe itemki
ale skoro nie to szkoda
to teraz inne pytanko
podobna sytuacja :
sorcerer lord na palanquinie nurglowym w jednostce warriorsow z festusem , czy festusowy bonus regenki i poisoned attakow dziala rowniez na palanquina?
ale skoro nie to szkoda
to teraz inne pytanko
podobna sytuacja :
sorcerer lord na palanquinie nurglowym w jednostce warriorsow z festusem , czy festusowy bonus regenki i poisoned attakow dziala rowniez na palanquina?
- rudobrody79
- Falubaz
moim zdaniem tak, co nie jest zabronione to jest dozwolone
zdecydowanie tak
a jak chcesz dać palanquinowi regenke?middlefinger pisze:no tak ale skoro nurglowy czar Fleshy Abundance daje lub jesli target juz ma to zwieksza regenke o jeden to myslalem ze tak samo dziala to na chaosowe itemki
ale skoro nie to szkoda
to teraz inne pytanko
podobna sytuacja :
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
KawaleryjskąXyxel pisze:Steed of Slaanseh kupiony pod Sorcerrera jaką ma podstawkę?
Kawaleryjską jak Steed-y u Hellstriderów czy 50x50 jak u starego modelu Chaos Lorda na cyckowężu?
Heretic pisze:A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
-
- Powergamer Rozpiskowy
Festus mag daje regen na 5+ oddzialowi w ktorym sie znajduje, a jesli w nim rowniez bedzie drugi mag na palanquinie to chyba tez pod to podchodziDymitr pisze:a jak chcesz dać palanquinowi regenke?middlefinger pisze:no tak ale skoro nurglowy czar Fleshy Abundance daje lub jesli target juz ma to zwieksza regenke o jeden to myslalem ze tak samo dziala to na chaosowe itemki
ale skoro nie to szkoda
to teraz inne pytanko
podobna sytuacja :
swoja droga wie ktos gdzie mozna nabyc jakis sensowny model palanquina? najlepiej w metalu XD
- Infernal Puppet
- Masakrator
Względnie duża gaść masy modelarskiej i rzeźbisz w niej mordki nurglątek .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- rudobrody79
- Falubaz
tylko na ebay-u z którejś tam edycjimiddlefinger pisze:swoja droga wie ktos gdzie mozna nabyc jakis sensowny model palanquina? najlepiej w metalu XD
a najtaniej i najszybciej tworząc swojego sam wg uznania pod wyswing jaki chcesz - zerknij do galerii moich konwersji