Re: KK Gaming - Nowy produkt - Video 2 zimowe podstawki

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Re: KK Gaming - Nowy produkt - Video 2 zimowe podstawki

Post autor: Kanadian »

Z racji że nie mam na runku mat, wypracowaliśmy IMO całkiem niezły produkt.

W zeszłym miesiącu mieliśmy pierwsze prototypy produkcyjne, roboczą nazwę mają Mark1.

Obrazek

Dostępne w kolorach Jungle Green (Zielony) oraz Deep Blue Sea (Granatowy).
Jest jeszcze Urban Grey (Szary), minimalnie ma inną strukturę.

Mata wykonana z:
Welur (wysokiej klasy) pozwalający na swobodne przesuwanie modeli po gładkiej przyjemnej w dotyku powierzchni.
Pianka o 3,5mm, zawsze zapewnia idealnie gładką powierzchnię do gry, zapobiega uszkadzaniu modeli.
Siatką stabilizująca, nie pozwala na nadmierne rozciąganie się maty, co przekłada się na zapewnienie idealnej powierzchnię do gry.

Zakończenie brzegów:

Obrazek

Przekrój maty:

Obrazek

KK Gaming - Solution Battlemat na finale 4CT.

Obrazek

Obrazek

*Oferta ważna do wyczerpania zapasów, mamy jeszcze ok 2/3 stanu.

Jak zrobić taki stół jak na zdjęciu?

Na nasze potrzeby kupiliśmy płytę pilśniowa (wiórowa też się nada) o grubości 16mm (18mm jest pewnie lepsza, ale 16mm już daje rady). Wymiary płyty 183cm x 122cm, są dostępne cieńsze, nie polecam osobiście, ponieważ uginają się pod własnym ciężarem.

Mata jest trochę większa niż wymiarowy stół, tak by dało radę ją zawinąć poza krawędź stołu i przytwierdzić.
Siatka pod spodem świetnie się zaczepia o krawędź stołu, wiec nie jeździ po stole podczas gry. My nasze zamocowaliśmy na stałe, za pomocą zszywacza tapicerskiego, koszt ok. 25 pln, dostępny w marketach. Tradycyjna metoda też da radę, czyli młotek oraz krótkie gwóźdź.

Historia Powstania

Ciągle poprawiamy jakość naszych klubowych stołów, po domkach górkach itp. przyszed czas na stoły, chcieliśmy załatwić maty. I okazało się że kupić się nie da, a stoły GW ... to nie tylko jakaś pomyłka, ale w zupełności nie na naszą kieszeń, zakup 30 stołów kosztowało by .... :lol2: :lol2: :lol2:.

Więc szukaliśmy alternatyw, po jakimś czasie ok. pół roku, kumpel znalazł, jak zobaczyłem to ... :shock: szczena mi opadła. Mat początkowo zrobiliśmy na potrzeby naszego klubu, testowaliśmy je na turniejach lokalnych i nie tylko. Szybko okazało się że, przy odpowiednim wkładzie kasy oraz pracy, można zaproponować jako produkt.

Ogólnie się podobały, więc zrobiliśmy ponad 60, obecnie zostało mniej niż połowa. Szarych mamy na razie sporo, w sumie niebieskich też.

Było by zbyt pięknie aby tak fajne maty sprzedawać w dobrej cenie :evil:. Dogadaliśmy się z dystrybutorami, i chcieliśmy zamówić większą ilości (w kolorze "Grass Green"), a tu okazało się że, hiszpańskiego producenta już nie mam na rynku :wink:. Więc mat mamy tyle i koniec. Sprzedaż do sklepów wstrzymaliśmy. I zdecydowaliśmy puścić resztę co mamy w detalu.

Od miesiąca prace trwają nad Mark2. Jesteśmy w trakcie przygotowywania, damy rady, i o przyszłość mark2 się nie martwimy. Szukamy innych opcji, miło bym się zdziwił jak coś lepszego znajdziemy, ale zawsze warto poszukać :wink:. Jak byśmy chcieli utrzymać jakość, koszt spokojnie by przekroczył by 200 pln, co jest absurdalne jak na nasze warunki. Choć nie będą już tak fajne, to w wyglądać będzie podobnie. Możliwe że na jesieni, będziemy mieli kolejne prototypy. Koszt w sklepie przewidujemy 110-120 zł, w zależności od Euro.

Bardzo chętnie usłyszał bym wasze opinie.

Można nabyć je tu
http://allegro.pl/battlemat-kk-gaming-i3388202946.html
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, o 10:09 przez Kanadian, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Ja jako ,iż grałem na tych matach mogę w pełni potwierdzić słowa Kanadiana ,że jest to super wygodne i nieźle wygląda ;)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Na waszych matach nie grałem, ale wydają mi się zbyt ciemne. Ładniejsze byłyby w kolorze jasnozielonym, takim jak Gaming Mat GW.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Jaśniejszy kolor jest w planach. Trzeba tylko 3000 zamówić :roll:.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

grałem i potwierdzam że fajnie się gra.

elastyczne, nie marszczą się, dobrze się rzuca, a traye nie zaczepiają o materiał.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Post autor: Felu »

Brałbym jasną zieleń w ciemno ;)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Tak dobrych jakościowo mat, nie przewidujemy w najbliższej przyszłości, w innych kolorach.

Niedługo będziemy mieli Mark2, jest to kwestia kilku miesięcy.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Szkoda, bo ja też chętnie bym wziął jasną zieleń :)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Niestety próbowaliśmy, ale koszt takiej maty, przy tych parametrach, musiał by wynosić ponad 250 pln. Wiec na razie wstrzymaliśmy ten produkt, i pracujemy nad zbliżonym do byłego produkty GW.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Faktycznie, jaśniejsza zieleń byłaby bardziej atrakcyjna, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma - zakupiłem przed chwilką jungle green'a :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No ja też bym jaśniejszą wziął, ta przekroczyła granice tolerancji niestety :(

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Na początku też tak sądziłem, po czym zagrałem na nich, i .... no cóż teraz je sprzedaje :mrgreen:.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Nie wiesz czy w Kielcach mają je w muzeum? Bo jeśli tak, to w niedzielę obadam i a nóż się skuszę :)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Z tego co kojaże to nie. Wydaje mi się że ktoś z Kielc może mieć, lecz nie jestem pewien.
Na tradycyjnej macie, jednostki się zlewają z matą, a na tej są wyeksponowane.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Zrobilibyśta brązową, to braubym :P

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Kupilem dzis czarna mate.... i moge smialo stwierdzic ze jest bardzo fajna i mieciutka :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Są jakieś nowe informacje o jaśniejszej zieleni?

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Poszukiwaniaodpowiednich materiałów trwają.

Z ciekawostek to w bieżącym miesiącu rozpoczniemy sprzedaż posypek, ponad 150 różnych rodzajów.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

A może jakiś link do tych posypek?

ODPOWIEDZ