PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Re: PKS - komentarze

Post autor: Hoops »

W łodzi gramy ligę z wykorzystaniem PLOSa. Generalnie jest spoko bo faktycznie wystarczy jeden błąd przy rozstawieniu by mieć w plecy więc trzeba ruszyć głową, ale wiadomo że każdy LOS ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Mnie osobiście gra się ciężej bo gram bretka i czasem nic nie widzę jak zdupie.
We wrześniu skończymy i postaramy się zebrać głosy jak im się grało. Dodatkowo po wakacjach napewno będzie nie jeden turniej pks zatem i ogólne zasady się potestuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

W Rybniku w kolejna sobotę robimy turniej na 2,6 - co by wiecej uwolnionych rzeczy weszlo i na Plosa wlasnie. Z moich dotychczasowych gier to procz Chalice boli mnie shadow z 5 kosci.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

dobra, nie czytalem tego calego spamu, ale od siebie dodam, ze placenie 100wki za mozliwosc wziecia 2 czolgow/ib/sc/abom to raczej kieszonkowe wydawane bez wiekszego zalu.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Rince pisze:dobra, nie czytalem tego calego spamu, ale od siebie dodam, ze placenie 100wki za mozliwosc wziecia 2 czolgow/ib/sc/abom to raczej kieszonkowe wydawane bez wiekszego zalu.
Albo epidemiusa i 16 bestii ^^ Jednak Euro rox forvever tak mi sie wydaje
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Rince pisze:dobra, nie czytalem tego calego spamu, ale od siebie dodam, ze placenie 100wki za mozliwosc wziecia 2 czolgow/ib/sc/abom to raczej kieszonkowe wydawane bez wiekszego zalu.
Co innego, gdyby trzeba było płacić 100kę np. za PoKa. To by już były ciężkie piniędze wydawane ze łzami w oczach :mrgreen:
BTW 2ga aboma nie kosztuję 100 pkt, tylko blokuje wzięcie sztormówy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

-Qc- pisze:
A ja słyszałem, że epidemius i Ska popłynęli w Poznaniu na pierwszym ciężkim parringu. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dębek pisze:
-Qc- pisze:
A ja słyszałem, że epidemius i Ska popłynęli w Poznaniu na pierwszym ciężkim parringu. :wink:
fartem ^^
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dębek pisze: A ja słyszałem, że epidemius i Ska popłynęli w Poznaniu na pierwszym ciężkim parringu. :wink:
Zobaczymy, czy na drugim masterze gdzie, dopuscicie mi taka rozpiske tylko zamiast jednych much dacie działo i sprawicie ze będę tracił 100 punktów mniej co bitwę, taki fart się powtórzy ; )

Silesian bedzie niemiarodajny bo tam death jest z 6 kosci i tylko wtedy dopuszczanie tego potworka jest racjonalne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Qc, tobie akurat można to dawać, gorzej jak dadzą to komuś kompetentnemu.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Dębek pisze:
Co innego, gdyby trzeba było płacić 100kę np. za PoKa. To by już były ciężkie piniędze wydawane ze łzami w oczach :mrgreen:
BTW 2ga aboma nie kosztuję 100 pkt, tylko blokuje wzięcie sztormówy.
I po co takie porownania, hmm? Naprawde mowimy o armii, ktora jest wlasciwie identyczna, jak na euro, tyle, ze moge wziac uber przegieta druga hydre, na ktora kazda armia ma uber skuteczny bacik? Porownywanie 2 hyder do 2och czolgow/sc/ib/abom to jakas kompletna kpina. Zreszta na tego super gietego poka na bsbku (bo tylko na tej postaci oplaca sie go brac) rowniez wszystkie armie maja skuteczna i zwykle bardzo prosta odpowiedz. Jest to juz tak przez wszystkich ograne, ze nikt juz lez nie wylewa o ten przedmiot. Troszke sie meta pozmieniala wujaszku.

No, ale spoko, skoro uwazasz, ze 2gi czolg za 100wke to sensowny i sprawiedliwy deal z perspektywy reszty armii, to twoja broszka.

Ode mnie eot. Swoje zdanie na temat kwestii "2 rar za 100wke" wyrazilem.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ironblaster za 225 punktów wciąż jest świetną maszyną :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zagrałem parę bitew z ChD i uważam, że challice jest mega zgięty. Moglibyście przyjrzeć mu się jeszcze raz?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Andrzej pisze:Zagrałem parę bitew z ChD i uważam, że challice jest mega zgięty. Moglibyście przyjrzeć mu się jeszcze raz?
Chcesz powiedzieć że tam gdzie Ci pasuje to chłopaki już w zasady stworzone przez GW ingerować mogą? :)

w końcu mamy item i dodatkowo wykładnie w FAQu.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Laik pisze:zasady stworzone przez GW
Te są od FW ;)

i dlatego są z dupy.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

zmiana zasad to zmiana zasad, imo te z GW też często są do dupy...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie mówię o zmianie zasad, tylko o jakieś ograniczenie kompozycyjne. Bo ten item jest po prostu cholernie głupi w swoim działaniu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Czy Harry the Hammer może być wystawiany na PKSie?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Jako jednostka bez zasad w podręczniku armijnym - nie.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

BoTWD na BSB only - świetny pomysł

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

-Qc- pisze:BoTWD na BSB only - świetny pomysł
Na ETC też powinno coś takiego przejść
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

ODPOWIEDZ