Right. Jak bedziesz mial troglodona, to jak rzucisz 5566 to bedziesz mial 8 atakow. Pytanie takie,czy te kolejne ataki tez moga wygenerowac kolejne ataki :8Lasti pisze:Czyli jeśli np. Vet ma 4 ataki, atakujemy i kulniemy między innymi np. 2x6 na trafianie to mamy 6 ataków?![]()
Nowy armybook?!
Moderator: Ziemko
Re: Nowy armybook?!
Miło by było, gdyby kroxy również dostały taką zasadę. Ech, najbliższy tydzień będzie wielkim wyczekiwaniem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Witam,
Via lustria
Via lustria
Zapowiada się ciekawie, fajnie jakby Kroxigory dostały na nowo S5I have the digital copy of White Dwarf and it clearly shows that the Scar Vet still has T5. Also, there's a video where they talk about the BATREP and saurus still have 2A along with predatory fighter rule. The Lizzie player also informed that Saurus, Krox, Carnasuar, Troglodon have the predatory fighter rule. He said pretty much everything that is good at fighting has it, but he named those four specifically.

- ŁukaszŻelazek
- Mudżahedin
Moje zdanie na temat nowych figurek:
Terki: Rewelacyjny zestaw, teraz wydanie 180zł na nie jest naprawdę opłacalne. Dostajemy 3 terradony i 3głowy, nogi i ogony piraniodaktyli, plus części do wojowniczych skinków. Wystarczy trochę inwencji twórczej ze skrzydłami, korpusy skinków i mamy 6 pterodaktyli! Naprawdę dobry deal, chyba najlepszy zestaw zaraz po sfinksie Tomb Kingów!
Carnosaur: Bardzo ładny model, te oczy trochę dziwnie usytuowane z przodu, ale ujdzie. Troglodon świetny. Naprawdę ładna i dynamiczna figurka. Saurusowi herosi mają świetny sprzęt, który można śmiało inkorporować do kowboy`ów. Jedynym minusem jest ten skinek na Troglodonie, wygląda raczej biednie z tą wykałaczką w ręku.
Bastiladon: Kompletna żenada, ta figurka wygląda jak przeciętna konwersja engina. Myślę, że doklejenie kryształu na zwykłym stegadonie da o wiele lepszy efekt. I do tego 175zł za figurkę wielkości rydwanu (co przy podobnych cenowo Tomb King Warsphinx i Mortis Enginie) jest kpiną. W porównaniu do powyższych zestawów ta figurka nie ma żadnych dodatkowych części umożliwiających tworzenie fajnych konwersji, urozmaicania innych modeli. Nie wiem czy można dokonać gorszego zakupu niż to coś.
Terki: Rewelacyjny zestaw, teraz wydanie 180zł na nie jest naprawdę opłacalne. Dostajemy 3 terradony i 3głowy, nogi i ogony piraniodaktyli, plus części do wojowniczych skinków. Wystarczy trochę inwencji twórczej ze skrzydłami, korpusy skinków i mamy 6 pterodaktyli! Naprawdę dobry deal, chyba najlepszy zestaw zaraz po sfinksie Tomb Kingów!
Carnosaur: Bardzo ładny model, te oczy trochę dziwnie usytuowane z przodu, ale ujdzie. Troglodon świetny. Naprawdę ładna i dynamiczna figurka. Saurusowi herosi mają świetny sprzęt, który można śmiało inkorporować do kowboy`ów. Jedynym minusem jest ten skinek na Troglodonie, wygląda raczej biednie z tą wykałaczką w ręku.
Bastiladon: Kompletna żenada, ta figurka wygląda jak przeciętna konwersja engina. Myślę, że doklejenie kryształu na zwykłym stegadonie da o wiele lepszy efekt. I do tego 175zł za figurkę wielkości rydwanu (co przy podobnych cenowo Tomb King Warsphinx i Mortis Enginie) jest kpiną. W porównaniu do powyższych zestawów ta figurka nie ma żadnych dodatkowych części umożliwiających tworzenie fajnych konwersji, urozmaicania innych modeli. Nie wiem czy można dokonać gorszego zakupu niż to coś.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
Coś mi mówi, że karni znów będzie tylko modelem dla kolekcjonerów. Grymloq ma zdaje się te same staty, co sprawia, że nadal jest warzywny. Raczej nie kupię tego zestawu, jak na początku zamierzałem.Kozioł pisze:Carni za 220 bez zmienionych statów wygląda dość biednie.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
Nie wiemy co dają wykupywane Carniemu bonusy więc nie mówcie hop póki nie przeskoczycie. Wątpię żeby GW wypuściło taki model który nie będzie grywalny, przecież to wbrew ich polityce
Najczęściej duży, drogi model = wygar na stole. Przynajmniej tak jest w 40k
(Tervigon, Heldrake, XV104 Riptide, Rogale, Knight Eldarów, Stormraven)

Powiedz to imperialistom i ich gryfowi w trzech opcjach 

Bez uważnej opieki slanna długo nie pożyje, trzeba go będzie boostować z life'a, lighta lub high. Inaczej głupi piechociarze raz-dwa saurusowi spod tyłka zmiotą.
+1Myth pisze:Powiedz to imperialistom i ich gryfowi w trzech opcjach
Nie siedzę od dawna w battlu więc nie wiem nic o gryfie imperium ale drogą dedukcji stwierdzam że jest warzywem 

Moje prognozy pewnie się sprawdzą
Raczej małe zakupy się szykują, bo większość z nowych rzeczy okaże się raczej bez wygaru.
@Lasti - GW nie rozumie tej gry, patrz Imperium(jak wyżej), czy WoCh

@Lasti - GW nie rozumie tej gry, patrz Imperium(jak wyżej), czy WoCh

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Polecam jednak zaczekać na booka z ocenianiem. Mi się marzy jurassic park na OB i SV na carnich, skinku z DSem, 2x kroxhortach i w potworkach ze speciali. Do tego terki i/lub ripperdaktyle do niszczenia maszyn i jest ok. Bo niby jaka piechota ma rozkręcać carniego? Przecież coraz mniej takowej na stołach.
W ogóle to będzie można mieć w rozpie 6 jednostkek latających w specialach. Do tego skinki na terkach/ripperach i przeciwnik dostaje białej gorączki. Pytanie czy rippery będą fastem.
W ogóle to będzie można mieć w rozpie 6 jednostkek latających w specialach. Do tego skinki na terkach/ripperach i przeciwnik dostaje białej gorączki. Pytanie czy rippery będą fastem.
Wystarczy 3 swordmasterów.Myth pisze: Bo niby jaka piechota ma rozkręcać carniego? Przecież coraz mniej takowej na stołach.

Rób MC na siłę do armii, w której ona nie pasuje- nie dawaj jej w armii, która wydaje się być do tego stworzona- welcome to GW worldJasif pisze: @Lasti - GW nie rozumie tej gry, patrz Imperium(jak wyżej), czy WoCh

Ostatnio zmieniony 28 lip 2013, o 16:30 przez Byqu, łącznie zmieniany 3 razy.
- The WariaX
- Falubaz
Azurix pisze:A czy te Daktylowce to nie MC przypadkiem?Byqu pisze:Rób MC na siłę do armii, w której ona nie pasuje- nie dawaj jej w armii, która wydaje się być do tego stworzona- welcome to GW world
Wiesz, ludzie marudzą dla samego marudzenia

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ja to jestem ciekawy tylko tego, czy będzie się dało zrobić grywalnego Monster Trucka z Lizaków, ale mam tutaj na myśli 3/4 czy 2/3 armii na Monsterach, a nie Monstrous Cavalry, no i czy w ogóle jakoś drastycznie zmieni się koncepcja Partyzanckich Lizardmenów