Nowy armybook?!

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Myth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowy armybook?!

Post autor: Myth »

Kiepsko szukasz, ja znalazłem w drugim sklepie, do którego zaglądałem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Pitagoras pisze:Nigdzie w sklepach internetowych nie widzę żadnych przedsprzedaży nowych rzeczy, to dlatego, że do Polski wszystko trafi z jakimś dużym opóźnieniem czy co?

yyyyy poszperałem teraz na chybił trafił i w 5/5 była przedsprzedaż ;f

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

Post autor: puzonik »

Z tego co mi wiadomo wszystkie stacjonarne są zobligowane do zamawiania nowości aby dostawać towar po zniżkowych cenach, wiec i tak towar będzie ;)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

- Salamandry mają podobno zianie z S4
- Slann może mieć Loremastera tylko ze swojego Lora...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Salki salkami, gorzej jak po prostu będą ziać na te 8cali (dł. templatki)
Wyczuwam srogie pogorszenie żab.....ogólnie coraz gorzej to wygląda, stworki spadające od słonek ,armat i bolców, obniżenie LD, cięcie żab. Jedyne co mnie pociesza to nowi latacze (chociaż nie wiadomo jak będą się spisywać w praktyce), i wielka niewiadoma reszta booka (magiczne przedmioty, sztandary itd)

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Będzie nowa meta i tyle. Mnie się wydaje, że teraz modne będą raczej duże klocki saurusów może TG boostowane jaszczurczą Troglowatością i jazda do przodu.

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Meta po wyjściu Liz się raczej nie zmieni. Kloce z S4? Jazda do przodu z M4? hmmm.......

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Oki pisze:Meta po wyjściu Liz się raczej nie zmieni. Kloce z S4? Jazda do przodu z M4? hmmm.......
Po wyjściu Lizaków może nie ale za pół roku/rok gdy wyjdą kolejne 8 edycyjne armie się zmieni tak czy siak :wink: Ja tam czekam na booka cierpliwie.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Oki pisze:Meta po wyjściu Liz się raczej nie zmieni. Kloce z S4? Jazda do przodu z M4? hmmm.......
Jak dla mnie bomba. Skinków mam pomalowanych a saurusa ani jednego :wink:

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Oki pisze:Salki salkami, gorzej jak po prostu będą ziać na te 8cali (dł. templatki)
To zależy, jeśli masz na przeciwko siebie klocek piechoty duży to co wpuści koleś flamesy czy teleport salek na ich bok ? :) Masz świetne dwa czary i znacznie mniejsza losowość salek. Oczywiście szkoda tego potencjalnego zasiegu 18 cali, ale ja wolę pewniejsze opcje i zmniejszanie losowości w tej grze.

pozdro

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

Jeżeli rzeczywiście slann ma mieć loremastera na high Magic tylko to pytanie czy będzie mógł sobie je wymieniać po rzuceniu zgodnie z lore attributem

Juz sobie wyobrażam jak przeciwnik dispeluje nic nie dające czary tylko po to aby uniemożliwić ich wymianę ;)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Okaże się w sobotę, ale pewnie wyglądać to będzie tak:
1. rzucę sobie z HM sniperę w dyskowca -> wejdzie -> jesli zniszczy odpowiedni przedmiot czyli warda to można później wylosować z sobie np. małą kuźnię albo wildform do walk.
2. rzucę teleport na salki /weszlo/ to mam salki z super strzałem i wymienię sobie na coś z shadowa
3. trafie na hexy to oprócz pocisku z HM będę sobie wymieniał czary na light czy fireballa
4. zabiłem soul quenchem ostatniego fasta to wiem, że zaraz będą combaty to sobie zamienię na coś do hth

Mi się bardzo podoba Loremaster z HM, idealnie pasuje z atrybutem, a sam w sobie ma bardzo fajne czary, szczególnie dla tej armii. I fajne jest to, że nawet rzucanie średnio przydatnych czarów może zaowocować zwiększeniem potencjału magicznego.

pozdro

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

te zapominanie czarów pozwala LOSOWAĆ czar z dowolnej szkoły?
mógłby ktoś przetłumaczyć tą zasadę na Polski?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Myślę ,że dużo będzie zależeć czy nowy czar będziemy wybierać czy losować.....

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

Oki pisze:Myślę ,że dużo będzie zależeć czy nowy czar będziemy wybierać czy losować.....
wszystko
mam doświadczenie z skrybami w demonach, losowanie czasu się nie sprawdza
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

No wiadomo teraz zaczynasz z high Magic zawsze a potem się zobaczy ;)
Na szczęście tylko na slaanie bo juz wiadomo ze mały skinkowy ma tylko heavena i beasta...nie wiadomo jak duży ale na high Magic bym nie liczył :P

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Z całą pewnością wybierasz lore z listy lorów normalnie dla maga dostępnych, a potem losujesz czar normalnie z możliwością zamiany na sygnaturę. Tak wynikało by z tego co można mniej więcej odczytać na kartach magii w sklepie GW.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od2160069a

Dlatego bardzo mi się to podoba i zwiększa wszechstronność magii mając jednego maga nawet. Zresztą gdyby nie można było wybierać innych lorów to zdolność loremaster HM w połączeniu z atrybutem byłaby bez sensu.
pozdro

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Oki pisze:Salki salkami, gorzej jak po prostu będą ziać na te 8cali (dł. templatki)
Wyczuwam srogie pogorszenie żab.....ogólnie coraz gorzej to wygląda, stworki spadające od słonek ,armat i bolców, obniżenie LD, cięcie żab. Jedyne co mnie pociesza to nowi latacze (chociaż nie wiadomo jak będą się spisywać w praktyce), i wielka niewiadoma reszta booka (magiczne przedmioty, sztandary itd)
Dostajesz ode mnie łatkę naczelnego marudy ;-)

Co do salek jakoś nie chce mi się w to wierzyć, żeby nie mogły już pluć "na odległość". Bo to by oznaczało braku możliwości missfire'a, a nie wierze, żeby z takiej rzeczy GW zrezygnowało :mrgreen:

Zmniejszanie losowości w warhammerze? toć to niezgodne z polityką tej gry ;-)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ciekawe czy można by 2 czary zamienić na 2 te same sygnaturki :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Azurix pisze:Ciekawe czy można by 2 czary zamienić na 2 te same sygnaturki :D
Hahaha dobry pomysł :) Pewnie do póki nie wyjdzie faq GW to będzie można skończyć grę mają 8 sniper z deatha ;)

ODPOWIEDZ