Galeria wszystkiego -.-
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria wszystkiego -.-
Postanowiłem założyć galerie jej próby zresztą już były, naprawiłem już aparat ale i tak jest on z d.... więc pięknych zdjęć sie nie spodziewajcie
Wrzucam tu zdjęcia mojego pierwszego rycerza do oddziału bretki lub pod mordheim zobacze a i jeszcze 2 rzeczy jakie chce zaznaczyć:
1.Nie malowałem jeszcze ludzi to mój pierwszy człowiek więc chciałbym jakieś porady.
2.Na zdjęciach słabo widać cieniowania na szacie bo ekspertem jak już mówiłem w robieniu zdjęć nie jestem a cieniowanie jest delikatne be dużych kontrastów, aha i na jednym boku hełmu jest taka dziwna plama to po prostu odblask bo jak patrze to nic takiego na hełmie nie ma.
Dzięki za wszelkie rady zwłaszcza co do zdjęć i zapomniałem ich przyciąć następnym razem to zrobie.
zdjęcia:
Wrzucam tu zdjęcia mojego pierwszego rycerza do oddziału bretki lub pod mordheim zobacze a i jeszcze 2 rzeczy jakie chce zaznaczyć:
1.Nie malowałem jeszcze ludzi to mój pierwszy człowiek więc chciałbym jakieś porady.
2.Na zdjęciach słabo widać cieniowania na szacie bo ekspertem jak już mówiłem w robieniu zdjęć nie jestem a cieniowanie jest delikatne be dużych kontrastów, aha i na jednym boku hełmu jest taka dziwna plama to po prostu odblask bo jak patrze to nic takiego na hełmie nie ma.
Dzięki za wszelkie rady zwłaszcza co do zdjęć i zapomniałem ich przyciąć następnym razem to zrobie.
zdjęcia:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Alleluja za galerię i zrobiony początek . Fotki rób w ten sposób, aby koniecznie obejmowały całą figurkę, a potem kadruj, powiększaj, zmniejszaj, itd... Moje uwagi: ciut staranniej cieniuj - zielony, biały nałozony zbyt rzadko - prześwituje podkład/farba, brak równomierności koloru. Inna sprawa, że biały jest dosć trudnym kolorem... To tyle. A, jeszcze trza podstawke jakąś...
Usuwaj linie formy modeli (przednia prawa noga konia).
Większy kontrast doda głębi kolorom (washe), brązowe washe bardzo ładnie wyglądają na metalikach. Biały najlepiej uzyskać przez bazę z dheneb stone z Citadel Foundation.
Propsy za proste linie na tarczy i brązowych elementach.
Overall jak na początek bardzo ładnie.
Większy kontrast doda głębi kolorom (washe), brązowe washe bardzo ładnie wyglądają na metalikach. Biały najlepiej uzyskać przez bazę z dheneb stone z Citadel Foundation.
Propsy za proste linie na tarczy i brązowych elementach.
Overall jak na początek bardzo ładnie.
1.Co do podziałki już usunąłem
2. Co do ''jak na początek'' to nie wiem czy chodziło ci jak na początek malowania ludzi czy jak na początek ogólnie malowania bo maluje od kilku lat ale miałem dużą przerwę bo ok 2 lat i nigdy wcześniej nie malowałem ludzi a zwłaszcza konnicy.
W związku że udało mi się jeszcze jednego umaziać to go wrzucam
A podstawki będą razem z treyą jak skończę ósemkę
2. Co do ''jak na początek'' to nie wiem czy chodziło ci jak na początek malowania ludzi czy jak na początek ogólnie malowania bo maluje od kilku lat ale miałem dużą przerwę bo ok 2 lat i nigdy wcześniej nie malowałem ludzi a zwłaszcza konnicy.
W związku że udało mi się jeszcze jednego umaziać to go wrzucam
A podstawki będą razem z treyą jak skończę ósemkę
Jest ok, chociaż trochę zbyt jednolicie.
Ogółem niektóre kolory są nieładnie nałożone, jak np: biały czy żółty, spod których prześwituje podkład. Musisz nałożyć więcej warstw, niektóre farbki po prostu słabiej kryją.
Ja bym więcej kontrastów na powierzchniach wyciskał, ale to już kwestia layering'u i ogółem wprawy.
Ciśnij dalej.
Ogółem niektóre kolory są nieładnie nałożone, jak np: biały czy żółty, spod których prześwituje podkład. Musisz nałożyć więcej warstw, niektóre farbki po prostu słabiej kryją.
Ja bym więcej kontrastów na powierzchniach wyciskał, ale to już kwestia layering'u i ogółem wprawy.
Ciśnij dalej.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Rób foty tak, żeby widać było całość figsa, a nie ucinaj mu czerep
Nice.
Mega czerwony.
Mega czerwony.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
dziękiNice.
Mega czerwony.
Co do broni faktycznie zapomniałem o rozjaśnieniach, ale futro jest rozjaśnione i to w niektórych miejscach dość mocno może jak zrobię dokładniejsze zdjęcia to będzie widaćRozjaśnij futro, popraw czaszeczkę oraz metaliki na broni
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1Silvestro pisze:Rozjaśnij futro, popraw czaszeczkę oraz metaliki na broni