Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Packmasterzy nie są championami. Master Moulders są.
Dokładnie tak.
Dokładnie tak.
Life's a game with save and load features disabled.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Stwierdziłbym nawet że lepsze niż oryginał . Czekam na wersję kolorową 

najlepiej w parzez z forgeworldowa abominacja jest sliczna w swoim realiźmie 
zrob cos z kosa i wista wio!

zrob cos z kosa i wista wio!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
1 Necromancer @ 145.0 Pts
General; Lore of Vampires; Magic Level 2
Book of Arkhan [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Opal Amulet [15.0]
1 Necromancer @ 150.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Vampires
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
20 Zombies @ 70.0 Pts Standard; Musician
29 Crypt Ghouls @ 310.0 Pts 1 Ghast @ [10.0] Pts
8 Crypt Horrors @ 352.0 Pts 1 Crypt Haunter @ [10.0] Pts
1 Spirit Hosts @ 45.0 Pts
3 Vargheists @ 138.0 Pts Frenzy
2 Fell Bats @ 32.0 Pts
3 Fell Bats @ 48.0 Pts
1 Mortis Engine @ 240.0 Pts
Blaspemous Tome
Models in Army: 89
Total Army Cost: 1600.0
Czeka mnie starcie z takim cudem. Jakieś porady dotyczące rozpiski, którą będę robił? Jakieś porady na grę? Pierwszy raz będę grał z VC dlatego nie za bardzo wiem czego się spodziewać.
General; Lore of Vampires; Magic Level 2
Book of Arkhan [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Opal Amulet [15.0]
1 Necromancer @ 150.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Vampires
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
29 Crypt Ghouls @ 310.0 Pts 1 Ghast @ [10.0] Pts
8 Crypt Horrors @ 352.0 Pts 1 Crypt Haunter @ [10.0] Pts
1 Spirit Hosts @ 45.0 Pts
3 Vargheists @ 138.0 Pts Frenzy
2 Fell Bats @ 32.0 Pts
3 Fell Bats @ 48.0 Pts
1 Mortis Engine @ 240.0 Pts
Blaspemous Tome
Models in Army: 89
Total Army Cost: 1600.0
Czeka mnie starcie z takim cudem. Jakieś porady dotyczące rozpiski, którą będę robił? Jakieś porady na grę? Pierwszy raz będę grał z VC dlatego nie za bardzo wiem czego się spodziewać.
To tak:
- działo, najlepiej dwa:)
- Spróbuj może żłożyc jakiegos lorda na Bonebreakerze z savem 1+ z rerollem i wsadź do, pierwszego szeregu sztormów
- 40 storverminów z flamingami
- assassin
- abomka [trzymaj się z dala od cryptów]
- brass orb
- 2x elektrycy [dispell scroll; condenser i ewentualnie ruby ring of ruin ]
-3x slavy
- jakieś odginaczki
-bsb z savem 2+
Taktyka: ogólnie postaraj się zniszczyć mortis, wysoki save na bohaterach powstrzyma ghule i crypty z poisonami
Jeśli się wysajdujesz specjalnie na ten paring nie powinno być trudno:)
Pozdro!
- działo, najlepiej dwa:)
- Spróbuj może żłożyc jakiegos lorda na Bonebreakerze z savem 1+ z rerollem i wsadź do, pierwszego szeregu sztormów
- 40 storverminów z flamingami
- assassin
- abomka [trzymaj się z dala od cryptów]
- brass orb
- 2x elektrycy [dispell scroll; condenser i ewentualnie ruby ring of ruin ]
-3x slavy
- jakieś odginaczki
-bsb z savem 2+
Taktyka: ogólnie postaraj się zniszczyć mortis, wysoki save na bohaterach powstrzyma ghule i crypty z poisonami
Jeśli się wysajdujesz specjalnie na ten paring nie powinno być trudno:)
Pozdro!
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Tak, to prawda, ale problemy zaczynają się gdy przeciwnik ma wampira klepacza, którego można zabić przeważnie tylko dużym fartem, poza tym bolą nas 2 klocki cryptów, banszetki, oraz wskrzeszanie. Ogólnie ja bym starał się zniszczyć duże i małe ghule[np scorch na małe działa świetnie] i dispelować wskrzeszenia.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Ogólnie, to ja bym wolał zagrać z inną armią.
Wampiry to według mnie jeden z dwóch najgorszych paringów jakie można trafić grając szczurami. Osobiście bardzo nie lubię. Wystarczy, że jedna rzecz nie wyjdzie i jest klapa. Ostatnim razem na turnieju w pierwszej turze wysadziłem sobie latarę, brass orb nic nie trafił. Pozostały czas gry spędziłem na uciekaniu przed wszystkim co się dało.

Najlepiej dokupić jeszcze co najmniej jedną IoB, albo po prostu Clanratów/Slavów w ilości około 80. Do tego dobierz Inżyniera i może Grey Seera na pieszo, albo kogoś na Bonebreakerze. Abomka, Latarka/Kółko to obowiązek. Możesz też pomyśleć o paczce Night Runnerów i zrobić z nich 2x6 GR, no i coś do odginania by się przydało. Ale poczekaj na opinię bardziej doświadczonych graczy:)
Jakbyś chciał tanio z drugiej ręki to zapraszam tu, bo jeszcze coś zostało:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=40294
Taka mała reklama
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=40294
Taka mała reklama

- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
tak pi razy drzwi potrzebujesz 100 clanratów/slavów działo abominacja i jakiś elektryków, reszta uznaniowa
Będę zamawiał traye do swoich szczurków i tu pytanie - jakie mają mieć rozmiary ? Potrzebne mi traye do:
Dzwonka w obstawie ok. 40 stormów
2x 40 Slavów
Clanraty (ok. 35-40)
Myślałem o 8x5 dla slavów i CR (żeby mieli +4 do ld) - może być ? I jaki tray do dzwonka & stormów ?
I od razu - jak cr z IoB poobcinam drzewce włóczni tuż przy dłoni, to przejdzie jako HW ?
Pzdr
Dzwonka w obstawie ok. 40 stormów
2x 40 Slavów
Clanraty (ok. 35-40)
Myślałem o 8x5 dla slavów i CR (żeby mieli +4 do ld) - może być ? I jaki tray do dzwonka & stormów ?
I od razu - jak cr z IoB poobcinam drzewce włóczni tuż przy dłoni, to przejdzie jako HW ?
Pzdr