Uhhh jak patrzę na takie malowanie i tą dioramkę, taki klimat. Jest świetnie. Aż kusi odejść na moment od battla i zrobić coś z czterdziestki.
A teraz prywata do Ciebie Arbal - czy koniecznie trzeba użyć aerografu przy chipping medium? Chodzi tutaj by uniknąć przypadkowego zdjęcia farby przy malowaniu pędzlem, czy też o lepszą kontrolę warstwy?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
dzikki pisze:Chodzi tutaj by uniknąć przypadkowego zdjęcia farby przy malowaniu pędzlem
Dokładnie o to chodzi.
Po koleji, jeszcze raz:
1. podklad
2. warstwa rdzy
3. medium do zadrapań (AK, Vallejo lub lakier do wlosow jesli a sie wprawe)
4. warstwa koloru bazowego (to moz eby sie udalo nalozyc pedzlem ale to bedzie masakrycznie trudne)
5. rozjasnienia cieni itd (robiac to pedzlem zedrzesz warstwe z punktu 4.... aerograf tego nei uszkodzi)
Taki szybki projekt. BRANDY
Laseczke zaczalem robic pare miesiecy temu i odstawiłem ja... postanowiem to dokonczyc i po prau godzinahc wyszło takie coś (krew jest wynikiem tego, że cała seria tych figurek jest w klimacie wieśniaków walczących z zombiakami):
Dodatkowo mam do Was prośbę. Drugi rok z rzędu mój blog został nominowany do nagrody BEST BLOG 2014, znanego wśród malarzy forum WAMP.
W finałowej piątce, w której jestem, są tak znane blogi jak Massive Voodoo. Jeśli moje artykuły, recenzje i poradniki są Wam przydatne, i jeśli uważacie, że warto to proszę oddajcie na mnie swój głos.