Aldred's Casket of Sorcery

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cielo
Wałkarz

Aldred's Casket of Sorcery

Post autor: cielo »

Opis itemu:
Bound Spell: Power Level variable. At the end of each of his movement phases, the bearer may remove and capture one randomly determined spell from an enemy Wizard within 12" of him on a roll of 4+. The bearer can then cast the captured spell in any of his own following magic phases by releasing it from the casket just like from a bound spell item, whereupon the spell is then removed from the game. Any number of spells may be captured by the casket, and the bearer can cast each one, either over serveral magic phases or all at the same time if he prefers. The power level of the spell cast by the casket will be equivalent to the normal casting value of the spell
I tutaj pojawia sie seria pytań:

1) Jaki jest power level ukradzionej inkantacji?
2) Jeżeli uda mi się ukraść czar to jak się go losuje ? karteczki ? ustalamy ze jeżeli wyrzuce na kości 1 to kradne jakiśtam czar, na 2 jakiś inny etc?
3) Kradniemy Invocację, mozna stworzyć sobie zombie które bedzie mozna kontrolowac grajac imperium?

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

1.
The power level of the spell cast by the casket will be equivalent to the normal casting value of the spell
2) Jeżeli uda mi się ukraść czar to jak się go losuje ?
Wszystko jedno :wink:

Awatar użytkownika
cielo
Wałkarz

Post autor: cielo »

Nehan pisze:1.
The power level of the spell cast by the casket will be equivalent to the normal casting value of the spell
Czyli d6 dla inkantacji?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Więc co znaczy "normal casting value " bo jest kilka czarów które mają poziomy trudności np.: skaveński lightning, chcesz powiedzieć że rzucamy ten podstawowy o najniżyszym stopniu trudności?
A co do losawania to można jakoś ustalić najłatwiej jest z skaveńskimi elektrykami bo znają tylko jeden czar.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

1) nie wiem czy mozna wogole inkantaji uzyc.. jest liczona jako bound spell a nie jako spell (a my will be done na pewno nie mozna)

2) losujesz w dowolny sposob.. wazne tylko, zeby szanse na wybor danego spella byly takie same (dla 2 czarow 4+dla 4 rzucamy ktory (5-6 przerzucamy) itd.)

3) tak... tylko jesli grasz z wrednym przecwnikiem to kaze ci wyjac figurki tego co przyzwales :wink:

wlasnie problem jest tylko z tymi czarami o losowej trudnosci.. ale wydaje mi sie, ze chodzi o najnizszy poziom...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A ja uwazam ze rzuca sobie inkantacje z takim power levelem jaki chce. Wlasnie przeczytalem opis inkantacji, i nigdzie nie jest napisane ze ten najnizszy to jest "normal casting value", tak samo nie jest napisane ze na przyklad srodkowa to jest "normalna" inkantacja.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

a ja uwazam, ze to 3 rozne czary... wiec losujesz ktory masz...

a mi chodzilo o inwokacje.. w opisie inkantacji masz ze jest boundem o roznym poziomie rzucania :wink:

Ziemniak
Plewa

Post autor: Ziemniak »

a ja mam pytanie czy mogę elektrykowi ukraść czar casketem skoro on używa go dzięki warp-blade'om. Choć w ich opisie jest linijka "Note that this only provides the bearer with the knowledge of the spell"

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

no to juz nie tylko bearer zna ten czar...
ogolnie to juz NIE bearer go zna :)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Co do błysków, to skłaniał bym się jednak do argumentacji, że elektryk "zna" ten czar ze wszystkimi tego konsekwencjami (zapominanie przy misscastach, kradzenie z Tzeenchowego czaru itp) chociaż jako gracz szczurów wolał bym coś innego :P

Edit: i jak wskrzeszacie temat z przed 2 lat to dajcie chociaż jakieś info :P
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

akurat inkantacje mozna zabierac ;) a ich level jest losowy (d6, 2d6 lub 3d6 w zaleznosci od tego komu ukradziona byla inkantacja)

co do elektryka to tak mozna mu kukrasc czar. podobnie jak mozna ukrasc 3 czary 2 lev magowi, ktory ma spell familiara ;)

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Shino a hipotetycznie jak ukradnę WofUndeath. Siepnę to i stworzę duchy to do razu się sypią? Generał w sumie żyje to dlaczego? Bo musi być wampir? I na jakiej liderce swojej, czy np 9 od Biskupa zakładając, że są 12 cali od niego?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

tak od razu sie sypia. Sypia sie na ld generala (moga uzyc jego ld bo nic w sypaniu nie ma zaznaczonego, ze sie nie da :) ) a o ile sie nie myle bsb im tez zmniejsza sypanie o 1 :>

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Kurna dobre to jest :) Na 9 to się można długo sypać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

the bearer may remove and capture one randomly determined spell from an enemy Wizard within 12" of him on a roll of 4+
czy wrogi mag traci czar ktory zjadl cascet?
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

tak

ODPOWIEDZ