TK na 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

TK na 2250

Post autor: Shino »

Ostatnio ze wzgledu na liczne zmiany zasad w 7 ed. uznalem, ze trzeba nacznie zmodernizowac rozpiske...

tak wiec nowym kanonem stalo sie u mnie

tk " classic immortal version"
3x liczki z 5 scrollami i sloikiem

15 kawalerii z warbancem fcg

2x3 charioty

16 lucznikow z championem

2 swarmy

5 carrionow

3x scorp

gigson i klopa z czaszkami

efekty przerosly moje oczekiwania.. nie wiem jak moglem grac bez rydwanow carrionow i kawalerii... teraz jednak od razu widac rezultaty ( wiekszosc bitwe z dmp wygralem a nie spadlismy ponizej 4 stolu) rozpa nagle stala sie diablo mogbilna i potrafi przez to sporo zgniesc.. jak tez widac na defensy wiekszych problemow tez nie ma z odpowiednio screenem i wylawianiem wykopek lub tez wylawiani3em magow (lub oboma na raz)...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Rozpa bardzo mi sie podoba :) Jest na pewno uniwersalna (w przeciwienstwie do mojej :D;)) jest i strzelanie i cos do HTH no i potencjal magiczny spory .Ja mialbym zastrzerzenia do jazdy (osobiscie nie lubie wolalbym wiecej chariotow ale skoro sporo TK graczy nimi gra to musza sie sprawdzac.Ja nie lubie czegos co ma tylko CR a nic nie robi;))
Reasumujac rozpa fajna bo uniwersalan :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bardzo dobra i mocna rozpiska. Pozwolę ją sobie zaadaptować do własnych potrzeb ;)
Osobiście wywalam carriony (brak modeli) i jednego skorpiona (j.w.), na to miejsce wciskam ushabti.
Nie wiem też czy trzy liczki to konieczność, mam wciąż sentyment do princa na rydwanie z ikoną.
W bitwach na małe punkty chyba lepiej zamienić wagon na kloc piechoty. Armia jest i tak szybka (zwłaszcza w wersji z princem na rydwanie), a do przyjmowania szarż na klatę najlepsze są szkielety.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

z moich obserwacji wynikalo by tak:

o ile scorpa moglbym sie pozbyc o tyle 5 carrionow za zadne skarby swiata nie oddam... po prostu sa zbyt przydatna jednostka...

prince na rydwanie jest pomylka szczegulnie w erze characterow wchodzacych w challange z rydwanem na raz... (dudi juz cos nie cos o tym wie :wink: )
\a trzy liczki sa o tyle konieczne, ze bez tej trzeciej juz nie mozna sie zawsze przebic z magia (szczegulnie na poczatku)...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Shino zgadzam się z toba w kewstii carrionów.Zajefajna jednostka-straszy,lata,zjada maszyny i magów.

Chyba nawet rozmawialiśmy na DMP (bitwa TK/TK ja się przyglądałem z boku).

Powiedz jak się gigus sprawdza w tej rozpisce i czy nie warto kasceta wrzucic zamiast niego?

Armia bardzo podobna do mojej.

Ja uzywam 2x scorp i 1x4 uszatki.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

ja bym sie zastanawial nad wrzuceniem 2 klopy :D
Ja uzywam 2x scorp i 1x4 uszatki
a mnie sie moj patent tez sprawdza ,4 x skorp :twisted:
Powiedz jak się gigus sprawdza w tej rozpisce i czy nie warto kasceta wrzucic zamiast niego?
powiem ze swojego doswiadczenia (wystawiam 1 albo 2 zaleznosci od pkt.) .Jezeli masz standardowe rzuty do gigus powinien sie splacic ,jak masz bardzo dobre to jest mocarny :D .Ja mam ostatnio na zmiane .Raz bardzo dobre raz zenujaco slabe :) wiec wychodze na zero :D
Casket moim zdaniem za bardzo stayczny ,no i rare zrzera :(
prince na rydwanie jest pomylka szczegulnie w erze characterow wchodzacych w challange z rydwanem na raz...
ja genralnie juz dosc dlugo gram na 2 princach na wozka i musze powiedzic ,ze nie jest tak zle da sie tym grac ,tylko trzeba unikac pojedynkow (a i czasem pojedynek nie jest problemem :D)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Reyki pisze:Shino zgadzam się z toba w kewstii carrionów.Zajefajna jednostka-straszy,lata,zjada maszyny i magów.
tak zjada maszyny.. magow rzadziej ale to glownie przez moje rzuty :wink: przedewszystkim teraz crossfire'uje robi za screen od maszyn (katapki i armaty) i spowalnia przeciwnika :wink:
Chyba nawet rozmawialiśmy na DMP (bitwa TK/TK ja się przyglądałem z boku).
jesli to byla 4 bitwa na stole 4 to fakt ze mna lub dudim (tak sie zlozylo, ze RS z Chimera na 3 tez grali tk na tk... ja mialem czarna koszulke z ksywka i nazwa eamu :wink: )
w dwoch bitwach na dmp sie nie splacil... jk dla mnie mus w rozpisce gdzie armia moze trafic na silny offens... :wink:

@szczurek uwierz, ze i na to sa sposoby...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

@Shino
Ja nie przecze ale jakos casket do mnie nie przemawia ;)
Coolminiornot ---> LINK

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shino pisze:o ile scorpa moglbym sie pozbyc o tyle 5 carrionow za zadne skarby swiata nie oddam... po prostu sa zbyt przydatna jednostka...
Kupię i sprawdzę :)
Aż piątka? Naprawdę używasz ich do crossfire? Przecież wystarczy jednego odstrzelić i już US4...
Shino pisze:prince na rydwanie jest pomylka szczegulnie w erze characterow wchodzacych w challange z rydwanem na raz... (dudi juz cos nie cos o tym wie :wink: )
Prince na rydwanie z ikoną ma się trzymać z dala od innych bohaterów, a służyć jedynie za flankera. Chociaż teraz w 7th ed może i cross-fire robić :)
Shino pisze:a trzy liczki sa o tyle konieczne, ze bez tej trzeciej juz nie mozna sie zawsze przebic z magia (szczegulnie na poczatku)...
Hmmm... trzeba będzie potestować :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ta armia jest o tyle ciekawa że nie wiesz w co strzelać jest sporo upierdliwych rzeczy.

Giguś,rydwany x 2,carriony.

Po czym będziesz strzelał?

Zawsze coś dojedzie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

B.mocna rozpa , nic nie zmieniaj jak dla mnie jest prawie idealna , jedyne co moze boles to gdzie chowac liczki , z niektorymi armiami bedzie to problem... Nawet na mojej prawie idealnej rozpie ze slanem nie chcialbym z tym grac...

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

gdzieś kiedyś z x lat gdy wreszcie będę miał czas i kasę żeby oderwać się od vc i dokończyć moje tk moja rozpa ma podobnie wyglądać.

Innymi słowy wydaje mi się że to naprawdę niezła armia.

Jedynie rydwanów jakoś u siebie nigdy nie miałem w planach. Zawsze jak nimi grałem albo przeciw nim ginęły właściwie od byle czego... Są na tyle losowe że oczekiwanie od nich czegokolwiek wydaje mi się nietaktem...

Ale Ty je juz najwyraźniej sprawdziłeś w pratyce?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

no na dmp sie sprawdzily... jest to na prawde jeden z mocniejszych faastow a ze kosztuja malo (120) warto je poswiecic czesto dla lepszego wyniku...
troche boli bra immna na poisony bo wtedy bym spokojnie bral na klate southlandy wszystkie ale i tak wykopki sporo moga namieszac w tkaich armiach... dodatkowo traktowalem je jako jeden z niewielu oddzialow ktory mozna spokojnie oderwac od zasiegu liczek... (to mnie najbardziej bolalo na dmp... jednak wole te kilka szkielich zamiast koni dla liczek... te i tak bez fastow normalnych by sie nie sprawdzily...)

Ziemas na poczatku tez tak myslelem.. teraz jednak problemy sa znacznie mniejsze niz moglo by sie to wydawac... znaczy zawsze mam jakis teren i do tewgo mobilna armie wiec cos sie moze wrocic nawet i zascreenowac te liczki. Ogolnie jednak problemu nie ma bo zawsze jakis lasek a ostatnio do tego domek sie znajdzie... byle by sie dobrze zabudowac :P :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Jedynie rydwanów jakoś u siebie nigdy nie miałem w planach. Zawsze jak nimi grałem albo przeciw nim ginęły właściwie od byle czego... Są na tyle losowe że oczekiwanie od nich czegokolwiek wydaje mi się nietaktem...
polemizowalbym :D;) ja mam w rozpie 4 oddzialy i sprawdzaja sie (szczegolnie z princem w srodku) ,a jak Shino napisal to jeden z lepszych fastow i dos tani -120 pkt.
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bardzo fajna rozpiska. szczerze bym sie chcial z czym takim spotkac. a ze sie jeszcze tak zapytam to gdzie krolcio bedzie siedzial? i czy w zelaznym zestawie ma latanie? troszke zapuscilem sie i nie orientuje sie w jego niezbedniku :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

zestaw krola wyglada tak: tarcza, wielka dwureczna pyta, latania, ward 4+, heavy armour +1 W

lata sobie sam lub siedzi w kawie lub w katapce na poczatku... (zalezy od armii z jaka gram...)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

wielka dwureczna pyta
:lol: :lol: :lol:
sorry nie moglem sie powstrzymac :D
pyta = wielka bron obuchowa
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ