Wataha vol 5- "Obława Goblikonu" 10.08.2013 2x1200pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Re: Wataha vol 5- "Obława Goblikonu" 10.08.2013 2x1200pkt

Post autor: Marks »

Dzięki za rozpatrzenie sprawy. I dzieki za turniej, sala duża i komfortowa, z wszystkim wszędzie bliziutko, bitwy w porządku, frekwencja dopisała, ograniczenia sensowne, pozstaje jedynie czekac na zdjecia, bo zdaje mi sie ze nie jedna a dwie osoby robily zdjecia.

@up, Sugeruje policzyć punkty duże, jeszcze raz.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Gibon

Post autor: Gibon »

To mój błąd w liczeniu był,ponieważ Podwys na Marksie i Sly miał 2052,a oni na nim 1060 co po odjęciu daje 992:150=6.61.Co daje wynik 16:4,a nie 17:3.Pamiętam to,poniewaz mam to jeszcze w pamięci kalkulatora w telefonie,na którym liczyłem :wink:. Widać cola cherry w większych ilościach mi nie służy :mrgreen:

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

dzięki za happy end. Nie o medale chodzi, a o światełko w tunelu dla ofensów na parówkach :).
Oya, Oya, Oya !!!

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Dzięki za turniej. bardzo fajna atmosfera. Cieszy mnie że dopisała frekwencja i pogoda.
Dzięki za turniej i mam nadzieję że będzie takich więcej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

No ja też mam nadzieję że będzie więcej takich turów ;] To mnie właśnie motywuje do działania ;]

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Podwys nic nie chce słyszeć o nagrodach, chyba sie przywiązał do 3 miejsca, szkoda, nie tego spodziewałem się po Gamblersie.

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Robienie takich akcji po turnieju jest conajmniej nie na miejscu! Tym bardziej że to z Waszej winy a nie z mojej punkty zostały źle policzone. Więc proszę daruj sobie takie posty.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Marks pisze:Podwys nic nie chce słyszeć o nagrodach, chyba sie przywiązał do 3 miejsca, szkoda, nie tego spodziewałem się po Gamblersie.
i daruj sobie takie wycieczki, ok?

jak ktoś nie ma pomysłu co zrobić, podam casus.

Arena (pierwsza w 8ed.) Crusader okazało się, ze źle policzył wynik jednej bitwy, co dawało mu podium na masterze. było to już po ogłoszeniu wyników, uznał więc ze takich akcji się nie robi i został na swoim realnym miejscu.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Jeśli chodzi o pkt to jest czarno na białym więc nie widzę problemu ale jeśli chodzi o nagrody to uważam że Podwys może je zatrzymać bo za błędy się płaci.

Teraz już wiem że w zasadach umieszczę paragraf odnośnie takiej sytuacji żeby od razu było wszystko jasne. Nigdy nigdzie takiego paragrafu nie widziałem na turniejach no ale widzę że jest niezbędny.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Wychwa, nie ma się co stresować. Ty błędu przecież (jako org) nie popełniłeś. Chłopaki źle policzyli i tyle. Wiesz to trochę jakby powiedzieć: ej, ale miałem jeszcze punkty za zabitego BSB w cc, więc jednak wygrałem - zmieńcie mi wynik. Zwróć uwagę, że zmieniony wynik drugiej bitwy wpływa na parowanie, mogli miec wtedy łatwiejszego przeciwnika i wcisnąć maskę. Dywaguję oczywiście. Chodzi mi o to, że po turnieju się raczej wyników nie zmienia.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

- nie wyprowadziłeś nas z błędnego liczenia - bo bylo Ci na reke
- wynik waszej trzeciej bitwy, po sygnalach które dostalem, jest co najmniej podejrzany, i to TAKICH rzeczy sie nie robi, wiesz o czym mowie.

Dlatego sie pruje, bo jeśli wfb ma mieć cos wspolnego ze sportem, to niech wygrywa najlepszy, a nie najbardziej "zaradny". Na nagrodzie mi nie zależy, mialem po prostu nadzieje, ze zachowasz sie inaczej.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Może i wyniku nie powinno się zmieniać po turnieju ale z braku określonych zasad zrobiłem to z 2 powodów

-wynik nie wpłynął on na paringi
- na kartkach z małych pkt wynikało że jest 16:4 a nie 17:3

Jeśli jedna z tych rzeczy by była inna tzn wynik wpływa na parangi lub nie ma zapisanych mały pkt na kartce to w tym momencie nie ma sprawy. W regulaminie nie było wzmianki o tym że po ogłoszeniu wyników reklamacje są nie przyjmowane dlatego chciałem to rozwiązać jak najbardziej uczciwie wobec obu drużyn. A dla własnego spokoju po prostu będę zamieszczać takie info.

Smuci mnie tylko to że taka sytuacja przyćmiewa tak zajebisty turniej z zajebistą frekwencją , z zajebistymi ludźmi w zajebistej miejscówce.

Marks wszystkich i wszystkiego nigdy nie upilnujesz. Musisz się z tym pogodzić. Jak wfb będzie na olimpiadzie to każdy stół będzie na monitoringu , będzie stało dwóch sędziów i będzie sport jak ta lala ;]

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

To Twoja decyzja jako orga, którą każdy musi uszanować. Jeżeli tak zdecydowałeś - nie widzę problemu. Mi bardziej chodziło o to, by nie robić bez sensu personalnych wycieczek

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Jak będą fotki to powrzucam ;] Będziecie mogli podziwiać jakie się tury w Racku robi ;p

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

@Wychwa
Turniej byl naprawdę udany, dlatego zastanawialem sie czy robić te "dym", bo w tym temacie powinny byc same posty pochwalne - i slusznie, jednak na niektore rzeczy, nawet na takiej rangi funowym turnieju, pozwolic nie mozna.

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Panowie, tu nie chodzi o to że ktoś wygra/przegra, tylko żeby napiętnować takie niejasne i śliskie sytuacje. Przypomnę delikatnie jak niejaki Pasiak ustawił jakąś zaściankową ligę i jaki dym z tego wynikł.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Dymitr możesz to trochę posprzątać ;/ syf jakich mało. Pogadajcie sobie na pw. Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

cisza i spokój

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Witam, nie znalazł ktoś po turnieju pudełka kartonowego z różnokolorowymi kostkami i kompletem altyleryjek ??
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Tak jest z napisem agusiua ;] a i jeszcze jakieś ksero booka. Przez te akcje z pkt zapomniałem zrobić lost&found ;]

ODPOWIEDZ