ETC Serbia 2013 - wieści z frontu
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC Serbia 2013 - wieści z frontu
Mylisz kilka faktów:
Golonka był drugi na masterze,
Crus w zeszłym roku też miał pechowy wynik i owszem Lizakami
Golonka był drugi na masterze,
Crus w zeszłym roku też miał pechowy wynik i owszem Lizakami
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Rip - Miałem się wcale nie odzywać. Ciśnienie złapałem, bo zaczynają się pierdolety, że wynik był pochodną turbo przeciwników - nie to co w zeszłym roku. Zaraz się okaże, że w zeszłym roku graliśmy z samymi leszczami przy których Węgrzy są niszczycielami światów. Jeśli ktoś possał - to possał. Jeśli miał pecha - to miał pecha. Ale dewaluowanie ubiegłorocznego wyniku przez człowieka, który nie dał rady w tym roku, podniosło mi ciśnienie. Jak się okazuje, nie dał rady nie tylko figurkowo.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, o 08:34 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
No to coś ze mną nie tak i nie tylko ze mną bo widzę, że wobec tych "randomowych typów" chcesz jakieś konsekwencje wyciągaćDymitr pisze:Ad Akadera jeżeli uważasz ze takie zachowania u randomowego typa maja te sama wagę co u REPREZENTANTA POLSKI, to chyba coś z Tobą nie tak. Dodam jeszcze ze wpis o nazistach to tez słaba zagrywka. akurat o takich akcjach powinnismy sobie pogadać iwyciagnac konsekwencje. Po ludziach z przysłowiowym orzelkiem na piersi musimy wymagać choćby jedej rzeczy:KLASY! a tego ewidentnie (jeśli to prawda) Karolowi zabrakło.

Paraszczak: widzę, że byłeś na miejscu i wszystko widziałeś? Masz jakieś osobiste sprawy do Karola że srasz żarem to sobie wyjaśniajcie sami ale łaskawie naszym klubem mordy sobie nie wycieraj. A do tego czasu łaskawie weź się człowieku ogarnij i nie szukaj afery gdzie jej nie ma.
Szwentas jakie antysemickie posty? Na tym forum generalnie nie ma antysemickich postów (ja nie widziałem a generalnie sporo tematów tu czytam). Od nas z klubu też nie widziałem, żeby ktoś tu antysemickie teksty rzucał. Spoko wiem, że wg tvn to w Białymstoku sami skini mieszkają i kilku obcokrajowców trzymanych przez nas do maltretowaniaSzwentas pisze:Karli myślę że dostało Ci sie trochę za wszystkie antysemickie posty...

Zamiast dyskutować o wynikach i co poprawić aby w przyszłym roku było złoto, to zaczyna się przypinać FW łatkę nenazistów.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
W kwestii doboru armii się chciałem wypowiedzieć. Kto bogatemu zabroni? 
Moim zdaniem nie pojechały najmocniejsze armie.
Wątpliwy był wybór EMP i BOH, nawet OG być może była też lepsza armia niż BRE i gdyby nie to, że gra nią osoba, na którą repa zawsze może liczyć, to nie widział bym tej armii w ogóle w składzie.
Jakie 3 armie się nie załapały a powinny? Ano to chyba oczywiste WOC, COD, HE. Ale tutaj brakowało zdecydowanie paru rzeczy znów personalnie. WOC brakowało kierowcy, skoro Młody nie chciał grac, nie było w Polsce odpowiednio dobrego gracza. Podobnie, gdyby Kalafior wziął COD, którymi sobie radził doskonale, to kto by wziął demony? HE? Brakuje gracza, który potrafiłby prowadzić tę armię, był gotowy na ETC, a jednocześnie był kimś kogo chcesz widzieć koło siebie przez co najmniej 3 dni turnieju.
Przyszłe ETC jest rzeczą bardzo odległą w czasie. Wyjdą do niego pewnie ze 3 nowe podręczniki, nie wiadomo jak będzie wyglądał CS, ale uważam, że być może formuła dobierania składu wg. gracza, a nie wg armii się troszkę wyczerpała. Jest kilka podręczników, które aż tak nie potrzebują idealnego gracza, żeby być prawdziwym zagrożeniem na drużynówce. WOC czy COD w rękach dobrego, ogranego gracza są groźniejsze niż stosunkowo trudne w obsłudze armie typu BOH czy EMP w rękach mistrza.
Oczywiście nie wolno ignorować walorów personalnych, ale może warto za rok podejść do sprawy inaczej niż w tym roku?

Moim zdaniem nie pojechały najmocniejsze armie.
Wątpliwy był wybór EMP i BOH, nawet OG być może była też lepsza armia niż BRE i gdyby nie to, że gra nią osoba, na którą repa zawsze może liczyć, to nie widział bym tej armii w ogóle w składzie.
Jakie 3 armie się nie załapały a powinny? Ano to chyba oczywiste WOC, COD, HE. Ale tutaj brakowało zdecydowanie paru rzeczy znów personalnie. WOC brakowało kierowcy, skoro Młody nie chciał grac, nie było w Polsce odpowiednio dobrego gracza. Podobnie, gdyby Kalafior wziął COD, którymi sobie radził doskonale, to kto by wziął demony? HE? Brakuje gracza, który potrafiłby prowadzić tę armię, był gotowy na ETC, a jednocześnie był kimś kogo chcesz widzieć koło siebie przez co najmniej 3 dni turnieju.
Przyszłe ETC jest rzeczą bardzo odległą w czasie. Wyjdą do niego pewnie ze 3 nowe podręczniki, nie wiadomo jak będzie wyglądał CS, ale uważam, że być może formuła dobierania składu wg. gracza, a nie wg armii się troszkę wyczerpała. Jest kilka podręczników, które aż tak nie potrzebują idealnego gracza, żeby być prawdziwym zagrożeniem na drużynówce. WOC czy COD w rękach dobrego, ogranego gracza są groźniejsze niż stosunkowo trudne w obsłudze armie typu BOH czy EMP w rękach mistrza.
Oczywiście nie wolno ignorować walorów personalnych, ale może warto za rok podejść do sprawy inaczej niż w tym roku?
Chciałbym podziękować wszystkim członkom zespołu za walkę. Zwłaszcza Szaitisowi za godne reprezentowanie klubu Ósma Bila!
Przyznam, że emocje były jak się czytało postępy i trochę byłem zawiedziony spadkiem poza podium, ale ja do tej gry podchodzę całkiem luźno, więc nie przejmuję się tym nadmiernie.
Z uwag krytycznych, uważam że powinno się stawiać na ludzi ogranych daną armią. Gadanie, że grają ludzie a nie armie to jakaś bzdura. To musi być być zawsze dobry gracz + jego najlepiej ograna armia. Lepiej wypadnie nieco gorszy ale ograny swoją armią gracz niż ktoś kto wycina cały sezon jedną armią, a pod koniec dostanie inną...

Przyznam, że emocje były jak się czytało postępy i trochę byłem zawiedziony spadkiem poza podium, ale ja do tej gry podchodzę całkiem luźno, więc nie przejmuję się tym nadmiernie.
Z uwag krytycznych, uważam że powinno się stawiać na ludzi ogranych daną armią. Gadanie, że grają ludzie a nie armie to jakaś bzdura. To musi być być zawsze dobry gracz + jego najlepiej ograna armia. Lepiej wypadnie nieco gorszy ale ograny swoją armią gracz niż ktoś kto wycina cały sezon jedną armią, a pod koniec dostanie inną...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2013, o 09:40 przez debelial, łącznie zmieniany 1 raz.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, o 08:35 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Ja ... Kaleson - Co Ty piszesz? Furek powinien pojechać, bo robi wyniki i tylko to się liczy. Nie lubisz go? To nie patrz w jego stronę. Zapewniam Cię, że gdyby maska założona przez furka ratowała mecze z Niemcami i Danią, okazałoby się, że nie ma problemu z animozjami. Jeśli tak była dobierana kadra, to chyba komuś się w dupie srogo poprzewracało!
Ostatnio zmieniony 13 sie 2013, o 16:28 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wulgaryzmy
Powód: wulgaryzmy
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
dajcie sobie spokoj z personaliami. wszyscy mieli slabe wyniki, Debek i Szaitis troche lepsze (doskonale, jezeli byli wystawiani i mieli brac najgorsze paringi). nie bylo nikogo z wynikiem ponad 90 pts. wynik Rinca tez super nie jest - 4 remisy, jeden minor i maska w warzywniaku.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Marys pisze:Ja ... Kaleson - Co Ty piszesz?!
No właśnie chyba nie czytasz co piszę.

Pisze, że klucz wyboru wg armii powinien być chyba w przyszłym roku bardziej istotny od klucza personalnego.
...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, o 08:35 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
@Qc Gościu, z Toba to ja na poważnie w ogóle nie gadam, bo jesteś trollem. Odpisałem Marysiowi, bo wierzę że skuma o co mi chodziło.
@Maryś: Wątpię, zeby tak było, przecież jednym z selekcjonerów był Kudłaty. Ja nie mam pojecia czym kierowali się selekcjonerzy w tym roku, bo ani razu ich o to nie pytałem. Jeśli przeczytasz mojego posta jeszcze raz, to na pewno znajdziesz tam pogląd, ze wg mnie nie pojechały niektóre armie, bo zabrakło odpowiednio dobrych kierowców dla innych armii. I to jest najwazniejszy wniosek z mojej wypowiedzi - klucz armijny > klucz personalny.
Znalazła sie też kwestia lubienia Furiona i indywidualnie, myślę, ze mam prawo powiedzieć, że za cholerę nie chciałbym takiej osoby w teamie, jak bardzo by dobrym graczem nie była, ale tutaj mówie za siebie i podkreslam to specjalnie, dla tych którzy nie rozumieją słowa "opinia". Być może oznacza to, ze nie byłbym dobrym selekcjonerem kadry, ale że nie mam takich aspiracji, to jakoś sie tym nie przejmuję.
@Maryś: Wątpię, zeby tak było, przecież jednym z selekcjonerów był Kudłaty. Ja nie mam pojecia czym kierowali się selekcjonerzy w tym roku, bo ani razu ich o to nie pytałem. Jeśli przeczytasz mojego posta jeszcze raz, to na pewno znajdziesz tam pogląd, ze wg mnie nie pojechały niektóre armie, bo zabrakło odpowiednio dobrych kierowców dla innych armii. I to jest najwazniejszy wniosek z mojej wypowiedzi - klucz armijny > klucz personalny.
Znalazła sie też kwestia lubienia Furiona i indywidualnie, myślę, ze mam prawo powiedzieć, że za cholerę nie chciałbym takiej osoby w teamie, jak bardzo by dobrym graczem nie była, ale tutaj mówie za siebie i podkreslam to specjalnie, dla tych którzy nie rozumieją słowa "opinia". Być może oznacza to, ze nie byłbym dobrym selekcjonerem kadry, ale że nie mam takich aspiracji, to jakoś sie tym nie przejmuję.
Hehehehe, myslalem, ze takie bzdury to tylko w PZPNKalesoner pisze: HE? Brakuje gracza, który potrafiłby prowadzić tę armię, był gotowy na ETC, a jednocześnie był kimś kogo chcesz widzieć koło siebie przez co najmniej 3 dni turnieju.

Powiedz mi prosze czy Lewandowski nie zagra w reprezentacji Polski bo sie nie lubi z Blaszczem? Lub odwrotnie?
Smiech na sali
Ja już chyba nie ogarniam. Przez przypadek usunąłem poprzedni post.
Ja się nie zgadzam z tym, że wszyscy w kadrze muszą się lubić. Tym bardziej, że są osoby odpowiedzialne za parowanie, więc nie ma opcji na spiny. Ja mam spaczone podejście do WFB, traktuję to hobby bardzo sportowo - na ETC liczy się wynik i nic innego. Kiedyś dobierana była kadra wedle klucza - jest fajnym ziomkiem. Nie wyszło to dobrze. Ja się mocno wyalienowałem ostatnio ze światka, więc nie jestem w stanie się wypowiadać, czy w tym roku też tak było. Ja nie pojechałem, bo byli lepsi ode mnie. Czy to byli akurat ci którzy pojechali? Nie mi oceniać.
Co do armie vs. personalia - zgadzam się. My nie mamy w Polsce takich przepaści między graczami, żeby trzeba było na siłę wybitnym graczom armie zmieniać.
Ja się nie zgadzam z tym, że wszyscy w kadrze muszą się lubić. Tym bardziej, że są osoby odpowiedzialne za parowanie, więc nie ma opcji na spiny. Ja mam spaczone podejście do WFB, traktuję to hobby bardzo sportowo - na ETC liczy się wynik i nic innego. Kiedyś dobierana była kadra wedle klucza - jest fajnym ziomkiem. Nie wyszło to dobrze. Ja się mocno wyalienowałem ostatnio ze światka, więc nie jestem w stanie się wypowiadać, czy w tym roku też tak było. Ja nie pojechałem, bo byli lepsi ode mnie. Czy to byli akurat ci którzy pojechali? Nie mi oceniać.
Co do armie vs. personalia - zgadzam się. My nie mamy w Polsce takich przepaści między graczami, żeby trzeba było na siłę wybitnym graczom armie zmieniać.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2013, o 10:40 przez Marys, łącznie zmieniany 1 raz.