Rasa jako rasa
Klimat
Wygląd figurek
Ja napiszę jako pierwszy Warhammerem interesowałem się bardzo długo lecz nie grałem zbierałem sobie figurki różne od różnych armii, po pewnym czasie sprzedałem wszystko i Tylko patrzałem jak warhammer się rozwija pod względem wyglądu nowych figurek.
Pewnego dnia dowiedziałem się że jest w planach wypuszczenie nowej armii Królestwa Ogrów, od razu mnie to zainteresowało lecz mimo to nie za czołem zbierać żadnej armii. Nie dawno jakieś pół roku temu stwierdziłem że sobie zacznę zbierać jakąś armię padło na Tomb Kings uzbierałem armię na 2000k ale z czasem uświadomiłem sobie że to nie to, nie czułem tej armii jako przyszły dowódca. Po jakimś czasie zmieniłem armię na Orki lecz niestety nie dozbierałem nawet do 1000ptk, wtedy trafiłem tu na forum dużo czytałem info na różne armie i padło na Skaveny mając armię pod euro - znów poczułem że to nie to ;/. Siedziałem tak w domu z wielką chęcią zagrania i problemem wybrania armii, bo każda ma coś w sobie i ciągle coś mnie zniechęcało a zachęcało do zbierania innej armii.
W końcu gdy już tak pomyślałem sobie poważnie przypomniało mi się że jest armia która mnie zauroczyła było nią armia Ogrów.
Nawiązując do tematu armia Ogrów podoba mi się pod każdym względem:
- Rasa : moim zdaniem bardzo dobra i potrzebna w tej grze armia, powinna być od zawsze jako rasa nie najemnicy, bardzo też mi się podoba że się wyróżnia na stole i robi wrażenie przy takim np. krasnoludem
- Klimat : Wielkie człekokształtne stworzenia, okrutne potwory jedzących ludzkie mięso, bez skrupułów zabiją wszystko co spotkają na drodze w tym nawet dzieci

- Wygląd figurek : Jest kozacki, śmieszne spaślaki o brutalnym wyglądzie , no kto da radę strzelić z armaty trzymając ją w rękach Tylko Ogr