EMP na DMP

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

EMP na DMP

Post autor: Szymon »

Jakaś krytyka czy coś :)
Tym jadę na DMP(minimalne zmiany po DMŚ gdzie tym ugrałem 75 pkt grając z OK paraszczaka,HE wojtusia z wrocka Demonami debeliala EMP piotra z krakowa i chadekami z pszczyny)
Altar (Prezerwatywa,Charmed shild, HA) 304
Lord Mag (Power Stone,mr3,Ironcurse Icon) 270
BSB(Koń FPA,Barding,GW,DS,Dragonhelm,Shard) 163
Mag(DS) 90
Mag(Scroll of Shielding) 80
28 Spearmen (FCG, 2xArcher Detachment) 198+2x35
13 IC (Muzyk,Sztandar,+1m) 360
5 Demisi (Muzyk,Sztandar) 310
3 Demisi (Muzyk) 184
Działo 120
Tank 250
W teamie są OK DF Liz Skv
Ostatnio zmieniony 22 sie 2013, o 14:46 przez Szymon, łącznie zmieniany 2 razy.
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

a jakie wyniki z poszczególnymi armiami miałeś? interesują mnie głównie wyniki z mirrorów.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Nie wolisz magikow na koniach i 10 KO zamiast spearów ?

Na altarze sprawdza mi się Meteor + GW + jakis reroll save (dawn lub luck)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

rob pisze:a jakie wyniki z poszczególnymi armiami miałeś? interesują mnie głównie wyniki z mirrorów.
Mirror no raz zagrałem 10:10 ale ogl kto zacznie wygra :)
z HE DE VC DF mam w plecy reszta to do przodu z wyjątkiem bestii i Tk z którymi ani razu nie zagrałem

Grałem na kawie i doszedłem do wniosku że piechota jednak jest lepsza oszczędzam 42 pkt za same konie od magów

Mi altar sprawdza się w takiej wersji i raczej go nie zmienię ;)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Speary za drogo policzyles, z shieldami taki unit to 198 pts.

Witch hunter na druzynowki fajny jest. Spear unit + witch hunter + scroll of shielding = 2+ ward

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Szymon pisze: Mirror no raz zagrałem 10:10 ale ogl kto zacznie wygra :)
Napisz jak było naprawdę :P
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Przyda się magiczna broń na pegazie znacznie bardziej niż OTS, na magach przyda się jakakolwiek domena (choć domyślam się, że jest to light).
Ja bym przy tym został. Dobra rozpiska, ja co prawda zrobiłbym ciut inaczej, ale jest spoko.
Kolesie na koniach to bzdura, oni mają boostować banishmenty z altara więc muszą być te 12 cali od niego, dodatkowo jakikolwiek miscast w konnicy boli dużo bardziej.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Golonka pisze:Kolesie na koniach to bzdura, oni mają boostować banishmenty z altara więc muszą być te 12 cali od niego, dodatkowo jakikolwiek miscast w konnicy boli dużo bardziej.
Też mi się tak wydaje. Rozpiska ma moc, sam gram na podobnej. Magiczne ataki możesz dać np. na altar, pegaza jakoś żadnego nie widzę. Złożenia BSB bym nie zmieniał jeżeli o to chodzi, najbardziej popularne i sprawdzone.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

panterq pisze:
Szymon pisze: Mirror no raz zagrałem 10:10 ale ogl kto zacznie wygra :)
Napisz jak było naprawdę :P
No 10 10 z Piotrem tyle pamiętam :)
Golonka@Mam GW a za 15 pkt magicznej kosy i tak nie kupie :/ z założenia nie gram z VC na DMP tak ustalał Zdzichu
A ty byś jak proponował?
Tofic@ Po co magiczna kosa eteryki ino w VC a ja z nimi nie gram chyba ze przeciwnik ma rozpe że aż prosi się złożyć wpier....
Ainiun@ spery z tarcza sa po 6 pkt chyba ABtak pokazał tak wstawiłem

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Szymon pisze: No 10 10 z Piotrem tyle pamiętam :)
Ja wiem że wzięliście remis, ale przecież zagraliście i tak :)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Właśnie tak jest.
28x6 = 168
FCG = 30
razem 198

Napisałeś 218

Tak czy inaczej to tylko błąd zapisu, po poprawie wychodzi 2399 pts total

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

panterq pisze:
Szymon pisze: No 10 10 z Piotrem tyle pamiętam :)
Ja wiem że wzięliście remis, ale przecież zagraliście i tak :)
No tak chcial zagrac choc osobiscie mi sie mega nie chciało i podsuwałem kolejne unity by je zabił ;)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hi hi -Szymon - chwalenie się umówionym remisem? To chyba nie jest jakieś wielkie osiągnięcie - tym bardziej że później zagraliśmy i dostałeś mache w 4 turze...Po co do tego wracać? Każdy wie że mirrory są losowe... ja tam sie nie znam ale Golonka dobrze Ci mówi - wywal tych magów z konnicy bo to jest proszenie się o kłopoty... Na dokładkę przypominam że to było DMŚ a tam jeszcze hate z papy działała na dziobaki..teraz już nie działa... obecnie straciło ta rozpa przynajmniej 20% mocy...

Konkluzja- jeśli Papa na altarze - to dwa działa (must have) i 1 odział demisiów oraz Papa musi być dopakowany - mam tu na myśli lusterko...

życzę powodzenia ! Jak każdemu imperialiście ...i trzymam za Ciebie kciuki...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Magowie są z buta ;) oszczędzam przy tym około 45 pkt ( 12,12 18 chyba)
Po DMP pojechał nieograny z wieloma armiami ;) Ale i tak zrobiłem najwięcej pkt z całej ekipy i zajeliśmy 12 miejsce na 40 ekip
Grałem:
1Bitwa HE (Zimny fenikt 7 DP 30PG lord mag z Shadowa i książka i jakieś tam 3 bolce i inne śmieci)
Maska w 5 tur ;) Wpadłem w klocek PG z magami od frontu 13 IC z BSB a od boku 5 Demisi i dopchałem altara by dał hejta rycką i wrzuciłem wsv na +5 ;)
Maska do przodu
2Bitwa z tutajcem i WE miał podajże 7 herosów i same śmieci jak to we.
W 2 turze już nie miał łuczników żadnych.Ale w tej bitwie kości odmawiały współpracy nie zdałem staborna na klocku z magami na demisiach (5) na 3 brejka o 1 -.- i wszystko zostało podeptane ! ugrałem 1 pkt
Na szczęście tutajec i jego JH3 zajęli 3 miejsce :D
W 3 bitwie dostałem WOCH i bitwa nawet tak naprawdę się nie zaczęła. Wygrywam zaczynanie lekko podchodzę by mieć zasięgi z baniszy .Magia połykam kamyk zabijam Lorda na dysku z baniszu z 7S zabijam BSB klepacz z Baniszu 6S działo zabija chimere przeciwnik się poddaje nie ma o co grać maska ale dograliśmy dla fanu w 4 turze nic już nie miał na stole.
Z rana dostałem OK bardzo się z tego cieszyłem bo rozpa byłą mega słaba i Zdzichu złoty kapitan kazał wbić mi full
W 2 turze mój przeciwnik miał klocek 7 IG z 5 herosami i pieska który zabił działo .
w 5 turze mój przeciwnik chował się już w CC i niestety n koniec straciłem bsb z kawa (2d6 S2 no armor save) a jego lord klepacz został na 1 ranie lord mag na 2 a pojedynczy kolo zdrowy
16:4
W 5 młynek i chadeki gra tak naprawdę wygrało to że młynek w 1 turze rzuca na mój klocek _3ld na 2x6 helena panikuje ja nie zbieram i koniec gry.Było pytanie ile pkt urwę,Urwałem 4 zabiłem lorda maga helne rakietnice i wszystkie śmieci

Reasumując :
Woch i HE 20:0
WE 1:19 (już teraz wiem jak sie na WE gra )
OK 16:4
CDF 4:16
Przegraliśmy z temami co zajęły 3 i 4 miejsce ;)
Teraz przestaje grać na tanku wrzucam drugie działo i laserową dzidę .Tank nie spłacił się w żadnej bitwie
Altar dalej jest dalej mocny
13IC z BSB w każdej bitwie się spłaciła

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

wez mi powiedz jak z banisza z S6 zabiles wochowego BSB, bo chyba miales mase szczescia,zwlaszcza jak jeszcze lorda na dysku z lepszego banisza dobiles! Ci goscie byli jakos oslabieni?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

To się teraz nazywa "Taktyka na Furiona". Nie ogarniam tej gry, ale rzucę kościami i może coś zdziałam. Jak widać na banishmencie to działa!
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Dymitr pisze:wez mi powiedz jak z banisza z S6 zabiles wochowego BSB, bo chyba miales mase szczescia,zwlaszcza jak jeszcze lorda na dysku z lepszego banisza dobiles! Ci goscie byli jakos oslabieni?
Oboje mieli 1+asv i 3+wsv ;)
BSB 9 hitów z 6S
Lord 7 Hitów z 7S ;)

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Statystycznie oboje raczej przeżywają. Poza tym nie wiem co przeciwnik robił z dispellem że dał sobie wpuścić dwa banishmenty od kopa. Jak miałeś ifki to kolejny fart po Twojej stronie :)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Kosmo pisze:Statystycznie oboje raczej przeżywają. Poza tym nie wiem co przeciwnik robił z dispellem że dał sobie wpuścić dwa banishmenty od kopa. Jak miałeś ifki to kolejny fart po Twojej stronie :)
Nyo 3 do 6 z 4 z altara i nie zdispelował a z 2 w herosa powiedział że wchodzi myślał że max 1 rane mu zadam ;)

Awatar użytkownika
Gąszczu
Mudżahedin

Post autor: Gąszczu »

No no, w 5 turze KO udało ci sie przezyc masę atakow PG z brzytwą :-P Wardy na 5 okazały się być kluczowe :-P pozdro

ODPOWIEDZ