Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: jawor »

Wyglądają jak Brienne z Tarthu z Gry o Tron.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Ale z kobiet bedą świetne konwersje na Siostry Sigmara do Mordheim ;)
I jak już tak wypisujemy skojarzenia to mi przypominają ludzi z Herosów :D
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Nie no, panów z mieczami i kawalerie to bym brał, jakby w przyzwoitej cenie byli :D
Ew. jescze panienki z korbaczami kojażą mi się z fanatykami, ale to chyba doś dalekie spostrzeżenia ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Jacobs pisze:Nie no, panów z mieczami i kawalerie to bym brał, jakby w przyzwoitej cenie byli :D
Jazda Paladynów i jazda Zakonnic 20 funtów za dziesięć, piechota Paladynów i piechota Zakonnic 15 funtów za dziesięć lub 20 funtów za dwadzieścia. Plastik odlewany na centryfudze plus metalowe elementy do złożenia grupy dowodzenia.

Piechota pospolitego ruszenia 15 funtów za dwudziestu lub 25 funtów za czterdziestu. Szary plastik odlewany na ramkach + metalowe elementy do złożenia grupy dowodzenia. Opcja na miecze lub dzidy + tarcze.

Kusznicy 12,5 funta za dziesięciu. Szary plastik + metalowe kusze.

Rydwan panterowy 15 funtów. Plastik centryfugowany + metal.

Anioły 12,5 funta za trzech. Duże figurki - a'la Monstrous Infantry. Plastik centryfugowany.

Premiera za ~tydzień.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

W miarę się opłaca :D
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Rycerze fantasy z dwuręcznymi mieczami 20 sztuk za stówę vs. rycerze fantasy z dwuręcznymi mieczami 20 sztuk za dwie i pół stówy - jak dal mnie nawet bardziej, niż 'w miarę' :P Troszkę mnie to jednak mierzi, bo miałem rozbudować swoje Manticowe złe elfy, a tu rycerzyki kuszą, oj kuszą... :)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Tani Queści i Pielgrzymi :D
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
salix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: salix »

jakby nie było figsy od nich musza troszkę inaczej wyglądać- gdyby wyglądały podobnie do gw mantic nie byłby mantikiem. nie wiem jaka jest ich polityka ale takimi cenami i fajnymi figsami- a w przyszłości większą ilością armii mogą sporo namieszać w gw- przez co potem gw będzie robić wszystko by ludzi przeciągnąć na swoją stronę- mniejsze ceny...
osobiście według mnie niektóre jednostki gw są o wiele gorsze od tych manticowych np. szkielety, ogry (są mniej statyczne), jednostki basilei też są spoko, dwarfy jednak nie maja tego klimatu jak gw, chadeki też mi nie leża ale ani mantikowe ani gw- wolałbym ze scibora albo FW

Gw to stary wyjadacz i żadnemu nie przepuści- technologia ulepszana od lat- wysoki poziom zwłaszcza najnowszych figsów sprawia że nawet wysokie ceny nie odstraszają aż tak- to co ludzie muszą kupić to kupią prędzej czy później- z kolei gdyby tak obniżyli te ceny sprzedajność automatycznie wzrośnie bo przeciętny kowalski zastanawiając się nad boxem piechoty przy niskiej cenie weźmie 2 (a co się będę ciskał- horda to horda) niska cena spowodowałaby że ludzie zaczną więcej kupować nawet kolekcjonersko na półeczkę jako zbieracz kurzu- teraz przy takiej cenie człek chce wykorzystać figsa na 100% bo te 250zł leżące ciągle na półce mogłoby walczyć na stole (i metaforycznie się spłacić). Pamiętam czasy kilku lat temu kiedy to bataliony niektóre dało rade nawet po 180 kupić (za jednym zamachem 3 bataliony dwarfów kupiłem i kilka innych boxów) a teraz 350 za niektóre armie? WTF!!!!! a jeszcze im się jakieś apokalipsy zachciało- gdyby faktycznie się opłacało kupić taki zestaw za 1500 zeta który normalnie kosztuje 2200zeta to byłoby git-tylko tutaj zaś nie każdy ma traka gotówkę na start.

manticowi dobrze życzę i wspieram ich bo mają potencjał.amen
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

salix pisze:jakby nie było figsy od nich musza troszkę inaczej wyglądać- gdyby wyglądały podobnie do gw mantic nie byłby mantikiem. nie wiem jaka jest ich polityka ale takimi cenami i fajnymi figsami- a w przyszłości większą ilością armii mogą sporo namieszać w gw- przez co potem gw będzie robić wszystko by ludzi przeciągnąć na swoją stronę- mniejsze ceny...
Są inne sposoby walki o klienta i z konkurencją niż obniżanie ceny. Szkoda, że w Polsce nie wiele firm to dostrzega.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Nowe jednostki od mantica... jadą strasznie starymi krasami :D
Lord na niedziwiedzu
Obrazek
Than/Runsmit
Obrazek
Than
Obrazek
Zabójcy na niedziwdziach .... CUDO!! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

To są borsuki :D
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jasif pisze:To są borsuki :D
COOOO tyle przegrać #-o .... serio myślałem że to niedziwiedzie :D . Ale sam oddział wygląda zarąbisicie ;p
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Nom, niedźwiedzie są chyba większe od krasnali.
Pomysł z borskukami fajny.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Genialny pomysł z borsukami!!!!!!!!!

Od razu wrzucam uzależniacza: https://www.youtube.com/watch?v=cVswZpMT5aQ
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Faaaajnie, Mantic na prawdę robi teraz już łądne modele, wręcz powoli zaczyna mi się bardziej podobać ich styl od GW.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ