Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
Coś dla początkujących
Witam Zielonych Braci !
Zabieram się właśnie za składanie drugiej armii po DE i z symaptii do elfów znowu wybrałem je tzn WE
Mam kilka pytań odnośnie WE:
1) zasadnicze pytanie to co na początek po AB tzn jaki box i w jakiej ilości?
2) przeglądając Wasze rozpiski zauważyłem, że znacząca większość zawiera w core'ach driady (wg mnie to pewnie będzie pierwszy zakup) ile ich wypadałoby zakupić ( w rozpach widziałem 3 x po 8, czyli 2 box'y starczą ???)?
3) grając dark elfami porównałem sobie glade riders'ów z dark riders'ami i wypadają słabiej bo i cena znacznie większa punktowo. Zauważyłem też, że ludzie bardzo negatywnie je oceniają, dlaczego ? (mają jakieś konkretne minusy prócz ceny punktowej?)
4) jak się sprawdzają łucznicy ? (bo sam jestem przyzwyczajony do fastów i z reguły nie biore kuszników w DE tylko DR z xbowami)
5) i ostatnie pytanko. Co zawiera typowa rozpa?
Zabieram się właśnie za składanie drugiej armii po DE i z symaptii do elfów znowu wybrałem je tzn WE
Mam kilka pytań odnośnie WE:
1) zasadnicze pytanie to co na początek po AB tzn jaki box i w jakiej ilości?
2) przeglądając Wasze rozpiski zauważyłem, że znacząca większość zawiera w core'ach driady (wg mnie to pewnie będzie pierwszy zakup) ile ich wypadałoby zakupić ( w rozpach widziałem 3 x po 8, czyli 2 box'y starczą ???)?
3) grając dark elfami porównałem sobie glade riders'ów z dark riders'ami i wypadają słabiej bo i cena znacznie większa punktowo. Zauważyłem też, że ludzie bardzo negatywnie je oceniają, dlaczego ? (mają jakieś konkretne minusy prócz ceny punktowej?)
4) jak się sprawdzają łucznicy ? (bo sam jestem przyzwyczajony do fastów i z reguły nie biore kuszników w DE tylko DR z xbowami)
5) i ostatnie pytanko. Co zawiera typowa rozpa?
1) 2xlucznicy(beda z tego 3 oddzialy po 10), 2xdriadki(beda z tego 3 oddzialy po
2)tak
3)sa za slabi w stosunku do kosztu- zwykli lucznicy lepsi
4) brac. na wieksze pkt nawet 3 oddzialy
5)typowa rozpa zawiera: glade guardzi, driady, tancerzy, wild ridersi, treeman. Z herosow to juz zalezy od ciebie. Mozesz grac na smoku, magach lub treemanie anciencie:)
2)tak
3)sa za slabi w stosunku do kosztu- zwykli lucznicy lepsi
4) brac. na wieksze pkt nawet 3 oddzialy
5)typowa rozpa zawiera: glade guardzi, driady, tancerzy, wild ridersi, treeman. Z herosow to juz zalezy od ciebie. Mozesz grac na smoku, magach lub treemanie anciencie:)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
popieram pana powyżej
kup glade guardsów, driady, czarodziejke, herosa BSB, wardancerów, wild ridersów, treemana i możesz już tym grać
kup glade guardsów, driady, czarodziejke, herosa BSB, wardancerów, wild ridersów, treemana i możesz już tym grać
dzięki za odpowiedź na pytania
hmmm
a ludzie coś pisali, że wyszła jakaś errata do WE i podobno osłabili je w owej erracie?
może ktoś mi powiedzieć coś o tym osłabieniu ??
a i czy glade guard'ów bierzecie w FCG czy może wogóle sobie darować kogokolwiek z gupy dowodzeniowej ?
hmmm
a ludzie coś pisali, że wyszła jakaś errata do WE i podobno osłabili je w owej erracie?
może ktoś mi powiedzieć coś o tym osłabieniu ??
a i czy glade guard'ów bierzecie w FCG czy może wogóle sobie darować kogokolwiek z gupy dowodzeniowej ?
Generalnie na początek bym kupił 2 boxy driad - można złożyć z tego 24 driady, więc 3 minimalne oddziały są (ale w praktyce większych i tak się nie bierze). Potem box łuczników, następnie jeśli zamierzasz wystawiać ich w większej ilości to 2gi taki (32 modele, to akurat 3x10 jest). Sklejeni z muzykami max.
Herosów multum - jak to mówią do wyboru do koloru, ale napewno 1-2 magów się przyda (1 na małe punkty, 2 pewnie na duże zarówno w opcji 2óch małych lub duży+mały). Treeman pewnie przynajmniej 1 musowo. Napewno też im więcej punktów tym więcej Wild Riderów potrzeba (chyba, że grasz bardziej defensywnie i poprzestajesz na strzelaniu - ale wtedy też Wardancerzy się przydadzą).
Glade Riderzy są słabi w porównaniu do ich DElfickiego czy HElfickiego odpowiednika. Jak ktoś lubi to niech se bierze. Ostatnio testuję sobie dla zabawy i pewnie będę jakiś używać, ale w 1szej kolejności łuki. Riderzy to do innych zadań niż strzelanie. No i drodzy niestety
Herosów multum - jak to mówią do wyboru do koloru, ale napewno 1-2 magów się przyda (1 na małe punkty, 2 pewnie na duże zarówno w opcji 2óch małych lub duży+mały). Treeman pewnie przynajmniej 1 musowo. Napewno też im więcej punktów tym więcej Wild Riderów potrzeba (chyba, że grasz bardziej defensywnie i poprzestajesz na strzelaniu - ale wtedy też Wardancerzy się przydadzą).
Glade Riderzy są słabi w porównaniu do ich DElfickiego czy HElfickiego odpowiednika. Jak ktoś lubi to niech se bierze. Ostatnio testuję sobie dla zabawy i pewnie będę jakiś używać, ale w 1szej kolejności łuki. Riderzy to do innych zadań niż strzelanie. No i drodzy niestety
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
1. Na początek warto kupić batalion do WE. Jest bardzo sensownie złożony.
2. Co do driad to różnie się wystawia. 2x8 to minimum imho. Cztery oddziały po 8 na pewno się przydadzą.
3. Dokładnie, koszt do jakości jest żenujący (zwłaszcza w porównaniu do Wildów), ale też mają swoje zastosowania.
4. Łucznicy to rewelacja. 3 oddziały obowiązkowe.
5. Typowa rozpiska to tak jak napisał broda.
2. Co do driad to różnie się wystawia. 2x8 to minimum imho. Cztery oddziały po 8 na pewno się przydadzą.
3. Dokładnie, koszt do jakości jest żenujący (zwłaszcza w porównaniu do Wildów), ale też mają swoje zastosowania.
4. Łucznicy to rewelacja. 3 oddziały obowiązkowe.
5. Typowa rozpiska to tak jak napisał broda.
Ale glade riderów zawsze możesz przerobić ma Wildów. Wychodzi taniej i masz konwersje.
Po co ci 32gg a nie lepiej kupić boxa driad, boxa gg i na bitspudle kupić części do 4 gg(z wysyłką zmieścisz się w 20 dychach). Do tego jakiś bohater i masz za mniej niż 300zł fajną armijkę. Potem kolejne driady, WD, WR, brokuł (kolejność losowa) i w między czasie bohaterowie. I masz już koło 2k.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a ja jak zwykle polece allegro którego jestem wielkim zwolennikiem tyle, ze czasem tzeba sporo czekać na jakąś fajną okazje... tym bardziej że WE nie ma tam jakoś szczególnie dużo ale za to można uzbierać elegancką armie za mniej niż połowę ceny. Wiem co mówie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
1) np tu http://www.allegro.pl/item245122828_pro ... iady_.html
o tu
http://www.allegro.pl/item246457367_str ... folia.html
te akurat nie są tanie ale moja dziewczyna kupiła sobie za 70 zł 12 nowych w ofoliowanym pudełku... więc się da
2) na allegro widziałem wielokrotnie....
o tu
http://www.allegro.pl/item246457367_str ... folia.html
te akurat nie są tanie ale moja dziewczyna kupiła sobie za 70 zł 12 nowych w ofoliowanym pudełku... więc się da
2) na allegro widziałem wielokrotnie....
Chodziło Ci o poprostu zwykłe bistsy, tudzież zbieraninke części, czy może nie zauważuyłem jak ktoś na allegro sprzedaje w wypraskach WE ???Artemis pisze:na bitspudle kupić części do 4 gg(z wysyłką zmieścisz się w 20 dychach)
a i najtańszy battalion WE znalazłem na http://www.rebel.pl/product.php/1,1179/ ... alion.html tyle że 287,90 ale to już mniej niż 309,99 więc może jeszcze lepiej poszukać bo się znajdzie po te 240
a i jeszcze jedno bo mnie już zmuliły te wypowiedzi na forum odnośnie army booka do WE on jest w końcu 6 czy 7 ed ??? proszę o odpowiedź w postaci cyferki 6 lub 7
obecny jest do 6 ed., choć w sumie znacząco nie odbiega poziomem od tych do 7. Po prostu parę rzeczy w świetle nowej edycji nieco straciło na sile, albo przestało być opłacalne w użyciu.
Draconis - FOR EVER !!!