Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Generalnie lodowa.
Life's a game with save and load features disabled.
Z tych samych powodów co edycję temu.Matias pisze:Hej, czemu WL > SMoH ?
Chodzi o ten stubborn i 3+ Asv na strzelania, który jest o niebo lepszy niż WSv na 6+ na strzelanie. Większa liczba ataków SM z s5 rekompensuje w większośc przypadków s6, ale oprócz tego SM już niczym innym się pochwalić nie mogą... poprostu WL stabilniejsze.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Maja większego WS co daje przewagę nad każdą jednostka wroga w grze
Problem z nimi jest taki ze to jest strasznie trudna jednostka i ludzie wola wziąć WL ze stubbornem i nie męczyć się
A jeśli chodzi o sejw od strzelania to jest takie pierdolenie bo co na dzisiejsza mete ma pestki oprócz WE?
Problem z nimi jest taki ze to jest strasznie trudna jednostka i ludzie wola wziąć WL ze stubbornem i nie męczyć się
A jeśli chodzi o sejw od strzelania to jest takie pierdolenie bo co na dzisiejsza mete ma pestki oprócz WE?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
2A dzialają tylko z pierwszego szeregu... pełny klocek na euro (27 sztuk) ma 37A, gdzie WL mają 27 i większą siłę. To że SM mają 6ws nic nie zmienia bo mało jest jednostek z 5ws (głównie chaos, gdzie i tak bardziej potrzeba siły niż ataków)
mi sie kilka razy SM sprawdzili jako maly support ok 10 do wycinania smiecia oczywiscie jak wrog nie ma za duzo maszyn wtedy to lipa
Moim zdaniem SM dostali najbardziej po dupie po przejściu na nowy podręcznik. Mogliby kosztować 14pkt. ale mieć ciągle przerzuty albo dostać zasadę specjalną, że robią po 2A z supportu. To byłaby rzeź;)
A tak btw. czy efekt feniksa działa na stompy? Jakoś przeglądałem teraz uściślenia sędziowskie i tam jest ujęte, że na stompy/tstompy działają tylko czary i nie można obniżyć siły za pomocą zasad specjalnych. Co mnie też zdziwiło. Czemu chempion DP nie może mieć starlancy?
No ok, nie miałem book'a przy sobie dlatego nie mogłem sobie sprawdzić opisu starlancy: "mounnted character only". Tak to wszystko jasne.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2013, o 08:39 przez Pixel, łącznie zmieniany 1 raz.
Lol, przecież ten zapis tyczy się tego, żeby nie można było jej wziąć będąc z buta.
Ciekawe który z LS to wymyślił. Pewnie chciał tak wytknąć to GW.
Ciekawe który z LS to wymyślił. Pewnie chciał tak wytknąć to GW.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
chyba uściślenie powinno właśnie uściślać oczywiste rzeczy które z dziwnych zasad mogą się wykluczać dla mnie oczywiste jest że w opisie star lancy chodzi o to że lanca nie działa jak nie ma mounnta a nie że nie może jej brać czempion... a w opisie czempiona dp nie ma przypadkiem any wepon up to 50p? bo jeśli tak to mogę to odczytać że może starlance?