Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Matias »

Czarki w korsarzach/witchkach/BG !? :shock: Lol, to będzie dobre.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Pendanta nie będzie. Przyzwyczajajcie się.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jezu, jaki straszny placz o tego pendanta. Uwierzcie mi, ta armia do tej pory dawala sobie swietnie rade i bez niego. Kazdy sie ogral na glupiego herosika na pegazie. Na pewno beda inne fajne zabawki.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Fajnie by było jakby zamiast pendanta np. obniżyli o połowę koszt black amuletu (oddawanie przeciwnikowi rany na 4+) :twisted:

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Rince pisze: Kazdy sie ogral na glupiego herosika na pegazie
Ja tam zawsze na pegza daję Cloak of Hag Graef i Dawn Stone - równie skuteczne co PoK :wink:

I przy okazji - wiadomo już kiedy dokładnie dostaniemy nowy AB ? Październik czy listopad ?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Rince nie odpowiedziałeś :mrgreen:
Będzie czy nie?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Haha +1 :D

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Jankiel pisze:Ja tez jestem przeciwny wprowadzaniu jakichkolwiek zmian na turniejach, dopóki ktoś ich nie ogra na turniejach.
Mistrz!
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

JaceK pisze:
Jankiel pisze:Ja tez jestem przeciwny wprowadzaniu jakichkolwiek zmian na turniejach, dopóki ktoś ich nie ogra na turniejach.
Mistrz!

Coś w stylu : " Nikt nam nie w mówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne!"
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A takie pytanie - czy HElfickie bolce coś potaniały/są mocniejsze?
Mamy co liczyć na większe ugrywalnienie bolców?

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

W
Rasti pisze:A takie pytanie - czy HElfickie bolce coś potaniały/są mocniejsze?
Mamy co liczyć na większe ugrywalnienie bolców?
Widac że niewiele grałeś z nowymi HE na pkt powyżej 2400 bo wtedy spokojnie wchodzą cztery bolce i feniks. :twisted:
Balista kosztuje teraz 70pkt i można brać 4 jako rzadkie. Tak wiec cztery balisty to 280pkt.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mistrz Miecza Hoetha pisze:Widac że niewiele grałeś z nowymi HE ...
Nie grałem w ogóle 8)
Pewnie stąd to pytanie. Dzięki za odpowiedź, tak właśnie miałem wcześniej napisać, że mogłyby potanieć tak do 70 punktów i był by wtedy bardzo fajną opcją :)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Jakby czarodziejka mogłabyć w drugim szeregu np. w cokach, to by atrybut był całkiem ciekawy :D

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

October 4
September 27th (pre-orders)

And the models who claim to have seen flying are:

- Box Hydra / Kar Karond Beast (depths flying) [Multikit to build two types of hydration and the Beast
- Box of 10 Witch Elves / Multikit unique troop
- Box 10 Executioners / Black Guard Multikit
- Safety Cauldron of Blood / Altar ...
- Blister Priestess of Khaine
- Blister Murderer (Shadowblade)
- Blister Dark Fleet Admiral
- King of the Executioners Blister

Rules:
- Dark Magic up characteristics oriented characters, transformations and recovery spells 5th edition.
- Dagger of sacrifices there and synergy with the Cauldron of Blood in units (Skaven bell type.) (It is said that only power dice 4 + and one per phase)
- Fleet Admiral dark. A kind of hero who can join LV apparently endowments and improve shooting skills from other units. (Becomes his cousin sea helmet AE)
- The Vergudos oriented creatures with more than one wound and mean strengths.
- Revamp of Murderers and more important. Cheaper and the terror of the enemy characters.
- The whole army is oriented based damage poisons, multiple wounds and attacks (lethal blows) and ...
- Malekith more powerful than Teclis.
- Monster of the deep-Kar Karond more powerful than the Hydra
- The weight of the book lies Karond units Kar, Hag Graef and Clar Karond
The rumor Cruddace dark book makes is very vague and is taken from faeit 212 and heard that the author of the book is the same as AE

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Mógłby ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym Dark magic z 5 edycji?
Reszta - słodko =P~

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

O też bym się chciał dowiedzieć, jaką to magię mieliśmy w 5 edycji.

Reszta fajowo, nowa bestia to latająca wersja hydry, to wręcz zajebiście, nie będę miał problemu z przerobieniem hydry :P

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Takie były w 5 ed.(na power nie patrzcie bo był inny system magii)

Arnzipal's Black Horror: Power 3, Range 4D6"; Black Horror template moves 4D6" immediately, and 4D6" in same direction each round; Models passed over must roll under S on D6 or be killed; No armor saves except magic armor; Unit taking casualties must take Panic test; Remains in play.

Blade Wind: Power 2, Range 24"; Hits first unit in path, causes 3D6-target's WS hits; Each hit does 1 Wd on 4+

Dark Hand of Destruction: Power 1; Wizard makes 1 HtH attack on model in base contact; If it hits, it does D3 wounds; No armor saves except magic armor.

Death Spasm: Power 2, Range 18"; Hits first model in path, target must roll equal or less than T on D6 or be slain; No wounds, so no armor saves, special saves, etc.; Dying model inflicts 1 hit at its S on each model in base contact. LOS

Doom Bolt: Power 2, Range 18"; Hits first model in path for D6 S5 hits; Chariots, war machines, and buildings take D6 S10 hits.

Malediction of Nagash: Power 3, Range 36"; Target unit may not move or shoot; In HtH, they are at -2WS and -2I; At start of subsequent magic phases, unit takes D3 wounds; Remains in play.

Power of Chaos: Power 1; Roll D6, 1: Caster drawn into Chaos and killed; 2-5: Caster draws 3 extra magic cards; 6: Caster draws 6 extra magic cards

The Transformation of Kadon: Power 3; Wizard may turn self into Chimera, Manitcore, Hydra, or Wyvern; May not cast spells, but may dispel; Wounds carry over; Remains in play.

Witch Flight: Power 1; Transport self anywhere, counts as charging into close combat.

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

debelial pisze:Malediction of Nagash: Power 3, Range 36"; Target unit may not move or shoot; In HtH, they are at -2WS and -2I; At start of subsequent magic phases, unit takes D3 wounds; Remains in play.
Takie czary to rozumiem, tylko żeby zamiast d3 było d6, bo 2d6 pozostaje w sferze marzeń :twisted:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ta magia byla dosyc slaba. Death spasm i black horror bardzo mocne, reszta beznadziejna
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No też mi dupy nie urwało. Może maja na myśli bardziej zamysł, sam nie wiem. To ja już wolę, żeby została nasza domena.

Zablokowany