Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Czy detachmenty mogą panikować oddziały, jak wygląda kwestia paniki w przypadku stracenie 25%, czy liczy się to od ich poczatkowego us'a, czy może us'a regimental unitu + ich?
- Shakin' Dudi
- Masakrator
na jakich podstawkach mają być canony/hellblaster?
1. Na euro podstawki:
- hellblaster 60mm okrągła
- cannon 75mm okrągła.
Prostokątów nie pamiętam.
Na naszych turniejach chujwiejakie ale aby maszyna się mieściła. Powyżej wymienione na pewno będą ok.
2. Altar nie daje już warda dla papy, więc jak chcesz mieć papę z wardem to musisz mu go wykupić.
- hellblaster 60mm okrągła
- cannon 75mm okrągła.
Prostokątów nie pamiętam.
Na naszych turniejach chujwiejakie ale aby maszyna się mieściła. Powyżej wymienione na pewno będą ok.
2. Altar nie daje już warda dla papy, więc jak chcesz mieć papę z wardem to musisz mu go wykupić.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Mogliby to uscislic w LS.
Co turniej mam zmieniac podstawki?
Jak zrobię sobie 40x60 pod każdą maszynę to będą za małe?
Co turniej mam zmieniac podstawki?
Jak zrobię sobie 40x60 pod każdą maszynę to będą za małe?
Z maszynami sprawa jest uściślona przez LS. Podstawka ma być taka aby obejmowała rzut prostopadły najnowszego wydanego modelu. Pod działo jest to 40x80, pod helblastera o ile dobrze pamiętam 40x60.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Czyli, że lufa nie może wystawać?
Słabo, wolałbym żeby było napisane wprost... kiedyś tak było i łatwo było o wyliczenie. Co edycję inne podstawki trzeba robić
Słabo, wolałbym żeby było napisane wprost... kiedyś tak było i łatwo było o wyliczenie. Co edycję inne podstawki trzeba robić
Jak masz podstawkę, to od postawki - jak nie, to od jednego na początku ustalonego punktu (np lufy).ainuin pisze:Templaty na turniejach od podstawki czy od lufy ?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Czy damselki przejdą w armii emp ?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Ja na ostatnich masterach widywałem takie modele, że śmiech.. lekka jazda bez jeźdźców, rydwany bez poganiaczy... ba nawet jeden rydwan to była podstawka z 1 nogą konia.., żałuje niekiedy że zarywałem noce malując modele przed turniejami.
Także bretońska magiczka spokojnie przejdzie za imperialną imo.
Także bretońska magiczka spokojnie przejdzie za imperialną imo.
Ja widziałem Kartofla zamiast GUO
Pytanie kolejne bo planuje lekko zmienic rozpe pod single co jest lepsze 2 działa i 6 demisi i tank 13IC z BSB
CZy działo 5+3 demisie tank 13 IC z BSB
Pytanie kolejne bo planuje lekko zmienic rozpe pod single co jest lepsze 2 działa i 6 demisi i tank 13IC z BSB
CZy działo 5+3 demisie tank 13 IC z BSB
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Ja wolę 2 oddziały demi od 2 dział.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki