Role na ETC 2014
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Role na ETC 2014
po 8smym zgadza sie nie ma problemu ze zgloszeniem kandydatury, ale czy znajdziemy czas na to, zeby wybrac osobe na to miejsce nie wiem.
Na razie sytuacja wyglada tak, ze ani ja ani kudlaty nie chcemy sie zrzec tego stanowiska na rzecz drugiej osoby. Stad jednak bedzie chyba wymagana jakas pomoc osob trzecich.
W sprawie tego, zetylko 3 osoby sie dostana z ubieglego skladu tez nie widzialbym wiekszych problemow. Z tego co mi wiadomo to Szwed (Hampus) na ten rok przestaje sie tak aktywnie zajmowac batlem gdyz powieksza sobie rodzine. Nie bedzie mial wiec mozliwosci probowania dostania sie do AR. El rey jakis czas temu tez sie z tym ograzal, lecz tu co prawda nie ma o to pewnosci. Inna sprawa, ze przez odkrycie forum zebral sobie znaczna ilosc przeciwnikow, wiec tez watpie, zeby byl jakimkolwiek problemem tu.
Jesli chodzi o to jakbym ja mial sie dostac do tego skladu, to wole nie bawic sie zbytnio w polityke. Co prawda znam tam bardzo duzo osob z roznych skladow, lecz nie widzialem sensu w przekonywanie ich do siebie. Na pewno tez sporo osob mi podziekowalo za prace w ar, lecz nie wiem jakby to sie przekladalo na glosy. Inna sprawa to podminowywanie mnie przez kudlatego, lecz ta sprawa jest raczej do poruszenia przez nas dwoch i obawiam sie, ze dziala rownie na moja niekorzysc co i jego.
Niemniej warto by ta sprawe jakos zalatwic teraz, gdyz jakiekolwiek glosowanie jesli mialoby sie odbyc to powinno sie zaczac najalej jutor, zeby moglo sie w sensownym czasie skonczyc.
Na razie sytuacja wyglada tak, ze ani ja ani kudlaty nie chcemy sie zrzec tego stanowiska na rzecz drugiej osoby. Stad jednak bedzie chyba wymagana jakas pomoc osob trzecich.
W sprawie tego, zetylko 3 osoby sie dostana z ubieglego skladu tez nie widzialbym wiekszych problemow. Z tego co mi wiadomo to Szwed (Hampus) na ten rok przestaje sie tak aktywnie zajmowac batlem gdyz powieksza sobie rodzine. Nie bedzie mial wiec mozliwosci probowania dostania sie do AR. El rey jakis czas temu tez sie z tym ograzal, lecz tu co prawda nie ma o to pewnosci. Inna sprawa, ze przez odkrycie forum zebral sobie znaczna ilosc przeciwnikow, wiec tez watpie, zeby byl jakimkolwiek problemem tu.
Jesli chodzi o to jakbym ja mial sie dostac do tego skladu, to wole nie bawic sie zbytnio w polityke. Co prawda znam tam bardzo duzo osob z roznych skladow, lecz nie widzialem sensu w przekonywanie ich do siebie. Na pewno tez sporo osob mi podziekowalo za prace w ar, lecz nie wiem jakby to sie przekladalo na glosy. Inna sprawa to podminowywanie mnie przez kudlatego, lecz ta sprawa jest raczej do poruszenia przez nas dwoch i obawiam sie, ze dziala rownie na moja niekorzysc co i jego.
Niemniej warto by ta sprawe jakos zalatwic teraz, gdyz jakiekolwiek glosowanie jesli mialoby sie odbyc to powinno sie zaczac najalej jutor, zeby moglo sie w sensownym czasie skonczyc.
ktos madrze napisal, zeby wymienic sie programami na wypadek ew. glosowania, co by na naszym LL wiedzieli na kogo glosuja i czego mozna sie po nim spodziewać
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ciężko będzie żeby się wymienili poglądami skoro kudłaty wyjechał i po jego powrocie będzie tylko kilka dni na zgłoszenia. Jedyną opcją, która nie krzywdzi Kudłatego jest jednodniowe głosowanie od razu po jego powrocie. Oczywiście jeśli coś takiego jest możliwe.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Jednodniowe głosowanie powinno dać radę, w końcu skoro ktoś się interesuje to ogarnie temat głosowania, a jak nie to nie ma co tydzień czekać.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
inaczej tez nie ma czasu. Nie wiem jak inaczej zalatwic ta cala sytuacje, skoro kudlaty ani nie wykazal woli jakiegokolwiek dgadania sie w tej sprawie (bo to nie jest moj obowiazek szukania go na dmp czy proby kontaktu poza nim, ale takze jego w takim wypadlu) a teraz jeszcze wyjechal.Dymitr pisze:nie chcesz chyba glosowac, kiedy Kudlatego nie ma?
Glosowaie jednodniowe mozna zalozyc, ale moze byc ono nie wystarczajaco obiektywne.
Namow kudlatego, zeby napisal tu swoj program teraz po prostu jak wieczorem przybije do potru. Wifi teraz jest wszedzie i powinien znalezc na to chwilke.Shino mozesz nam swoj program przedstawic?
https://www.dropbox.com/s/jnjd4m6zriung ... %201.0.doc
Sugerowalem sie rozmowamie w zielomo osobami od nas jak i poza kraju. Takze rozmawialem na ten temat podczas etc juz. Ten projekt jest wypadkowa wielu pomyslów. Mysle, ze jest działaniem lekko do przodu wzgledem starego. Oczywicie jest to wersja alpha i na pewno bedzie sie zmieniac jeszcze.
nie uwazasz, ze to za mocna ingerencja w zasady?Wood Elves (2800pts, +1 Dispel Dice, -20%) (still it might be not enough for we to be good enough)
• Glade guard models, max 70. (it might not be needed. Would need some extra testing to check it)
• WE army can deploy using Grand Army rules -> this mostly means 2 extra eagles, but maybe 6 treeman list would also be playable.
• We hero mages can take lore of life or lore of beasts-> I’d like to see this change or allowance for hero level mages to use beats and life apart from athel loren lore. It would help wood elves in my opinion to something else than dodge combat for 6 turns. Would make game more interesting.
• Forest spirits have normal ward save
• Glade Riders, Scouts units, max 3 each. -> It’s not needed here. WE can divert enemy on so many different ways that limiting said units is not in any way changing this situation. Just adding another line to too long restriction lis.
wstepne wytyczne od Kudłatego mam dostać przez telefon wieczorem. Nie wiem jak często oni do tych portów i gdzie zawijają
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ktore? grand army? tak moze byc to ne potrzebne. Daje jednak znacznie wiecje zlozen dla we, ktore zaczynaja grac w sumie na 3k prawie.
jesli chodzi o zwykly ward u we, to mozliwe, ze tez nie jest to az tak potrzebne. Ale to sie po prostu tej armii nalezy.
Jesli chodzi o zmiane lore'ow u magow to z 2 opcji, ktore ratuja ta armie (albo zwiekszenie lore'ow na wszystkich magach albo pozwolenie malym magom na te same lore'y co lord) ta jest mniej inwazyjna.
I jak mowilem. Jest to wersja wstepna. Jesli beda glosy, ze to za duze zmiany to mozna to zmienic. Tylko jednak chyba lepsze sa za duze zmiany niz granie bez jednej armii.
jesli chodzi o zwykly ward u we, to mozliwe, ze tez nie jest to az tak potrzebne. Ale to sie po prostu tej armii nalezy.
Jesli chodzi o zmiane lore'ow u magow to z 2 opcji, ktore ratuja ta armie (albo zwiekszenie lore'ow na wszystkich magach albo pozwolenie malym magom na te same lore'y co lord) ta jest mniej inwazyjna.
I jak mowilem. Jest to wersja wstepna. Jesli beda glosy, ze to za duze zmiany to mozna to zmienic. Tylko jednak chyba lepsze sa za duze zmiany niz granie bez jednej armii.
nie mówię, że zle pomysly - większość mi się nawet podoba (chociaz w wochu to zmieniasz pocietego autopicka na innego autopicka)
co do WE
nowe lore'y, nowe zasady - to troche ostre
Grand Army to ciekawy pomysł
co do WE
Ok, napiszę za Kudłatego bo robi się burdel.
@Shino, na morzu nie ma WiFi. Nie dostaniesz programu.
@"program wyborczy". Nie kontaktował się ze mną w tej sprawie, więc piszę co ja czytałem na AR. Kudłaty będzie walczył o rozwagę na AR. Stanowczo podniósł nasz PR w porównaniu z zeszłym rokiem. To on w zeszły roku załatwił na szybko to wejście Shina (Polaka) do AR wymieniając kilka głosów naszych i używając kontaktów, których nikt inny nie miał. Tak, Shino, to było wtedy kiedy po prostu się zgłosiłeś nie konsultując tego z kapitanem i użyłeś zasady kto pierwszy ten lepszy. Kudłaty mógł to olać i gówno byśmy mieli, a nie człowieka w AR. Jednak tak samo jak w tym roku zrezygnował z repy dla dobra teamu tak wtedy pocił się, żeby dostać te 2 kluczowe głosy. Na TWF był straszny gnój jeśli chodzi o samo podejście do Polski. Kilka krajów zauważyło, że są fajniejsi (lepsza kiełba wyborcza) i zaczęli łapać okazję. Kudłaty cały rok budował PR, zbierał poparcie mniejszych krajów, aby nie powtórzył się syf z poprzedniego roku. Tak, działa szybciej niż większość myśli. Oczywiście uważa też, że jest lepszym nabytkiem dla AR (dla nas) niż Shino inaczej by zrezygnował, jak w przypadku repy. Jeśli teraz LL się na niego wypnie to nie wiem co będzie w przyszłym roku bo może po prostu położyć na to wszystko przysłowiową laskę i Polska będzie legendarnym krajem, który miał kiedyś coś do powiedzenia, teraz tylko fajnie grają. Oczywiście Kudłaty zapewne znów powie reszcie krajów, żeby głosowali na Shino, ale kiedyś cierpliwość się skończy (mi by się już dawno skończyła). TWF rządzi się innymi prawami, Kudłaty wie jak to działa.
@głosowanie. Dalej jestem zdania, że LL nie ma nic do powiedzenia w sprawie TWF. Niedługo ja wypadnę z FAQ Team bo komuś się zachce tam iść. Czekam na powrót Kudłacza. Jeśli ktoś uważa, że jest to jakaś walka o władzę to niech puknie się w łeb, dwa razy.
@Shino, na morzu nie ma WiFi. Nie dostaniesz programu.
@"program wyborczy". Nie kontaktował się ze mną w tej sprawie, więc piszę co ja czytałem na AR. Kudłaty będzie walczył o rozwagę na AR. Stanowczo podniósł nasz PR w porównaniu z zeszłym rokiem. To on w zeszły roku załatwił na szybko to wejście Shina (Polaka) do AR wymieniając kilka głosów naszych i używając kontaktów, których nikt inny nie miał. Tak, Shino, to było wtedy kiedy po prostu się zgłosiłeś nie konsultując tego z kapitanem i użyłeś zasady kto pierwszy ten lepszy. Kudłaty mógł to olać i gówno byśmy mieli, a nie człowieka w AR. Jednak tak samo jak w tym roku zrezygnował z repy dla dobra teamu tak wtedy pocił się, żeby dostać te 2 kluczowe głosy. Na TWF był straszny gnój jeśli chodzi o samo podejście do Polski. Kilka krajów zauważyło, że są fajniejsi (lepsza kiełba wyborcza) i zaczęli łapać okazję. Kudłaty cały rok budował PR, zbierał poparcie mniejszych krajów, aby nie powtórzył się syf z poprzedniego roku. Tak, działa szybciej niż większość myśli. Oczywiście uważa też, że jest lepszym nabytkiem dla AR (dla nas) niż Shino inaczej by zrezygnował, jak w przypadku repy. Jeśli teraz LL się na niego wypnie to nie wiem co będzie w przyszłym roku bo może po prostu położyć na to wszystko przysłowiową laskę i Polska będzie legendarnym krajem, który miał kiedyś coś do powiedzenia, teraz tylko fajnie grają. Oczywiście Kudłaty zapewne znów powie reszcie krajów, żeby głosowali na Shino, ale kiedyś cierpliwość się skończy (mi by się już dawno skończyła). TWF rządzi się innymi prawami, Kudłaty wie jak to działa.
@głosowanie. Dalej jestem zdania, że LL nie ma nic do powiedzenia w sprawie TWF. Niedługo ja wypadnę z FAQ Team bo komuś się zachce tam iść. Czekam na powrót Kudłacza. Jeśli ktoś uważa, że jest to jakaś walka o władzę to niech puknie się w łeb, dwa razy.
ale tak wlasnie bylo.. Tak, Shino, to było wtedy kiedy po prostu się zgłosiłeś nie konsultując tego z kapitanem i użyłeś zasady kto pierwszy ten lepszy. Kudłaty mógł to olać i gówno byśmy mieli, a nie człowieka w AR.
Zglosilem sie w tej sprawie z tego powodu, ze nie dal znac przez te kilka dni, ze chcialby w tym brac udzial. Uznalem, ze lepiej zebym ja sie zglosil niz zeby nikogo nie bylo.
Na tomiast klamiesz mowiac, ze bylem wtedy na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Odbylismy rozmowe na ten temat zarowno z kapitanem jak i z kudlatym (swoje zglosznie rowniez przedyskutowalem z kapitanem, ktorym byl wtedy stas i mlody) na ten temat i mowilem wprost, ze nie ma problemu, zebym sie wycofal zaraz rzed glosowaniem jesli to kudlaty mialby byc w ar.
Uznal, ze woli byc selekcjonemer, wiec ja zostalem na ar. Zgloszenie sie pierwszym nie mialo tu nic do rzeczy. Tak wiec nie wypowiadaj sie w sprawach o ktorych nic nie wiesz.
Inna sprawa, ze to o czym mowisz czyli zamienienie sie glosami z usa tez na niewiele sie zdalo, bo onii tak chceli na mnie glosowac z tego co rozmawialm z Alexem przed oddaniem przez nich glosu.
Inaczej to zapamiętałem. Wątpię, żebyś teraz kręcił więc przepraszam :*
spełniam prośbę Pasiaka
bigpasiak pisze:Tytuł: Role na ETC 2014
GA kompletnie nie potrzebne... Powiększy gejowiznę strzelecką... Masz większą ilość pkt na WW a 4 unity po 7-8 wayów to jakaś masakra... 4 orły też tylko to powiększą...Dymitr pisze:nie mówię, że zle pomysly - większość mi się nawet podoba (chociaz w wochu to zmieniasz pocietego autopicka na innego autopicka)
co do WE
Ward niestety to relikt przeszłości... Bazowano na tym, że ward demoniczny był niestabilny dlatego więc Leśniaki takiego dostały...
Demony się zmieniły, WE nie... od 8 lat... Ward naprawdę by poprawił grywalność armii.
Lory. Bardzo potrzebna zmiana. Mali magowie tracą bardzo dużo nie mając przystosowanego lora do obecnej edycji [ brak sygnatury i atrybutu ]i stawia ich w bardzo niewygodniej pozycji. Mali magowie z beat i life to dobry krok.
Moim pomysłem było by danie unitom WE supportów jak mają MI. Czyli do 3. Wtedy otwierają się opcje na combatowe elfy gdzie delikatni tancerze mogą nagle coś zrobić poza ochranianiem kadry i ginięciem od oddania w combacie [ zerowy save, 6+ warda i t3 nie czyni ich przeżywalnymi... w ogóle... ]a szkoda bo to naprawdę fajny unit do cc i z takim przeznaczeniem.
Pozwolenie BSB na branie kindredów... Także daje całą paletę możliwośći od altera do WD...
Wkleisz?