Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Jeśli dostajesz 1 ranę i z multipla tracisz te 2 punkty życia to spadasz bez tego sejwa, a ward na 2+, będzie działał jeśli np. oddział nabije Ci te 5 ran to te dwie/jedna wchodzi, a na resztę masz tego warda na 2+.
Czy Orion może wchodzić do oddziałów ?
Dzięki zasadzie Spirit of Kurnous jest Unbreakable, więc teoretycznie chyba nie. Niemniej na stronie 45 kodeksu jest on pokazany w środku oddziału Wild Riders... Tak więc może Spirit of Kurnous nie traktuje się jako zapisu równoznacznego z Unbreakable pod tym kątem ?
Dzięki zasadzie Spirit of Kurnous jest Unbreakable, więc teoretycznie chyba nie. Niemniej na stronie 45 kodeksu jest on pokazany w środku oddziału Wild Riders... Tak więc może Spirit of Kurnous nie traktuje się jako zapisu równoznacznego z Unbreakable pod tym kątem ?
Witam
Chciałbym zacząć zbierać WE i tu moje pytanie,co powinienem kupić by móc wystawić armię na 1000pkt.
Jak się uda to będę miał dziś już 2x10 dryad oraz 18 GD z 5 edycji.Oraz posiadam taką bohaterkę http://i.ebayimg.com/00/$(KGrHqMOKowE35 ... 8800005007.Chciałbym mieć armię opartą głównie na strzelaniu.
Z góry dziekuję za wszelkie wskazówki.
Chciałbym zacząć zbierać WE i tu moje pytanie,co powinienem kupić by móc wystawić armię na 1000pkt.
Jak się uda to będę miał dziś już 2x10 dryad oraz 18 GD z 5 edycji.Oraz posiadam taką bohaterkę http://i.ebayimg.com/00/$(KGrHqMOKowE35 ... 8800005007.Chciałbym mieć armię opartą głównie na strzelaniu.
Z góry dziekuję za wszelkie wskazówki.
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM
Mało ostatanio grywam WE ale z tego co wiem to teraz u nas gra właściwie ggłównie na strzelaniu. Mimo to przyda Ci się treeman bo na małe pkt robi spore zamieszanie. A tak to dużo GG i driady z tancerzami 

Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Myślicie że opłacało mi się dać 15zł za 18 GD z 5 edycji. I czy nie będzie problemu z wystawianiem do gry figurek ze starszej edycji.
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM
Potrzebuję pożyczyć 20GG oraz 10 Tancerzy i podręcznik.Potrzebne mi to jest na 31 sierpnia ponieważ jest turniej w bardzie w miejscu gdzie jak dobrze wiemy niezbyt dobrze patrzą na proxy.
Tak sobie przeglądam standard Euro Comp
Czy ktoś kto już grał w tym standardzie, może mi to wyjaśnić?
Czy dobrze rozumiem, że standardem jest 2400 punktów na armię a WE mają o 300 więcej?
Pozdrawiam
W miarę wszystko rozumiem, ale co to jest te -10%?Wood Elves (2700pts, -10%)
• Glade guard models, max 70.
• Glade Riders, Scouts units, max 3 each.
Czy dobrze rozumiem, że standardem jest 2400 punktów na armię a WE mają o 300 więcej?

Pozdrawiam
Tak, WE na poziomie tworzenia rozpiski mają 2700 pkt zamiast 2400. -10% oznacza, że przy podliczaniu punktów, oponent liczy punkty za każdą jednostkę pomniejszone właśnie o te 10%. Przykład - ubił jednostkę WE za 300 pkt a więc dostanie za nią 270 pkt. Jeśli się mylę, proszę o sprostowanieSchalazar pisze: W miarę wszystko rozumiem, ale co to jest te -10%?
Czy dobrze rozumiem, że standardem jest 2400 punktów na armię a WE mają o 300 więcej?![]()
![]()
Pozdrawiam

Schalazar pisze:Pachnie jak przysłowiowa "Litość Mistrza Gry"![]()
![]()
![]()
hehe, nie. Chodzi raczej o coś innego

Czy ktoś już może zna odpowiedź na powyższe ?Czy Orion może wchodzić do oddziałów ?
@up, imo nie, to też jest monster
Mam parę pytań:
Eternal Noble może być bsbkiem?
Mam parę pytań:
Czyli znowu działa jak "scaly skin 5+" czy jak? Czy można tylko magiczne eq brać do eternala, mundane albo wgl?May a character from the Eternal Kindred take additional
armour or weapons and still benefit from the Eternal Guard fighting
style?
A: Yes.
Eternal Noble może być bsbkiem?

A nie jest opisane przy opisie Oriona że może dołączyć do oddziału WR pod warunkiem że nie ma wykupionej opcji tych psoków kuronusaismael pisze:Czy Orion może wchodzić do oddziałów ?

Jest tak jak piszeszReady pisze:A nie jest opisane przy opisie Oriona że może dołączyć do oddziału WR pod warunkiem że nie ma wykupionej opcji tych psoków kuronusaismael pisze:Czy Orion może wchodzić do oddziałów ?
Dzięki zasadzie Spirit of Kurnous jest Unbreakable, więc teoretycznie chyba nie. Niemniej na stronie 45 kodeksu jest on pokazany w środku oddziału Wild Riders... Tak więc może Spirit of Kurnous nie traktuje się jako zapisu równoznacznego z Unbreakable pod tym kątem ?? znaczy jestem pewien że to tam jest ale lepiej sprawdź

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Mam pytanie, głupie może.
Od dłuższego czasu gram WE bez większych sukcesów.
I zawsze mnie zastanawiało, co takiego jest w Wildach, że są mocni jak na naszą armię ?
Ja chyba nie potrafię nimi grać, Poratujecie jakimiś wskazówkami, co ja mam nimi robić, żeby się przydali ?
Próbuję i próbuję, ale nie mogę wykombinować.
Od dłuższego czasu gram WE bez większych sukcesów.
I zawsze mnie zastanawiało, co takiego jest w Wildach, że są mocni jak na naszą armię ?
Ja chyba nie potrafię nimi grać, Poratujecie jakimiś wskazówkami, co ja mam nimi robić, żeby się przydali ?
Próbuję i próbuję, ale nie mogę wykombinować.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Są mocni bo mają 5WSa, 5 siły w szarży i przede wszystkim 9 ruchu z vanguardem - co w połączeniu z magią sprawia że mało kto może sobie pozwolić wpuścić ich na boku, czyli służą głównie do szachowania oddziałów przeciwnika a następnie do kanapkowania
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.