Jak ktoś mnie jeszcze nie zna, to jestem Jasif, obecnie studiuję Master's Degree in Media Studies : New Media and Digital Culture na University of Amsterdam. Na niedzielę mam do napisania zaliczenie w formie postu na blogu.
Mam zamiar poddać analizie przemianę naszego hobby pod wpływem pojawienia się nowych mediów, głównie Internetu.
Chociaż zamierzam się skupić na Border Princes i jego znaczeniu dla rozwoju hobby i Polskiego środowiska, nie może umknąć mojej uwadze Universal Battle, który przeniósł nasze hobby na trochę inny poziom, cyfrowy.
Chciałbym usłyszeć wasze opinie o UB - jak 'znajdujecie' ten projekt? Jaki w waszym wypadku ma to wpływ na hobby?
Rzeczy oczywistych nie musicie mi uświadamiać - wiem, że, nie trzeba wychodzić z domu, można pograć jak żona zaśnie, itd.
Chodzi mi, jak UB oddziałuje na to, jak wcześniej wyglądało wasze hobby - czy zachęca was, zniechęca, czy częściej malujecie, czy rzadziej przez UB, jak zapatrujecie się na brak pierwiastka materialnego w takiej formie gry.
Wszystkie opinie mile widziane
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Interesowałby mnie też wątek możliwości wymiany kulturowej przy użyciu UB
Będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam!