Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Re: Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Post autor: Szamot »

eh panowie namieszaliście ;)

po pierwsze to nie robiłem vargheistów z gargulców tylko nietoperze :)

a oto jak wyglądają

http://imageshack.us/photo/my-images/401/dscf1409s.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/254/dscf1410f.jpg/

gargulce+główki od vargheistów+lepienie futerka na grzbiecie aby zakryć jakieś dziwne tam bajerki i aby wyglądało bardziej nietoperzowo ;)

natomiast barbarki mam skonwertowane z panienek od Coven Throna :) z części które zostały po złożeniu mortisa :)

http://imageshack.us/photo/my-images/811/dscf1421g.jpg/

można spokojnie trochę rzeczy zrobić samemu i nie kupować wszystko :)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Azurix pisze:Przy okazji, gdzie teraz można kupić Mantica, bo na Allegro już nie widuję? :?

mantica można zakupić w vanaheim ;)

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

Bojek pisze:
Azurix pisze:Przy okazji, gdzie teraz można kupić Mantica, bo na Allegro już nie widuję? :?

mantica można zakupić w vanaheim ;)
I w Graalu ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

i w Mgle

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Takie pytanko. Czy gdyby nie było żadnych ograniczeń, warto wystawić więcej niż 3 Banshee poniżej 3000pkt, czy 3 to taki max raczej? Co radzicie, bo nie wiem ile modeli sklejać? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

misha pisze:@Daw
nie pamiętam dokładnie zawartości tego pudelka, ale czy czasem jedynymi rzeczami wspólnymi dla cryptów / vargów są nogi + przedni korpus ? ręce są inne jak cała reszta

więc żeby mieć z 1 zestawu oba modele wystarczy odlać przedni korpus + nogi wydaje mi się
próbowałeś tego może?
Odlałem sobie tylko korpus, a to dlatego, że użycie magnesów zwiększa ilość bardzo ograniczonego miejsca w gablocie, usprawnia wiele sytuacji podczas gry oraz w rozpisce na euro nie wejdą Ci 2 x CH + vargi i na odwrót. Zobacz tutaj.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Wielkie dzięki, zastanawiałem się jak to wygląda. Odlewacie a potem wycinacie...
Azurix pisze:Takie pytanko. Czy gdyby nie było żadnych ograniczeń, warto wystawić więcej niż 3 Banshee poniżej 3000pkt, czy 3 to taki max raczej? Co radzicie, bo nie wiem ile modeli sklejać? :)
Gdybym grał na 3k bez ograniczeń to jeszcze bym wystawił 4 banshee... ale raczej nie więcej... (chyba że grałbym na samych eterykach :D)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Wendigo pisze:Wielkie dzięki, zastanawiałem się jak to wygląda. Odlewacie a potem wycinacie...
Azurix pisze:Takie pytanko. Czy gdyby nie było żadnych ograniczeń, warto wystawić więcej niż 3 Banshee poniżej 3000pkt, czy 3 to taki max raczej? Co radzicie, bo nie wiem ile modeli sklejać? :)
Gdybym grał na 3k bez ograniczeń to jeszcze bym wystawił 4 banshee... ale raczej nie więcej... (chyba że grałbym na samych eterykach :D)

4baśki i lord klepacz w pierwszy szereg?

czy baśki raczej rozlokowane w różne miejsca?

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

to zalezy przeciw komu, bo jak masz przeciwnika z duza iloscia magic attacks to raczej nie chcesz tam trzymac basiek [-X
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Nie ważne jak rozlokowane i w jakiej rozpisce. Ogarniam obecnie Banshee i muszę wiedzieć ile będzie mi maksymalnie potrzebne, bo i tak więcej nie ma sensu wystawiać. Mogę sobie zrobić 6, ale czy jest sens, bo nigdy raczej nie zagram na więcej niż 2999pkt? :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

zrób 6 :D ładnie pomaluj, najwyżej 2-3 sprzedasz potem z zyskiem :)

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Pomysł bojka jest dobry :D
3 wystarczą :)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Bojek pisze:zrób 6 :D ładnie pomaluj, najwyżej 2-3 sprzedasz potem z zyskiem :)
A kto mi kupi pomalowane na eteryczno Wampirzyce od Coven Throne'u siedzące na kolumnach? :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

ojś problem zrób se 6 :D co zrobisz z resztą wampirzyc :)

widzę mój patent się przyjął ;) ? (tzn. nie chce go sobie zawłaszczać)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Tzn, mam Wampirzyce od Throne'u na Banshee odłożone już od miesięcy. Jak zobaczyłem twoje zdjęcia, to mnie ruszyło wreszcie, aby je posklejać :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Azurix pisze:Tzn, mam Wampirzyce od Throne'u na Banshee odłożone już od miesięcy. Jak zobaczyłem twoje zdjęcia, to mnie ruszyło wreszcie, aby je posklejać :D

+1 dla mnie dobre i tanie wykorzystanie bitsów, a i panienki są dobre na baśki :)

chciałem sobie jedną wykombinować jako wampirzycę siedzącą na jakiejś kolumience, ale szczęśliwie nie miałem żadnej i skończyły jako barbarki :)

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Opcja szukaj zdechła już jakiś czas temu i nie mogę znaleźć odpowiedniego posta chociaż wiem, że go gdzieś kiedyś widziałem.

Czy ktoś kto posiada mortisa mógłby mi podać jego dokładną wysokość? Na vampirecounts.net znalazłem tylko, że ma około 8" wysokości. Robię sobie piętrową walizkę magnetyczną i nie wiem czy na przyszłego mortisa wystarczy 20 cm zostawić czy 21, czy może więcej mu potrzeba? Z góry dzięki za pomoc ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ja pytałem o to między innymi. Tutaj jest ten temat: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=39&t=35462 więc możesz poczytać :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Niech Ci Nurgle w dzieciach wynagrodzi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Lepiej jeszcze nie teraz bo mi się dziewczyna załamie :P

A tak na poważnie, to dopiero od niedawna mam sklejonego i pomalowanego Mortisa, więc w sumie nie testowałem czy faktycznie ma te 20cm i mieści się do walizki. Dobrze, że mi przypomniałeś, to się tym zainteresuję, bo potem się zdziwię :)

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ