DE na 2000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

DE na 2000

Post autor: Bison »

Lord
HA, SDC, Draich, Ws 4+, rydwan

Magiczka Death
2lvl, +1DD, DS

Korsarze 15x2

Kusznicy +tarcze 10x1

DR 5x1

Witch 10x1 FCG + drink :)

Chariot 2xspear w tym jeden z kuszami

Cok 6x1 FCG

Bolce x4

Ogólnie armia ustawiana pod WE. Przez mój poważny błąd w ruchach i jeden niezdany test głupoty (w ważnym momencie bitwy), dostałem MV a szło na duże dla mnie :/.

Ale niedługo rewanż więc mam nadzieje nie popełnić drugi raz tego samego błędu.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Masz jednego maga. Sueruję Dark Magic nie death brać. Zarówno Word of Pain jak i Chillwind doskonale się na leśnych nadają.

Wiedzmy na WE to błąd. Zostaną odstrzelone chyba że grasz przeciw "modnej armii" opartej na morzu driad tramanie i wild riderach.

Hydra dobrze sobie radzi w środowisku leśnym sądzę. Potrafi wykurzyć co upierdliwszych magów np.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Bison

Witchki nie zostały odstrzelone, powiem więcej, nawet nie zostały draśnięte, przeżyły do samego końca i zajęły ćwiartkę przy okazji kosząc driady jak marzenie. Nie będę wystawiał czegoś co nie ma AS ani WS do pierwszej lini ataku. :)
Grałem przeciwko dwóm treemanom, jeden był acient, oba ścięte do połowy, bo mi nie wyszedł manewr rydwanem z lordem.
A magii WE się nie obawiam.

I żeby nie było, hydrę też lubię, ale w połączeniu ze smokiem i manticorą :>

Vieczorovy
Plankton

Post autor: Vieczorovy »

a mam pytanie, jak sie korsarze spisali? bo to to raczej takie nie czesto uzywane?

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

moim zdaniem witchki są bardzo dobre na, słabo przecież opancerzone WE chyba że grasz z b.mocno strzelającą rozpiską. a argument że je wystrzelają, no cóż prawie każda armia może to zrobić.

Awatar użytkownika
Bison

Korsarze wypełnili swoje zadanie to były oddziały które miały służyć jako screen przed strzelaczami i jako wabik na treemanów. Zostali rozbici w pył, ale gdzieś musi być poświęcenie :).

Niestety, źle się ruszyłem jedną kostką i treeman (nie acient) po szarży najechał mi na tyły a nie pod nosy Coków i rydwanu :/ mój poważnie nie przemyślany ruch zaowocował przegraną. :/

ODPOWIEDZ