Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Kanadian »

Ziemko, zgadzam się że poprzedni kodeks nie był ich najlepszym dziełem. Ale opcje w tym mi się nie podobają, modele też. Dla mnie gniot, przedewszystkim czytając kodeks mam wrażenie jak by był zrobiony bez pomysłu, na szybko i na siłę .

Tak uważam że gwardia będzie miej grywała z racji na to że w 7+8 ed była mocna. Choć w lizakach stare grywale jednostki są nadal grywalne, niektóre nawet bardzej. Ale może to wyjątek potwierdzający regułę? Lub nowy trend, choć w to nie wierzę.

Straszliwie i z niecierpliwością czekam na nowe DE.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Kanadian, glosisz straszne herezje. Ksiazka lizaczkow jest bardzo ciekawa, ma fajne modele i a grywalna rozpe mozna zlozyc na milion sposobow.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Od jakiegos czasu Gw robilo polityke - wypuszczam nowy oddzial, albo jakis co byl malogrywalny z nowymi figsami i to jest mocne.
W przypadku lizakow zrobili dziwnie , bo noww modele - duze jaszczurki nie powalaja i troglodon i bulbi sa imho srednie/slabe.

Jedynie riperdaktyle sa mocne i bardzo grywalne, ale z drugiej strony miekkie jak kaczuszki.

Troche zaluje, bo bardzo chcialem na nowych potworkach pograc, przynajmniej nie bede musial ich malowac.

Jesli chodzi o DE - bardzo fajnie, ze beda dodatkowe bestie, ale jak napisali o czyms co bedzie mocniejsze od hydry, ktora imho jest jednym z najlepszych obecnie potworow to sie troche zgarbilem...

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Mocniejsza to pojęcie względne. Bo co z tego, że np. może lepiej bić (mieć więcej ataków), skoro może nie mieć regeny/niski T itp. itd. ;)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ziemas, dawno nie grales. Hydra to juz przezytek. Owszem nadal mocna, ale glownie z racji swojej ceny punktowej. Kazda armia ma na to skuteczny i prosty w obsludze bacik.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

@Ziemko - O kurde, zgadzam się z tobą w 100%, świat zaraz przestanie istnieć :shock: ... :lol2:.
Jak Rince pisał hydrant w wersji samograja nie przetrwał zmiany mety.

@Rince - Niby tak, ale mi się nie podoba, ani książka, ani nowe figsy :(. Wszystko jest niby fajne, ale w końcu i tak rozczarowuje.
Dinuś fajny, tylko to coś, na plecach IMO to jakaś pomyłka ... Laser i snake cannon? A do tego ogon jest za gruby. Carno/tyrg jest tak nie proporcjonalny, że patrzeć nie mogę. Riperki są ... popatrz na głowy. Terki świetne, ale ich i tak mnóstwo.
Chciałem na czyś nowym pograć. A tu .... stedzie, veci, skinki, salki + latacze (teraz pewnie będą riperki a nie terki, niemniej zmiana niewielka) oraz kroksy. Nie wiele się zmieniło od 6ed, i jestem rozczarowany. Do tego chyba ostatnio dorobiłem się zasady "Old Grumbler's" (jeśli dobrze pamiętam).

Niemniej, nie mogę się doczekać nowych elfów. W zeszłym roku ,już były ploty ze w listopadzie się DE pojawią. Mega ciosem był fakt, że po kilku dniach dowiedziałem, że mowa była o 2013 a nie 2012, ale jakoś przetrwałem :twisted:. A seria bardzo udanych kodeksów tylko mnie nakręciła VC, Imperium, Ogry, WoC, HE, DoC. Wszystkie fajne, bez mega przegięć i bardzo grywalne, dobrze zbalansowane.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Rince pisze:Ziemas, dawno nie grales. Hydra to juz przezytek. Owszem nadal mocna, ale glownie z racji swojej ceny punktowej. Kazda armia ma na to skuteczny i prosty w obsludze bacik.
Nie gralem to prawda, po Poznaniu zobaczylem pare rzeczy jak sie gra, wiem doskonale, ze hydra pada od snajperek, slonca, pity, sztandaru flamingowego itd, ale czy naprawde chcesz porownac stsatyi zasady troglodona, bazyla z hydra?

Dajcie hydry do lizkaow - biore 2 do rozpiski za taka cene ;)

P.S. Kanadian chyba ewidetnie udzielila Ci sie zasada tetryka ;)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Przyzwoitość nie pozwala mi zaprzeczyć.

Są fajniejsze potworki od hydry, choć by Chimera WoCu.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Kanadian pisze:A seria bardzo udanych kodeksów tylko mnie nakręciła VC, Imperium, Ogry, WoC, HE, DoC. Wszystkie fajne, bez mega przegięć i bardzo grywalne, dobrze zbalansowane.
Co do WoChu to się nie mogę z Tobą zgodzić. IMO jest najsłabiej napisany book ze wszystkich wydanych na 8 ed. Oczywiście mam tu na myśli przegięcia oraz monstery (m.in. biedne DOgry :(). Jeszcze nie spotkałem się żeby ktoś wystawił którąś z małp. Dodatkowo, jest możliwość wystawienia 2 turbo herosów z Wardem na 3+ (z przerzutem 1) oraz DP, którego nie idzie ubić...Poza tym inne booki są dobrze napisane. Oby book do DE był dobrze napisany... [-o<
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Post autor: Lubin »

Ziemko pisze:
Rince pisze:Ziemas, dawno nie grales. Hydra to juz przezytek. Owszem nadal mocna, ale glownie z racji swojej ceny punktowej. Kazda armia ma na to skuteczny i prosty w obsludze bacik.
Nie gralem to prawda, po Poznaniu zobaczylem pare rzeczy jak sie gra, wiem doskonale, ze hydra pada od snajperek, slonca, pity, sztandaru flamingowego itd, ale czy naprawde chcesz porownac stsatyi zasady troglodona, bazyla z hydra?

Dajcie hydry do lizkaow - biore 2 do rozpiski za taka cene ;)

P.S. Kanadian chyba ewidetnie udzielila Ci sie zasada tetryka ;)
Dobra. Bierzesz dwie hydry do rozpy ale żadnego slanna. Fair deal? Bo tak to można powiedzieć wyglądały DE na euro :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Hardy - Czy ja wiem, DP niby mocny ale maszynki go siekają, a lord chaosu bardziej stabilny, IMHO lepszy wybór. Chimery mocne, ale trole więcej robią. Bochaterowie z wardem mega i och i ach, tylko łatwo się łamią.

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Panowie to jest wątek o plotkach o nowym kodeksie DE a nie narzekaniach i marudzeniu pewnych osobników....

Jak to mawia młodzież "ogranijcie się", jak ktoś ma jakieś nowe ploteczki niech podsyła.... ja również czekam z niecierpliwością nowy deks...

Huan Qu'itt
Warzywo

Post autor: Huan Qu'itt »

40k Radio na swoim profilu FB (https://www.facebook.com/pages/40K-Radi ... 6461962884):

NEW RUMORS for Warhammer Fantasy! My "source" has sent me pictures of the new Dark Elf release. The Dark Elves will be out in October with a slew of new models:

1) NEW Plastic Dark Elf Warrior Box(Makes Spearmen, swordsmen, & crossbowmen)
2) NEW PLastic Dark Riders/Warlocks
3) NEW Plastic Blackguard/Executioners
4) NEW Plastic Coldone Chariot/Scroungerunner(Pulled by horses)
5) NEW Plastic Cauldron of Blood/Blood Throne(This model is AMAZING)
6) NEW Plastic Hydra/Kraken
7) NEW Plastic Witch Elf box

This will be a huge release and the Dark Elves will be the best looking Fantasy army, IMHO. These models are breathe taking and Dark Elf fans will have their minds blown!

na ile można wierzyć tym plotkom przekonamy się już w sobotę - z tego samego źródła wypłynęło info na temat niemal całego kodeksu do Space Marinów - jeśli to co pisali na jego temat będzie prawdą (a wiele wskazuje na to, że tak się stanie) to ciężko będzie wytrzymać do października.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Chryste...ile pieniędzy do wydania...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Hmm Ciekawe ten scourgerunner to po prostu konny rydwan Czyli odpowiednik tiranoca zwyczajny. Fuck. Na półce zbrakne mi miejsca na to wszystko. Tylko co to będą warlocks?
KE? Odpowiedniki Silverhelmów? Może za krakena mackostwór mogłby proxować w miarę przyzwoicie?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

:| I jak tu nie marudzić? :wink:

Czyżby możliwości core'ów nam się powiększyły :D [-o<

Murami ploty mówią że będzie poruszał się jak dzwon szczurów. I że to coś do korsarzy.

Trochę się obawiam blood throne, wiem ile kumpel się męczy z transportem tronu do VC.

Nie widzę MI ani MC, a szkoda. Choć jest jeszcze malutka szansa że się pojawi.
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2013, o 09:29 przez Kanadian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

dobrze, że trochę przyoszczędziłem, bo popłynie kasa :). Ten kocioł mnie interesuje bo od dawna miałem zamiennik z jakiegoś innego systemu, a niedawno dorobiłem podstawkę i teraz pewnie trzeba będzie rwać czy coś.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Murmandamus pisze:Hmm Ciekawe ten scourgerunner to...
literówka...powinno być Scourgunner i to będzie latająca armata z T7 i W7 i Ws 3++. A co!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Dobra Dobra... jak ma fotki to czemu ich nie pokazuje... :mrgreen:
Poza tym troszkę za dużo tych plastików, zero postaci jakoś mi się wierzyć w to nie chce...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No właśnie. "Kolega wysłał mi zdjęcia" - to gdzie te kurwa zdjęcia są, ja się domagam! :evil:

Zablokowany