Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Demony

Post autor: smiejagreg »

Fuxiorr pisze: Jak zaczynałem malować i wklejać tutaj fotki mych pierwszych prac i jak szedłem ze skilem w górę mało kto powiedział że mi to wychodzi wręcz czasem mnie ludzie zniechęcali do malowania. Nie wiem czemu ale jakoś tak na mnie wpadło.. bo jak patrze na innych nowicjuszy to wszyscy są odrazu wspierani i motywowani.
Kurna, Fux, Ty świnio :!: :!: :!: ( :wink: ) A kto Cię wspierał, jak zaczynałeś, przypomnij sobie dobrze swoje początki :!: :!: :!: .
Tak jest. Załoga z bolta to figsy malowane przeze mnie. Ale są to figsy malowane bardzo dawno, wręcz archaiczne :wink: . Wymagają sporo poprawek i dopracowania, gdyż wtedy własciwie tylko na podstawowe kolory malowałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Jako,że nie mam nic lepszego do roboty to przejrzałem pare pierwszych stron Twojego tematu i nie zauważyłem tam jakiegoś zniechęcania do malowania jedynie jak już to byłą zwykłą krytyka i rady. A jeśli tak ją odbierasz to wrzucaj prace na zagraniczne fora tam ludzie tylko chwalą i podejrzewam,że jak dasz tam penisa narysowanego na kartce to i tak pochwalą. A jak komuś nie pasują takie ostre rozjaśnienia i grube kreski to musisz się z tym pogodzić. Jak Ci się to podoba to maluj tak dalej i tyle.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Cookie Monster pisze:Jako,że nie mam nic lepszego do roboty to przejrzałem pare pierwszych stron Twojego tematu i nie zauważyłem tam jakiegoś zniechęcania do malowania jedynie jak już to byłą zwykłą krytyka i rady. A jeśli tak ją odbierasz to wrzucaj prace na zagraniczne fora tam ludzie tylko chwalą i podejrzewam,że jak dasz tam penisa narysowanego na kartce to i tak pochwalą. A jak komuś nie pasują takie ostre rozjaśnienia i grube kreski to musisz się z tym pogodzić. Jak Ci się to podoba to maluj tak dalej i tyle.
Ja cały czas uważam się za początkującego malarza... i raczej mnie nie motywują słowa typy : zmień technike bo tamta jest bleee.... radą było by co zmienić, co dodać itp. a nie krytyka stylu... Bardziej chodziło mi o strone wcześniej po dodaniu do galerii fotek demonów.. troszkę troszkę mieszane uczucia miałem :wink: Poza tym do nieczego Ciebie nie zmuszam ...
smiejagreg pisze:
Fuxiorr pisze: Jak zaczynałem malować i wklejać tutaj fotki mych pierwszych prac i jak szedłem ze skilem w górę mało kto powiedział że mi to wychodzi wręcz czasem mnie ludzie zniechęcali do malowania. Nie wiem czemu ale jakoś tak na mnie wpadło.. bo jak patrze na innych nowicjuszy to wszyscy są odrazu wspierani i motywowani.
Kurna, Fux, Ty świnio :!: :!: :!: ( :wink: ) A kto Cię wspierał, jak zaczynałeś, przypomnij sobie dobrze swoje początki :!: :!: :!: .
Tak jest. Załoga z bolta to figsy malowane przeze mnie. Ale są to figsy malowane bardzo dawno, wręcz archaiczne :wink: . Wymagają sporo poprawek i dopracowania, gdyż wtedy własciwie tylko na podstawowe kolory malowałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...
Gregu ... przecież wiesz że to wiem :)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Obrazek
Obrazek

Co myslicie o tak wycieniowanym plaszczu? Prosze o rady
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Słabe foty.... co myślicie ?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Sądzę, że trochę się wszystko zlewa, poprzez bardzo podobne kolory. Jeden kolor powinien kontrastować do drugiego, przez co model byłby czytelniejszy.

Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krucjatus »

Dla mnie bardzo fajne tylko płaszcz bym przyciemnił bo na pierwszej focie gdzie jest ciemniejszy wygląda lepiej (przynajmniej dla mnie) :wink:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie kolorystyka jest ok, model jest wystarczająco czytelny. kuleją trochę: rozjaśnienia brązowego - to jest kolor, który trzeba albo rozjaśniać kilkoma odcieniami, albo baardzo dobrze rozjaśnić jednym. Oprócz tego jakieś rozjaśnienia na ostrzu by się przydały... Reszta, a szczególnie płaszcz, podoba mi się...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Chyba lepsze foty :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
edit : 1 foto na pomot
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, o 17:48 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Post autor: Marynarz Storczyk »

Wszystko ładnie ale przyczepię się do 1 rzeczy, a mianowicie do twarzy. Jest ona dość nie czytelna i się zlewa. Nie wiem czy to przez zdjęcia czy przez malowanie. Ja bym trochę ją wyciągnął jaśniejszymi kolorami. Tak po za tym to całkiem ładne malowanie :)
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Na twarzy jest maska :wink: która ma być ciemna :D aczkolwiek to tylko moje zdanie :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Maska z dołu
Obrazek
Mój skullcanon - malowany na szybko
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
edit: 3 foto na pomot
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, o 17:47 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Orc demon ??? ciekawa konwersja :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Genialnie to wyszło jeszcze w tym takim twoim bajkowym stylu co tylko dodaje charakteru tej figurce, a co do maski to myślałem, że jej tam nie ma :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

crovaxus pisze:Orc demon ??? ciekawa konwersja :)
BloodOrck of Khorne :wink:
Marynarz Storczyk pisze:Genialnie to wyszło jeszcze w tym takim twoim bajkowym stylu co tylko dodaje charakteru tej figurce, a co do maski to myślałem, że jej tam nie ma :)
Tez na poczatku nie wiedzialem ze to maska :lol2:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Fotki są słabe :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Malujesz bardzo fajnie, ale zmień tło, bo np dyskowiec na ostatnich fotkach jest bardzo słabo widoczny ;)
Z mojego doświadczenia robienia zdjęć, najlepiej wychodzą na białym tle, więc wystarczą Ci zwykłe kartki papieru :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Malowanie klasa =D> ale faktycznie przydałoby się zmienić tło do fotek. Z tego co tutaj na nich widzę to bym tylko pojechał jakimś lakierem po tych krwawych elementach na nurglingach typu jelita, dziury w brzuchu, ropniaki i glazem czerwonym żeby były bardziej soczyste.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ja tam czekam wciąż na jego Bretończyków :wink:
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Małe foty + ...jowe tło = unhappy...

ODPOWIEDZ