Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Druchii »

Ej, ej!
Kołata, kocham Cię ale wypieprzać stąd z tymi pseudo zdjęciami - stay on topic!
Jeśli wyjdzie wszystko z tego postu 40k radio - to zajebiście, nowe figsy! Oby były ładne...
ciekaw jestem tylko tego dual chariot dual kit'a...Bo jeśli core'owy miałby się różnić tylko movementem to słabo...Czy myślicie, że core'owy będzie miał kuce i speary, a co0lde'owy jaszczury i bg np.?
Mam nadzieję, że nie zjebią CoB....Ale wydaje mi się, że z powodu dual kitu tak się stanie....plus śmiganie w oddziale....
No nic, zobaczymy, wszystkie książki ostatnio wychodzą mega mocne, więc nie sądzę żeby de zrobili słabe....
Mam nadzieję, że mi exeków nie uwalą bo rozpa którą tera śmigam daje mi dużo radochy z grania.

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

Post autor: puzonik »

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Kraken ? Robi sie ciekawie, mam nadzieje ze Black guards bedzie mozna w hordzie ustawiac juz
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Ja się tylko trochę martwię o te skull shaped helmets, żeby nie wyszło kiczowato :(
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Jak beda kiepskie , to zostaniesz przy obecnych modelach ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Mi nie za bardzo podobają się te nawiązania do HE, choć bez zdjęć ciężko coś powiedzieć. A do tego boję się że hydra może stać się strasznym klocem patrząc na niektóre obecne potwory GW i współdzielenie ciała z krakenem.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Póki co z tego to zapowiada się, że ten Kraken będzie w ogóle nie Krakenem. Ma mieć postawę hydry, 4 łapy, ogon, i parę głów jak hydra? No i bez macek. W którym miejscu to będzie Kraken :/

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jak zwał, tak zwał, ważny jest model a nie jego nazwa. Ja na przykład jeszcze nie widziałem Mantykory, która przedstawiała by mitologiczny archetyp ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Nie ma co, niedlugo sie wszystko wyjasni , juz witch elfy zniknęły ze strony GW ,ciekawe czy box bedzie mial faktycznie podwojny wybor modeli ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Oby nie :twisted:

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

O co chodzi też z tymi warlockami, jednostka totalnie od czapy, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Zresztą po co nam kolejna piechota T3 Sv 5+/6+?, chyba że to ma strzelać. O krakenie się mówiło od jakiegoś czasu, choć najpierw w żartach, ale po obecnym zmiłowaniu GW do monsterów i sukcesie piratów z karaibów, to było do przewidzenia.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Podejrzewam , ze bedzie to ktoś na zasadzie HE Loremaster o Hoeth , magik i klepacz zarazem
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Ale to ma być oddział a nie bohater, wnioskując z tych plotek.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ja zrozumiałe, że kawaleria, która lata ze sztyletem w ręku? Genialny pomysł :P

No i Kraken w mojej opinii może być, tylko, żeby nie był na jakiejś olbrzymiej podstawce...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

hypnotic pisze:O co chodzi też z tymi warlockami, jednostka totalnie od czapy, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Zresztą po co nam kolejna piechota T3 Sv 5+/6+?, chyba że to ma strzelać. O krakenie się mówiło od jakiegoś czasu, choć najpierw w żartach, ale po obecnym zmiłowaniu GW do monsterów i sukcesie piratów z karaibów, to było do przewidzenia.
Co to za bzdury? Kraken GW nie ma żadnego związku z krakenem z "Piratów...". Film był poza tym popularny 7 lat temu więc to słaba fala, żeby jechać na niej z popularnością Krakena. :P Warlockowie to kawaleria, a nie piechota. I w dodatku oddział, a nie bohater. :lol2:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

I ciekawi mnie, czy to mają być faktycznie jacyś magowie? Bo chyba nie mężczyźni, bo przecież fluff by się kupy nie trzymał, no ale cóż... mówimy o GW ;)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Naviedzony pisze:
hypnotic pisze:O co chodzi też z tymi warlockami, jednostka totalnie od czapy, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Zresztą po co nam kolejna piechota T3 Sv 5+/6+?, chyba że to ma strzelać. O krakenie się mówiło od jakiegoś czasu, choć najpierw w żartach, ale po obecnym zmiłowaniu GW do monsterów i sukcesie piratów z karaibów, to było do przewidzenia.
Co to za bzdury? Kraken GW nie ma żadnego związku z krakenem z "Piratów...". Film był poza tym popularny 7 lat temu więc to słaba fala, żeby jechać na niej z popularnością Krakena. :P Warlockowie to kawaleria, a nie piechota. I w dodatku oddział, a nie bohater. :lol2:
Kraken to kraken, nie wiem jak go wykona GW ale to jest morski potwór, więc ja widzę związek. Przykład piratów był dość luźny więc się nie czepiaj, pokazuje tylko że moda na takie rzeczy wróciła po latach.

Gdzie macie napisane że warlocki to kawaleria? Tam tylko jest napisane że są na zdjęciu przed dark riderami i chaotyczna wzmianka o rydwanie przy nich.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Oni chyba mieli być w boxie z dark riderami właśnie, do wyboru, więc chyba kawa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No tak, według poprzednich plotek, które praktycznie się pokrywały z tymi. Chociaż w sumie mogliby być i na piechotę. Według tych plot są raczej wręcz piechociarzami - porównuje ich wielkość i proporcje w stosunku do HE piechoty.

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

Post autor: puzonik »

jemu chodziło o porównanie spearman - lothern

Zablokowany