no i nie można się wstrzymaćswieta_barbara pisze:Kolejne piekne glosowanie
Ligowy Śmietnik
Moderator: swieta_barbara
Re: Ligowy Śmietnik
jakbys bral udzial w calej dyskusji to zauwazylbys, ze bylo tam podjeta sprawa aktualizacji regulaminu, ktore wystepuje od nowego sezonu.swieta_barbara pisze:Dla mnie nie - czy to naprawde taka trudna sprawa zastanowic sie nad trescia glosowania??
Zwlaszcza, ze to juz ktores glosowanie z kolei sformulowane z czapy.
Stad tez pytanie o kwantyfikator szczgolny. W wypadku braku kwantyfikatora szczeoglnego, wracamy do opcji ogolnej czyli od nowego sezonu.
Innymi słowy "rzuciłem gównem, przykro mi, już zmywam, mam nadzieje, że smrodek nie zostanie" ; p Słabość Lidder, słabość ; pInaczej to zapamiętałem. Wątpię, żebyś teraz kręcił więc przepraszam :*
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Sam dobrze pamiętasz sytuacje gdzie Kudłaty publicznie na forum narzekał, że "kto pierwszy ten lepszy". Myślałem, że chodzi po prostu o zgłoszenie kandydatury do AR, a tu chodziło o zgłoszenie się u Crusa i Młodego. Z tego co mówi Shino.
- swieta_barbara
- habydysz
Brawo Shino!kudłaty pisze:Shino wygrał rzut kostką.
Słaby jak Twoja hejterska postawa. Wypadłeś z obiegu i od Twoich postów w tej sprawie wionie niechęcią. Chciałoby się znów liczyć, co?
dobrze, że wszyscy liczą się z Twoją opinią, prawda?Robaczek pisze:Słaby jak Twoja hejterska postawa. Wypadłeś z obiegu i od Twoich postów w tej sprawie wionie niechęcią. Chciałoby się znów liczyć, co?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Uważasz, że moje zastrzeżenia do postawy Jankiela ją usprawiedliwiają? Bo nie wiem jak inaczej potraktować Twojego posta.
Bo ja tu czegoś nie rozumiem. Dla spójności stanowiska i szans na elekcję każdy kraj powinien być oddelegować jednego kandydata. I tu potrzebujemy scentralizowanego podejmowania decyzji, który zapewnia LL z wszystkimi jej mankamentami. Nie może to być wyścig ,,kto pierwszy rzuci post na TWF". Jeśli nawet LL jest liczeniem szabel i kupczeniem, to w ostatecznym rozrachunku jej wybór stanowi wypadkową interesów większości środowiska, a przecież kiedyś ktoś się na taki system podejmowania decyzji zgodził. W związku z powyższym zachowanie Jurka uważam za niepoważne, szczególnie, że poinformował na wszystkich post factum. Trudno tu argumentować, że to co dzieje się wokół ETC jest w interesie jedynie organizatorów.
P.S. Who's Robaczek? Proszę o PMkię.
P.S. Who's Robaczek? Proszę o PMkię.
Thain, tym powinna zająć się osoba, która reprezentuje nasz kraj na TWF (aka Spokeperson), nie LL. Kudłaty mógł się po prostu zgłosić, a każda kolejna osoba dostałaby naklejkę "he does not represent our country - ignore him" nadaną przez niego i dopiero byście poczuli ile znaczy LL na TWF. W uczciwej walce z Shino przegrał możliwość wejścia do AR. Furion najpewniej ma gdzieś jakieś kostki i uważa, że zrobi to lepiej.
Zrobiło się niewielkie zamieszanie, ale przez kogo to trudno określić. Sprawa się wyjaśni w sposób demokratyczny. Udowodniono, że lepszy kandydat nie dostaje się więc Furion i Shino już wygrali (jeden się dostanie, a drugi będzie wiedział, że jest lepszy ).
Zrobiło się niewielkie zamieszanie, ale przez kogo to trudno określić. Sprawa się wyjaśni w sposób demokratyczny. Udowodniono, że lepszy kandydat nie dostaje się więc Furion i Shino już wygrali (jeden się dostanie, a drugi będzie wiedział, że jest lepszy ).
Tylko, ze jednemu (Shinowii) zależy, na tym żeby się dostać, a drugiemu (Furionowi) po prostu chodzi o to, żeby zabrać głosy co by pierwszy się nie dostał, bo go nie lubi. I skoro są osoby, które nie widzą problemu w tym, że może zgłosić się pierwszy lepszy Janusz, który tłumaczy ludziom w internetach jak sobie nie przytrzasnąć palców miarką GW w sposób zaawansowany, to może ci sami ludzie pogłaszczą po głowie osobę, która jako pierwsza zgłosi kadrę na 2014, albo jako pierwsza wyśle "nasze" rozpiski, czy jako pierwsza okrzyknie się selekcjonerem, itd. To kto reprezentuje Polskę na TWF to nasza wspólna sprawa. Pamiętajcie jak nie tak dawno kilka osób się burzyło o posty Przemcia na TWF? Wtedy był czas na oburzenie, ale teraz mamy dobry ruch? Szkoda tylko, ze ten ruch może spowodować, że nie tylko wpływ ale i wiedze o tym w która stronę podąża AR będziemy mieć żadną.
Nie wiem jakie są intencje Shino, a jakie Furiona. Jednak nie wysuwałbym stwierdzeń, że ktoś komuś robi na złość. Równie dobrze, mógłby ktoś oskarżyć Shino, że zgłosił się po Furionie tylko po to, aby Polska miała mniejsze szansę mieć kandydata w AR. Ale jak sam wiesz jest to bezsensowna gadka. Proponuje więc, aby każdy teraz dbał o swoją twarz (lub synonim tego stwierdzenia) i czekał na rozwój wydarzeń
Moze i masz racje, ze o to mi chodzilo. Rownie dobrze furek mogl byc zbyt zajety trenowaniem rzucania koscmi przez tydzien zeby zobaczyc caly temat na ll.
Na prawde chcesz cala sprawe do takich rzeczy sprowadzac? to raczej ty tu wychodzisz na idiote a nie twoi rozmowcy.
Na prawde chcesz cala sprawe do takich rzeczy sprowadzac? to raczej ty tu wychodzisz na idiote a nie twoi rozmowcy.
Wytłumacz mi więc łopatologicznie:Shino pisze: wychodzisz na idiote
Z czym mam rację?Shino pisze:Moze i masz racje, ze o to mi chodzilo.
Do jakich rzeczy?Shino pisze:Na prawde chcesz cala sprawe do takich rzeczy sprowadzac?
Fajny tekst Solo, jak zwykle ^^
Ale fajna akcja powiem wam, ale uważam że każdy powinien być szczęśliwy. Skoro repra to prywatna inicjatywa tych którzy sa lepiej pochytani, to niech chociaż na AR wygrywa ktoś obiektywnie lepszy - bo szybszy A tutaj i wilk syty - bo se Furion pokandyduje i owca cała - bo jak nie będą znowu go brali do repry to się napuszą "On sie zgłosił na AR z czapy" zamiast pisać naprawdę żałosne teksty w rodzaju "a bo go nie lubię..." ^^ Uważam to za rozsądny kompromis ^^
Poza tym imo AR powinno po prostu dobierać ludzi kompetentnych, a nie z karteczkami krajów - i niech kapitanowie z różnych krajów mają lepszy wybór - Shino czy Furia, każdy wie lepiej. Ja bym wybrał Shina bo ma ładny program i zakłada że specjale grają ale pomysł El reya - ten z różnymi compami klimatycznymi wydaje mi sie na pewno wart uwagi
A tak w ogóle - coś takiego strasznego sie stanie jak Polak nie wbije na AR? zaczniemy grac w battle bez połowy przedmiotow ze zmienionym kosztem połowy jednostek i innymi zasadami? Jak tak to bedzie tylko ciekawiej ; )
Ale fajna akcja powiem wam, ale uważam że każdy powinien być szczęśliwy. Skoro repra to prywatna inicjatywa tych którzy sa lepiej pochytani, to niech chociaż na AR wygrywa ktoś obiektywnie lepszy - bo szybszy A tutaj i wilk syty - bo se Furion pokandyduje i owca cała - bo jak nie będą znowu go brali do repry to się napuszą "On sie zgłosił na AR z czapy" zamiast pisać naprawdę żałosne teksty w rodzaju "a bo go nie lubię..." ^^ Uważam to za rozsądny kompromis ^^
Poza tym imo AR powinno po prostu dobierać ludzi kompetentnych, a nie z karteczkami krajów - i niech kapitanowie z różnych krajów mają lepszy wybór - Shino czy Furia, każdy wie lepiej. Ja bym wybrał Shina bo ma ładny program i zakłada że specjale grają ale pomysł El reya - ten z różnymi compami klimatycznymi wydaje mi sie na pewno wart uwagi
A tak w ogóle - coś takiego strasznego sie stanie jak Polak nie wbije na AR? zaczniemy grac w battle bez połowy przedmiotow ze zmienionym kosztem połowy jednostek i innymi zasadami? Jak tak to bedzie tylko ciekawiej ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."