Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Podkładuje nim głównie plastiki. Nic nie niszczy.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Czy farbki imitujące metale, też należy rozcieńczać wodą i nakładać cienkimi warstwami?
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane 

- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Tak, jak każde. Choć też nie ma co ich za mocno rozcieńczać.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Dzięki! 

Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane 

Podstawki nie wiem gdzie można dostać, ale ja wycinam sobie ze styroduru czy plasticardu (zawsze mylę).
Btw. Czy ktoś korzystał z tego: http://allegro.pl/army-painter-primer-g ... 03723.html przy malowaniu zielonoskórych? Jeśli tak to chętnie zobaczyłbym efekty i zapoznał się z opinią.
Btw. Czy ktoś korzystał z tego: http://allegro.pl/army-painter-primer-g ... 03723.html przy malowaniu zielonoskórych? Jeśli tak to chętnie zobaczyłbym efekty i zapoznał się z opinią.

Czy jeśli napiszę, że nienawidzę elfów czy lizardmenów, to podpis mój naruszy §4 pkt b. regulaminu Border Princes?
Ale szybko zrejterował ;P Ponieważ ten podkład wydaje mi się wyjątkowo jasny chciałbym zobaczyć wykończony model greenskina, na którego był zastosowany ów sprej.
Jeżeli maluję elementy modelu przed sklejeniem to powinienem zostawić czystą nie malowaną powierzchnie na miejsce klejenia? Zastanawiam się czy klej będzie dobrze trzymal przez farbe.

Takiemu super glue to nie robi.
Ja jestem przeciwnikiem malowania przed sklejeniem, bo widac bardziej laczenia i cieniowanie moze tez po sklejeniu ulec zmianie.
Ja jestem przeciwnikiem malowania przed sklejeniem, bo widac bardziej laczenia i cieniowanie moze tez po sklejeniu ulec zmianie.
Widzialem, ze wyszedl nowy zielony sprej by GW, czy ktos wie jak on sie ma do Snot Greena? Czy bardziej jest podobny do Dark Angels green?
Jakby byl w miare podobny do snota to normalnie rewelka, ulatwi mi to duzo malowanie moich lizakow.
Jakby byl w miare podobny do snota to normalnie rewelka, ulatwi mi to duzo malowanie moich lizakow.
Nie ułatwi bo nie będzie dostępny w wysyłce do Polski. Tylko w niektórych krajach będą dostępne i tylko przez MailOrderZiemko pisze:Widzialem, ze wyszedl nowy zielony sprej by GW, czy ktos wie jak on sie ma do Snot Greena? Czy bardziej jest podobny do Dark Angels green?

Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Jakby byl odpowiednikiem to moge z MO nawet zamowic razem z razorami.
Z tego co sie dowiedzialem to jest jak Dark Angels Green.
Edytowane info po rozmowie z GW: kiedyś mieli kolorowe spraye, wycofali, teraz chcą sprawdzić czy będzie się to sprzedawać i testują na krajach gdzie nie potrzeba specjalnych pozwoleń na produkty oparte na bazie gazów. Jak się przyjmie to wprowadzą do stałej oferty. Przewidywany czas zakończenia testów: marzec/kwiecień. Więcej nie pomogęZiemko pisze:Jakby byl odpowiednikiem to moge z MO nawet zamowic razem z razorami.

Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Dzięki za podpowiedź!Ziemko pisze:Takiemu super glue to nie robi.
btw. Właśnie przyszły moje figurasy... jak dużo sklejania teraz jest. Pamiętam, że kiedyś postacie wielkości człowieka przyklejało się do podstawki i heja

Dzieki bardzo za pomocSmh pisze:Edytowane info po rozmowie z GW: kiedyś mieli kolorowe spraye, wycofali, teraz chcą sprawdzić czy będzie się to sprzedawać i testują na krajach gdzie nie potrzeba specjalnych pozwoleń na produkty oparte na bazie gazów. Jak się przyjmie to wprowadzą do stałej oferty. Przewidywany czas zakończenia testów: marzec/kwiecień. Więcej nie pomogęZiemko pisze:Jakby byl odpowiednikiem to moge z MO nawet zamowic razem z razorami.

jak robisz podstawki pod regiment to możesz użyć ich do brzegów- gdzieś był nawet tutorial. Sam tak robiłem, trochę zabawy z nożem, bo ten plastik jest dosyć wytrzymały, no i ważne żeby wypraski były proste