Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Problemy początkującego
Kulasz osobno za każda bestie, support max 3 ataki dla przypomnienia.
Dla młodego demona polecam po prostu pograć z różnymi armiami, przeczytać rulebook i jeszcze raz grać grać grać. Dużo frajdy da Ci zagranie taką taktyka jaka sam zaplanujesz i wygrasz niż jak ktoś przedstawi ci ja na tacy. Niestety musisz tez znac armie przeciwnika więc jesli masz możliwość to pożyczki kodeks od kolegi/poczytaj w sklepie stacjonarnym lub przejrzyj pdf w internecie po czym oczywiście go usuwasz po 24h
Pozdrawiam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dla młodego demona polecam po prostu pograć z różnymi armiami, przeczytać rulebook i jeszcze raz grać grać grać. Dużo frajdy da Ci zagranie taką taktyka jaka sam zaplanujesz i wygrasz niż jak ktoś przedstawi ci ja na tacy. Niestety musisz tez znac armie przeciwnika więc jesli masz możliwość to pożyczki kodeks od kolegi/poczytaj w sklepie stacjonarnym lub przejrzyj pdf w internecie po czym oczywiście go usuwasz po 24h
Pozdrawiam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Czyli jak mam klocek besti i rzucam im k6+1 atakow to za kazda bestie pojedynczo czy na caly kloc... bo juz was nie pojmuje
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Masz 6 modeli - rzucasz k6 na każdą bestię i dodajesz +1 do każdego wyniku. Oczywiście uwzględniasz to, że z drugiego szeregu można wypłacić max 3 ataki / modelFuxiorr pisze:Czyli jak mam klocek besti i rzucam im k6+1 atakow to za kazda bestie pojedynczo czy na caly kloc... bo juz was nie pojmuje
Czyli nie moge rzucic k6 na za caly klocek ? I dobrze lepiej miec na 4 rzuty 1 palke niz na 1 palkeAzgaroth pisze:Masz 6 modeli - rzucasz k6 na każdą bestię i dodajesz +1 do każdego wyniku. Oczywiście uwzględniasz to, że z drugiego szeregu można wypłacić max 3 ataki / modelFuxiorr pisze:Czyli jak mam klocek besti i rzucam im k6+1 atakow to za kazda bestie pojedynczo czy na caly kloc... bo juz was nie pojmuje
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Chaos Daemons: The Blue Scribes jest postacia imienna? A jak tak to czy mozna go uzyc jako dyskowac tzeencha? Bardziej mi z sie podoba
Nie, tak go tylko dla fantazji nazwali. Możesz np. mieć ich cały oddział.Fuxiorr pisze:Chaos Daemons: The Blue Scribes jest postacia imienna?
Czy Wy w ogóle macie podręcznik?.. (odsyłam na stronę 41 i 87, następne takie pytania będę kasował, a użytkownikowi wsadzę ostrzeżenie )
To zależy od orga, ale zwykle tak.Fuxiorr pisze:A jak tak to czy mozna go uzyc jako dyskowac tzeencha? Bardziej mi z sie podoba
Wole zapytać i być pewnym niż wałować ludzi ... już będę grzeczny i proszę nie dawać mi ostrzeżeńKrzysiekW pisze:Nie, tak go tylko dla fantazji nazwali. Możesz np. mieć ich cały oddział.Fuxiorr pisze:Chaos Daemons: The Blue Scribes jest postacia imienna?
Czy Wy w ogóle macie podręcznik?.. (odsyłam na stronę 41 i 87, następne takie pytania będę kasował, a użytkownikowi wsadzę ostrzeżenie )
To zależy od orga, ale zwykle tak.Fuxiorr pisze:A jak tak to czy mozna go uzyc jako dyskowac tzeencha? Bardziej mi z sie podoba
Khumek testowal. I teraz gra bestiami. Przemysl to
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Kup podręcznik. Pilnie!kubaburza pisze:Jaki zasięg ma skullcannon.pilne
Ostatnie ostrzeżenie. Zwykle nie jestem taki restrykcyjny, ale to kolejne pytanie o rzeczy, które są do znalezienia w podręczniku w 5 sekund.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
bestie są twardsze chodzi tylko o T bo przy 5S przeciwnika SV i ward BC = regena bestii, choć więcej turlamy i mamy większą szansę zagiąć statystykę, ale nie mają szybkości BC tym bardziej uderzenie w CC, nie mówię o szarży nawet, ale jest wiekla różnica po między 4S a 5S, tym bardziej że BC to jedyny oddział w DoCh który może mieć banner za 50pkt., doje możliwość 5S i AP ostatnio gram tak i świetnie się spisują, no i 5WS która też kluczy, może nie przy trafianiu ich bo czasem bestie trudniej trafić, ale BC lepiej hitują, do tego skromny KB na cowboye ( pozdro Goloneczku ), stałość Akubaburza pisze:Zastanawiam sie czy bloodcrushers mogą zastąpić bestie nurgla? Testował ich ktoś ? Jakie wrażenia ?
ostatnio gram też na throne of blood God i jestem szczerze zdumiony efektami tego cacka
Khumek gra bestiami jak i demonami drogi Qcu nie zapominaj o tym, to nie jest argument-Qc- pisze:Khumek testowal. I teraz gra bestiami. Przemysl to
a ostatnio strasznie zaniedbałem Woch i chyba będę pogrywał nie co tymi puszeczkami
+KrzysiekW pisze:Kup podręcznik. Pilnie!
Ostatnie ostrzeżenie. Zwykle nie jestem taki restrykcyjny, ale to kolejne pytanie o rzeczy, które są do znalezienia w podręczniku w 5 sekund.