Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Rasti »

Były o tym już plotki, że będą razem w boxie z DR, ale nie było to moim zdaniem takie pewne, nadal nie jest, ale wszystko się potwierdza.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Oczywiście, nie da się nic pewnego powiedzieć na podstawie subiektywnego opisu samych zdjęć ale po prostu pomysły w stylu jednokołowych/latających/harleyowych rydwanów czy dziwnych potworów z przerośniętą formą nad treścią źle mi się kojarzą... może za stary jestem. I jeszcze meduza do tego.
Nie wiem, obym się mylił, modele były świetne a fluff logiczny ale znam tą armię od trzech edycji i jestem co najmniej ostrożny wobec tych nowości.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Srał pies modele...dajcie ploty o zasadach!

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Jeszcze za wcześnie, pewnie się pojawią ok 2 tyg przed kodeksem. Tak było w przypadku innych armii.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

2 dni temu było 2 tygodnie do kodeksu? 27 wrzesień preorder?

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

I've posted few rule tidbits but apparently no one's interested. Kraken has 4 s7 attacks and if all hit, additional d6 s7 attacks. Scourgerunner has s7 bolt thrower with no armor saves (fluff - they use this to hunt monsters). Signature spell boosts strength by 1 and adds d3 power dice. And someone mentioned army wide ASF.
z warseera

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ASF haha tego bym nie chciał :) Czymś się te mroczniaki muszą różnić od HE...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mam nadzieję, że Kraken będzie miał hate'a do tego :D
A bolt wydaje się kozacki.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Najwyższy czas żeby jakieś zasady wyciekały.
Nowy bolt z s7 byłby ciekawy z tym że pewnie bez opcji mlutipla, ale w ten ASF to wątpię żeby stał się zasadą wszystkich elfów. Z drugiej strony dziwne jest że jedne są szybsze od reszty. Do tego s7 na krakenie też spoko bo brakowało jednostek z dużą siłą.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Signature spell boosts strength by 1 and adds d3 power dice. And someone mentioned army wide ASF.
Te dwie zmiany zakładając brak nerfienia reszty robi tą armię może nie imba, ale na pewno, bardzo, bardzo mocną. imho
Zakładam, że skoro ten scourgecośtam chariot prowadzą corsarze to jest w coreach. Taki mocny bolec - grubo. Jeśli bez multiple shota to raczej na pewno multiple wounds - skoro niby używany jest do polowania na potwory to wydaje się oczywiste...
Jaram się na maxa tymi nowymi mroczniakami, nawet jeśli exeki biliby grabkami, a BG mieli wiadra na głowach. Im bliżej premiery, tym bardziej nie mogę się doczekać ;)
Edit: Bardzo ciekaw jestem też tego nowego herosa który to niby ma boostować strzelanie...Pestki jescze mocniejsze? Czy może czeka nas nerf który ten bohater nieco poprawia? To samo sygnaturka...Jeśli jest taka jak piszą to chyba rekompensuje słaby lore? Bo według mnie byłoby za dobrze...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mnie też ciśnie już :D
Ten rydwan z bolcem zaczyna mi się podobać, a jakby był z korsarzami no to cóż - zajebiście.
Nie mówię o samych modelach, bo na jednym kole to trochę abstrakcja, jednak sobie już z tym poradzę.

Ci Warlocy są straszną ciekawostką.

mam nadzieję, że ASFa nie będzie. Wolę hate'a :)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

ASF ma sens. W sumie to tylko poprawi grywalność naszych jednostek, o ile będziemy tańsi od HE.
I widzisz 2 tyg mijają i zasady się pojawiają ;). Faktycznie jakoś ten czas mi zleciał (szykuje nową firmę, z posypkami mam już ok. 130+ rodzajów, masakra z przygotowywaniem :roll:)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

No ciekawe co wymyślą dla DE w nowym AB. Czekam na jakieś konkretne info.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

No i dalej cisza, myślałem że po weekendzie coś się ruszy z tymi plotami. Na zagranicznych forach ludzie też się niecierpliwią i zaczynają podważać możliwość wypuszczenia aż tylu nowych modeli naraz.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Opis modelu kotła i tronu z warseera, od gościa który podawał dotychczasowe ploty:
In the pictures I have of the Cauldron of Blood it is just the model with nothing pushing it. It is weird that it does have wheels but nothing pulling. Who knows maybe we will see it getting pushed around like the Screaming Bell.
A bit more detail on the Cauldron of Blood/Blood Throne:

The whole contraption is a large lower platform on six wheels with a smaller raised platform towards the rear, which is reached by two staircases that curve from the lower center outward to the left and right front of the upper platform. The upper platform is where the Hag stands/Medusa is coiled. Near the top of each staircase is a witch elf guard, and they stand with their feet on different levels of the stairs in a nice "guarding" action pose. Those that guard the Medusa have spears, which they are pointing down the stairs, as if threatening anything that might come up them. The Medusa's right arm is holding high a spear, point upwards, and her right breast is bare. Also, the Medusa's body is covered in scattered small cuts from which drips blood. The paint job is in the very clean GW style and looks very nice, but I do look forward to somebody doing a bit grittier, more realistic paint job on the Medusa in particular. Seriously, the Medusa is a pretty badarse model, and anybody who doesn't like it should be publicly ostracized. Behind the Medusa is what looks like a large mirror on a pedestal. The mirror frame is gold, and depicts cavorting Witch Elves. The mirror is painted to look like what appears to be a row of moons in a clear blue daytime sky (i.e. the mirror "looks through to another world" type of thing is what they were going for, I guess). Also, Lion mentioned snakes at the base of the Medusa's tail, but it may be that it is the Medusa's tail that actually splits into multiple serpents itself, as the snakes are painted a similar (though slightly lighter) shade of green to the Medusa's lower snake body. The angle of the pic doesn't show which is the case, so we'll most likely have to wait for the pre-order pics to determine that. For the Cauldron of Blood, at the back of the upper platform behind the Hag is the obligatory large statue of Khaine, sword held aloft.

Lion has described the other models well enough, but I think you can figure out which one of the bunch is my favorite. Pics ought to drop soon (probably this weekend), but it won't be me doing it. That's about all I am going to share. If I hadn't already started High Elves when the Isle of Blood starter set came out, I would be doing Dark Elves. It is going to be very difficult to resist staring them.
Meduza + zwierciadło sugerują jakąś broń dystansową, o czymś takim się już kiedyś mówiło, ale dalej nie rozumiem jak to wcisną do DE.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

hypnotic pisze:Na zagranicznych forach ludzie też się niecierpliwią i zaczynają podważać możliwość wypuszczenia aż tylu nowych modeli naraz.
może dostaniecie figsy wydane w dwóch falach

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

Ponoć GW ma jakies problemy z AB do DE, dlatego tak strzegą na razie każdego newsa i fotki. (ponoć cos skopali z zasadami).
Ploty, ploty, ploteczki ale kto wie... ?

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Ready pisze:Ponoć GW ma jakies problemy z AB do DE, dlatego tak strzegą na razie każdego newsa i fotki. (ponoć cos skopali z zasadami).

haha powrót do 6ed.
albo przegiete jak demony i VC w 7 lol

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Ready pisze:Ponoć GW ma jakies problemy z AB do DE, dlatego tak strzegą na razie każdego newsa i fotki. (ponoć cos skopali z zasadami).
Podobna sytuacja była z plotkami na temat nowego Wochu, po czym okazało się, że przyczyną ciszy na froncie była późniejsza data premiery. IMO jeżeli nikt jeszcze nie wrzucił żadnych informacji/przecieków na temat zasad tylko jakie "nowe" niby figurki mamy mieć to data premiery może być troszkę późniejsza.
...Who dares wins...
Obrazek

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

Hardy pisze: Podobna sytuacja była z plotkami na temat nowego Wochu, po czym okazało się, że przyczyną ciszy na froncie była późniejsza data premiery. IMO jeżeli nikt jeszcze nie wrzucił żadnych informacji/przecieków na temat zasad tylko jakie "nowe" niby figurki mamy mieć to data premiery może być troszkę późniejsza.

To też jest prawdopodobne, w zasadzie tydzień, dwa nie robi różnicy.

Zablokowany