WoCh by haller
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
WoCh by haller
Witam wszystkich.
Już od jakiegoś czasu gram w battla WoCh'em. Z racji dość niskich funduszy postanowiłem ostatnio, że potworze coś samemu.
Chciałem dać tu swoje prace, aby usłyszeć opinie różnych ludzi, oraz co muszę poprawić (jestem przygotowany na wszelką konstruktywną krytykę, bo wiem, że nienajlepszy ze mnie modelarz, a początki zawsze bywają trudne).
Na pierwszy ogień idzie coś z czym dość długo się męczyłem i jestem nawet zadowolony. Coś bym jeszcze z tym zrobił ale nie wiem co.
Hellcannon
i zbliżenie do wnętrza lufy
Musze na pewno pomalować na czarno niektóre miejsca ... robiłem to na szybko przed grą a potem jakoś poszła w odstawkę.
Wymiary to: 10cm długości, 6cm szerokości i 10cm wysokości
Następny twór to rydwan chaosu.
Trochę długi wyszedł, wiec przy odrobinie wolnego czasu przestawię konie bardziej do przodu.
Dodatkowo muszę jeszcze dorobić szpikulce przy kołach.
Jako załogę planuje dać maruda jako woźnicę oraz warriora z tyłu na podeście.
Na koniec rzecz mniejsza i robiona na spontanie a dokładniej bohater zrobiony z knighta i warriora.
Jak będę go malował na nowo (pewnie będzie miał innego marka) to dopiero po przykleję tarczę.
i zastanawiam się czy nie rzucić mu też później płaszcza:
Już od jakiegoś czasu gram w battla WoCh'em. Z racji dość niskich funduszy postanowiłem ostatnio, że potworze coś samemu.
Chciałem dać tu swoje prace, aby usłyszeć opinie różnych ludzi, oraz co muszę poprawić (jestem przygotowany na wszelką konstruktywną krytykę, bo wiem, że nienajlepszy ze mnie modelarz, a początki zawsze bywają trudne).
Na pierwszy ogień idzie coś z czym dość długo się męczyłem i jestem nawet zadowolony. Coś bym jeszcze z tym zrobił ale nie wiem co.
Hellcannon
i zbliżenie do wnętrza lufy
Musze na pewno pomalować na czarno niektóre miejsca ... robiłem to na szybko przed grą a potem jakoś poszła w odstawkę.
Wymiary to: 10cm długości, 6cm szerokości i 10cm wysokości
Następny twór to rydwan chaosu.
Trochę długi wyszedł, wiec przy odrobinie wolnego czasu przestawię konie bardziej do przodu.
Dodatkowo muszę jeszcze dorobić szpikulce przy kołach.
Jako załogę planuje dać maruda jako woźnicę oraz warriora z tyłu na podeście.
Na koniec rzecz mniejsza i robiona na spontanie a dokładniej bohater zrobiony z knighta i warriora.
Jak będę go malował na nowo (pewnie będzie miał innego marka) to dopiero po przykleję tarczę.
i zastanawiam się czy nie rzucić mu też później płaszcza:
Czasem lepiej poczekać, zaoszczędzić pieniądze niż produkować takie potworki. Wiem że jesteś z nich zadowolony, ale poziomem odstają od większości tego co jest na stołach.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Oj no panowie bez przesady. Mistrzostwo świata to nie jest, ale nie wygląda potworkowato. Hellcannon wyszedł lepiej, ale musisz koniecznie zmienić mu koła i polepić więcej na bokach lufy, bo malowanie na gładkich, dużych powierzchniach to mordęga.
Bohater całkiem spoko, zdecydowanie lepsza wersja z płaszczem. Rydwan również zapowiada się obiecująco, a co do Heleny to spróbuj jakieś rzeźbienia na lufie porobić i może paszczę?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Tak. I przyznam, że mi też trochę tak nie za bardzo, ale muszę się w prawić, aby zrobić ładne okrągłe koła, wiec to jest póki co zamiennik.Kuros pisze:koła u cannona!
strasznie lipne , to są zwykłe korki tak?
Popracuje nad tymDeus pisze:konie musisz przestawić do tyłu lub dyszel skrócić
Na całej części środkowej lufa jest machnięta klejem aby zrobić taką niby fale. Natomiast nie mam pojęcia co zrobić z przodem. Przydałaby się jakaś paszcza... może znajdę gdzieś jakieś części od oryginalnej helki na aukcji lub gdzieś.Silvestro pisze: co do Heleny to spróbuj jakieś rzeźbienia na lufie porobić i może paszczę?
Ogólnie dziękuje z rady:)
Widzę, że moje prace znalazły trochę uznania i postaram się nad nimi jeszcze popracować.
Szczerze mówiąc ta fala jest nie ciekawa. Spróbuj w nią wpleść jakieś czaszki (można kupić na allegro za hmm 10 zł 20 sztuk? nie pamiętam)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mi się podoba. Nie wiem, czego od tego chcecie.
Świetny rydwan i helena
Wisła Kraków.
Lol mi to wygląda na zakrętki od soku cappy Dobrze że ziomek się stara i robi co może żeby grać ! Szacunek za to! Prace myślę że dość bidne detalicznie w sensie na Helenie np powinno być jak mówił ktoś wcześniej, w cholerę czach i było by super! Mógłbyś jeszcze np zrobić coś ciekawego pod samym działem bo to wygląda dziwnie , taka pusta powierzchnia Rydwan też spoko nawet tylko trochę go skróć i pomaluj!
Keep it up Bro!
Czekam na więcej
Keep it up Bro!
Czekam na więcej
Pan Mamikon
No i z tym właśnie problem ... nie mam żadnego pomysłu co z tym zrobić a bez tego to helka wyglądała jeszcze dziwniej.Nokimam pisze:Mógłbyś jeszcze np zrobić coś ciekawego pod samym działem bo to wygląda dziwnie , taka pusta powierzchnia
Co do malowania to taki problem że lekki brak funduszy na farby ... dlatego na razie bawię się w nisko budżetowe projekty i staram się odkładać ile się da. Choć przyrost pieniędzy, aby móc zakupić co potrzebne szykuje się dopiero na wakacje.
I dziękuje za miłe słowa i zachęcanie do dalszej roboty... Nie liczyłem na taki pozytywny odzew, a jest to bardzo mobilizujące.
Witam jeszcze raz
Po wakacjach udało się zakupić farbki które ostatnio do mnie przyszły i chciałem się pochwalić moją pierwszą pracą.
Za wysoki poziom to raczej nie jest, ale jestem ciekaw jak oceniają to forumowicze.
I cały czas mam wrażenie że coś z washowaniem robie źle
A wiec moja trzecia pomalowana w życiu figurka (1 to katastrofa nieudana a II jest do przemalowania z powodu źle dobranej palety barw).
Po wakacjach udało się zakupić farbki które ostatnio do mnie przyszły i chciałem się pochwalić moją pierwszą pracą.
Za wysoki poziom to raczej nie jest, ale jestem ciekaw jak oceniają to forumowicze.
I cały czas mam wrażenie że coś z washowaniem robie źle
A wiec moja trzecia pomalowana w życiu figurka (1 to katastrofa nieudana a II jest do przemalowania z powodu źle dobranej palety barw).
- rudobrody79
- Falubaz
z washowaniem jest tak,że musisz mieć gruby pędzel i po prostu pomalować tak jakbyś rozprowadzał wodę.
on ma konsystencję inną od farb,więc wpłynie w zagłębienia. poczekaj aż wyschnie bo nie bedzie efektu.
jesli wyschnie na twojej tarczy czy sztandarze i uznasz że to jeszcze nie to,wówczas wrzuć jeszcze raz wash.
często gracze używają wash-y kilkakrotnie.
wszelka inwencja twórca jest zawsze mile widziana
wytrwaj w tym a bedzie dobrze - tylko postaraj się o jakieś bitsy
może w swojej okolicy znajdziesz jakiegoś gracza,który "poczęstuje Cię kilkoma "
on ma konsystencję inną od farb,więc wpłynie w zagłębienia. poczekaj aż wyschnie bo nie bedzie efektu.
jesli wyschnie na twojej tarczy czy sztandarze i uznasz że to jeszcze nie to,wówczas wrzuć jeszcze raz wash.
często gracze używają wash-y kilkakrotnie.
wszelka inwencja twórca jest zawsze mile widziana
wytrwaj w tym a bedzie dobrze - tylko postaraj się o jakieś bitsy
może w swojej okolicy znajdziesz jakiegoś gracza,który "poczęstuje Cię kilkoma "