Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
Witam!
Ktoś szuka batalionu za 270zł?
http://allegro.pl/item246715744_nowy_ba ... olia_.html
Proszę bardzo.
Ktoś szuka batalionu za 270zł?
http://allegro.pl/item246715744_nowy_ba ... olia_.html
Proszę bardzo.
hehe.. trafisz tym na WE-monster trucku (smok i dwa drzewa, troche strzelania, driady i wildzi) i bedzie Ci ciezko przebic sie tymi driadami. bo wildzi dostana pare razy z luku i spadna.
na zachwalanie takich a takich koncepcji jest miejsce gdzie indziej generalnie mamy człowiekowi podać uniwersalny zakup. Potem jak sobie jakąś koncepcję wypróbuje - np. na kartonikach, to sobie kupi czy to tancerzy, czy smoka, czy co tam jeszcze.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Czyli to co podał ksuM to jest przykład jakiegoś welfickiego turbo powera ???ksuM pisze:Alter owszem, ale driad nadal można wcisnąć dużo.
2250:
Smok standard.
2 magów - 6 PD, 4 skrole.
5 X 9 driad.
4 X 6 WR ze sztandarem.
2 oreły.
Graj z tym.
co do Welfów nie mam perspektywy narazie jak grać, czy mam się oprzeć na mega ofensywie czy też zbunkrować się i raczej defensywna postawa. Jak myślicie, do którego typu bardziej się nadają WE ???
czyli najsliniejsza wersja WE to na pewno z tego co piszecie 2 brokuły + smoczek ???
Jeśli liczysz na mrożące krew w żyłach zacięte walki, ciągłe szarże i lot na pałę to raczej nie Welfami . Najlepiej kampić po lasach, wykorzystywać wszelkie góry, wieże itp. do krycia się przed ostrzałem. Do tego jak jest się już blisko oppa to podejść, zawalić mu i spiepszyć do lasu, najlepiej zanim się odchami. Może na pierwszy rzut oka STRAAAAAAAASZnie statyczne, ale ciekawe i wciągające (trzeba trochę pogłówkować. :P:P
To jest statyczne!Qbas pisze:Jeśli liczysz na mrożące krew w żyłach zacięte walki, ciągłe szarże i lot na pałę to raczej nie Welfami . Najlepiej kampić po lasach, wykorzystywać wszelkie góry, wieże itp. do krycia się przed ostrzałem. Do tego jak jest się już blisko oppa to podejść, zawalić mu i spiepszyć do lasu, najlepiej zanim się odchami. Może na pierwszy rzut oka STRAAAAAAAASZnie statyczne, ale ciekawe i wciągające (trzeba trochę pogłówkować. :P:P
Nie sądzę. Napewno też nie polecałbym takiej rozpiski początkującemu.Bit pisze:Czyli to co podał ksuM to jest przykład jakiegoś welfickiego turbo powera ???ksuM pisze:Alter owszem, ale driad nadal można wcisnąć dużo.
2250:
Smok standard.
2 magów - 6 PD, 4 skrole.
5 X 9 driad.
4 X 6 WR ze sztandarem.
2 oreły.
Graj z tym.
to dla osób idących na łatwiznę, ograny standard itd.czyli najsliniejsza wersja WE to na pewno z tego co piszecie 2 brokuły + smoczek ???
Ja gram inaczej, ale moje rozpiski są dziwne i inne.
Generalnie WE możesz grać:
- ofensywnie: wtedy napewno ze 2 oddziały Wildów się przydają, do tego tancerze jacyś, driadki, ze 2 klocki łuczników, smok też może być
- defensywnie: zwykle jakiś mag lord + może 1 mały, trochę więcej strzelania, można dodać 2 drzewce, więcej tancerzy, driad
Draconis - FOR EVER !!!
kumpel zaczął sobie ciułać chaosik undived (no chyba że coś zmienił), będziemy za jakiś tydzień kupować figsy. Co moglibyście mi powiedzieć o grze WE z chaosem, podejrzewam że jeśli będziemy grać u mnie to na stół powędrują ze dwa lasy i ze 4 góki, na co powinienem uważać i jaką taktyke przyjąć aby wjechać w jego chałas niczym w ciacho ???
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
a dla takiego wtajemniczonego leśniaka mozecie coś podpowiedzieć?
wolę grać osobiscie na strzelaniu
wystawię 3 x 10 gg
3 x 8 driad
5 wildów
ok 10 GR(planowałem 5 zrobić na GR a drugie 5 sonwentować na wildów)
10 etenrali z muzykiem(z reszty comm. BSB zrobiłem)
3 hawki
2 brokuły (1 GW 1 Lotra)
5 scoutów od biedy na WW przerobić
z 14 WD w tym comand
2 magów
biegacz
BSB
wardancera noble (champion od WD)
wolę grać osobiscie na strzelaniu
wystawię 3 x 10 gg
3 x 8 driad
5 wildów
ok 10 GR(planowałem 5 zrobić na GR a drugie 5 sonwentować na wildów)
10 etenrali z muzykiem(z reszty comm. BSB zrobiłem)
3 hawki
2 brokuły (1 GW 1 Lotra)
5 scoutów od biedy na WW przerobić
z 14 WD w tym comand
2 magów
biegacz
BSB
wardancera noble (champion od WD)
Może nie czaję, ale mam parę pytań:
Na ile jest ta rozpa?
Brokuły = drzewce -> co w takim razie robi tam GW i co to jest Lotra?!
10 Eternali? I co tym się osiągnie? Jak ma być klimatycznie i na strzelaniu to lepiej chyba jeszcze 10 łuków bo takim cusiem jak ta 10 Eternali (nawet z muzykiem SIC!) to niewiele się zrobi..... co w to wpadnie to właściwie rozgoni (takie jest przynajmniej moje zdanie), no ale żeby nie było zbyt ciasno od tych łuczników to może być 5GR
14 WD - moim zdanie trochę za wielu w jednym oddziałku zrobiłbym 2 mniejsze (pociąć trochę punktów np na commandach) np po 8-9 WD plus champion
2x5 Wildów - jestem jak najbardziej za jednostka i klimatyczna i zdolna przywalić
2x Magowie..... no i tutaj mam dylemat bo 4DS to na 2k z hakiem (bo na tyle jest chyba ta rozpa) to zdecydowanie za mało
Eee? Pod koniec
I na koniec bo nie łapię (army between 2k - 3k contains maximum of 2 rare choices) a tu mamy 2 brokuły i jeszcze jacyś WW
Proponuję rozpisać tu coś konkretnego na modłę rozpisek jakie są podawane w dziale "rozpiski" czyli co jak i na ile punktów chcesz wystawić, bo to wyżej to wygląda trochę jak lista figurek które możesz wystawić
PZDR
Na ile jest ta rozpa?
Brokuły = drzewce -> co w takim razie robi tam GW i co to jest Lotra?!
10 Eternali? I co tym się osiągnie? Jak ma być klimatycznie i na strzelaniu to lepiej chyba jeszcze 10 łuków bo takim cusiem jak ta 10 Eternali (nawet z muzykiem SIC!) to niewiele się zrobi..... co w to wpadnie to właściwie rozgoni (takie jest przynajmniej moje zdanie), no ale żeby nie było zbyt ciasno od tych łuczników to może być 5GR
14 WD - moim zdanie trochę za wielu w jednym oddziałku zrobiłbym 2 mniejsze (pociąć trochę punktów np na commandach) np po 8-9 WD plus champion
2x5 Wildów - jestem jak najbardziej za jednostka i klimatyczna i zdolna przywalić
2x Magowie..... no i tutaj mam dylemat bo 4DS to na 2k z hakiem (bo na tyle jest chyba ta rozpa) to zdecydowanie za mało
Eee? Pod koniec
nie rozumiem ;p champion oddziału a charakter w oddziale to 2 różne rzeczy to czym jest ten koleś bo z tego co rozumiem to ma to być generał armii walczący razem z WD i wyposażony w WD kindred ale może się mylę......wardancera noble (champion od WD)
I na koniec bo nie łapię (army between 2k - 3k contains maximum of 2 rare choices) a tu mamy 2 brokuły i jeszcze jacyś WW
Proponuję rozpisać tu coś konkretnego na modłę rozpisek jakie są podawane w dziale "rozpiski" czyli co jak i na ile punktów chcesz wystawić, bo to wyżej to wygląda trochę jak lista figurek które możesz wystawić
PZDR
niezrozumiałeś mnie... chodziło o to CO można ułożyć z TAKICH figurek
JAKĄ SĘSOWNĄ rozpiskę da sie złożyć
odnośnie Twojego ost. zdania- masz rację to jest LISTA TEGO CO POSIADAM
Brokuł od LOTRa - chyba niemuszę tłumaczyc? drzewiec z systemu Lord of The rings....
champion od wardancerów moze byc wystawiony jako wardancer noble (ten z włócznią jest podobny , przecież to w zasadzie to samo jest)
WW -Waywatchers
jeżeli jeszcze cos jest do wyajśnienia uderzaj na gg
7050221
poprostu chciałem sie zapytać(ponieważ satu gracze z doswiadczeniem)
jak najlepiej jest grać tym co mam , przeważnie gram na balansie
trochę magii trochewalki łucznicy driady mniej wiecej tyle samo
są tu osoby które grają lata i są w stanie powiedzieć czy opłacalne jest granie dla nowicjusza na przewadze łuczników kosztem driad
przeważnie driady cosrobią ale zdarze się że poprostu dostają cośna siebie łamią się i mam piękne gonienie prosto w wardancerów bądź inną cenną jednostkę...driady są mone ale ja wolęgrać na łukach...i pytanie czy na tym mogę daleko zajsć?
JAKĄ SĘSOWNĄ rozpiskę da sie złożyć
odnośnie Twojego ost. zdania- masz rację to jest LISTA TEGO CO POSIADAM
Brokuł od LOTRa - chyba niemuszę tłumaczyc? drzewiec z systemu Lord of The rings....
champion od wardancerów moze byc wystawiony jako wardancer noble (ten z włócznią jest podobny , przecież to w zasadzie to samo jest)
WW -Waywatchers
jeżeli jeszcze cos jest do wyajśnienia uderzaj na gg
7050221
poprostu chciałem sie zapytać(ponieważ satu gracze z doswiadczeniem)
jak najlepiej jest grać tym co mam , przeważnie gram na balansie
trochę magii trochewalki łucznicy driady mniej wiecej tyle samo
są tu osoby które grają lata i są w stanie powiedzieć czy opłacalne jest granie dla nowicjusza na przewadze łuczników kosztem driad
przeważnie driady cosrobią ale zdarze się że poprostu dostają cośna siebie łamią się i mam piękne gonienie prosto w wardancerów bądź inną cenną jednostkę...driady są mone ale ja wolęgrać na łukach...i pytanie czy na tym mogę daleko zajsć?
1 Treeman Ancient @ 375 Pts
General
Annoyance of Netlings [25]
Cluster of Radiants [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
5 Wild Riders @ 148 Pts
8 Wardancers @ 165 Pts
Champion; Musician
5 Waywatchers @ 120 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2250
Taka kulturalna rozpiska na jeden z popularniejszych formatów turniejowych. Ewentualnie możesz zamienić sobie biegacza na BSB (jak nie jesteś jakimś alergikiem to możesz mu załadować łuk magiczny i haila). Za resztę punktów to pewnie jakiś muzyk na GR albo 6ty Waywatcher wejdzie.
HAVE FUN
General
Annoyance of Netlings [25]
Cluster of Radiants [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
8 Wardancers @ 165 Pts
Champion; Musician
5 Waywatchers @ 120 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2250
Taka kulturalna rozpiska na jeden z popularniejszych formatów turniejowych. Ewentualnie możesz zamienić sobie biegacza na BSB (jak nie jesteś jakimś alergikiem to możesz mu załadować łuk magiczny i haila). Za resztę punktów to pewnie jakiś muzyk na GR albo 6ty Waywatcher wejdzie.
HAVE FUN
Draconis - FOR EVER !!!