Tylko proszę bez "potestuj", "graj tym co lubisz" itp, bo na punkty na które zazwyczaj gram wszystkie te fanty wchodzą na raz i nie ma takich dylematów
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Moderator: Hoax
szeregowiec ryan pisze:To i ja dorzuce pytanko - jak wygląda wystrzelenie Doomrakiety w kontekscie włączonej Sztormówy? Analogicznie jak w takiej sytuacji Zzzapuje doomwheel?
Nie możesz rzucać z większej ilości kości niż 5, nawet jak zjesz tokenaJagoda pisze:Czy mogę rzucić 13-stkę z 5 kości + token, na EURO? Czy token też się liczy jako kość i nie mogę ?
Ja też zawsze grałem, że zdaje się raz. Jak trzeba powstrzymać kółko przed strzałem to też zdajesz jeden test LD a nie trzy za każdy piorun.Gibon pisze:Jeśli chodzi o doomwheela to zdania są podzielone, wyżej chyba było kilka postów na ten temat. W każdym razie też testujesz czy strzela, ale tylko raz - przynajmniej jak tak grałem -, ale było też zdanie, że za każy strzał, ponieważ w AB jest wzmianka, że jeśli od pierwszego strzalu zginie oddział to strzelasz w kolejny najbliższy itd co dla mnie jest i tak głupotą zdawać dwa razy![]()
Skaven FAQ pisze:Q: Can a model casting a spell use Warpstone Tokens to exceed the six power dice limit for casting a spell? (p108)
A: No.
Nie trzyma się to kupy, bo ruch nie jest szarżą, tylko kontakt nią jest, ale Ok.Marcins pisze:Uściślenia sędziowskieCzy na szarżę z efektu Screaming Bell 2 - 4 przysługuje reakcja?
Tak