Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Ogl na obecną chwile mam tak Kawe metal z GZ z tym ze mają głowy bez hełmów, tarcze od Demigryfów,
Demigryfy to wilki wiadomka rycerze zrobieni z wszystkiego ale wyglądają solidnie
Piechota tu jest problem :/
Herosi nie mam pomysłu
Jak zrobie do końca kawe i demigryfy to powrzucam zdjęci ana galerie imperium
Demigryfy to wilki wiadomka rycerze zrobieni z wszystkiego ale wyglądają solidnie
Piechota tu jest problem :/
Herosi nie mam pomysłu
Jak zrobie do końca kawe i demigryfy to powrzucam zdjęci ana galerie imperium
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Masz tam Grindingi (D3 S6 za 1SP, SPs max 3) w Fazie Ruchu oraz Steam Gun (2D6 S1+X, X=SPs, SPs max 3) jako Breath Weapon w CC. Dodatkowo jeśli właśnie szarżował to ma Impacty jeszcze. Wszystko oczywiście zależne od ilości Punktów Pary
Grindingi działają tylko w fazie ruchu (nie wliczają się do CR). Wydane w szarży liczą się (są wtedy po prostu impactami i rozliczane są w combacie)
Nie zapominajmy, że inżynier ma 1 atak
Nie zapominajmy, że inżynier ma 1 atak
Hej,
Czy inżynier na czołgu może deklarować reakcję Stand and Shoot tylko, jeżeli szarżujący jest w przedniej strefie czołgu?
Pozdro!
Czy inżynier na czołgu może deklarować reakcję Stand and Shoot tylko, jeżeli szarżujący jest w przedniej strefie czołgu?
Pozdro!
WrocWar
http://wrocwar.blogspot.com/
http://wrocwar.blogspot.com/
Tak ,swoim pistoletem powtarzalnym.
Nawet GW zrobiło Al-Ulrica (Arcykapłan kultu)
A w razie czego można pomalować zykłych bohaterów i piechotę w barwy danej prowincji ,dodając im parę symboli cahrakterystycznych dla krainy (np w boxie rycerzy od GW jest parę takich broszek)
na internecie jest mnóstwo modeli różnych firm ,które prezentują wikingów ,barbarzyńców itp itdSzymon pisze:Piechota tu jest problem :/Herosi nie mam pomysłu
Nawet GW zrobiło Al-Ulrica (Arcykapłan kultu)
A w razie czego można pomalować zykłych bohaterów i piechotę w barwy danej prowincji ,dodając im parę symboli cahrakterystycznych dla krainy (np w boxie rycerzy od GW jest parę takich broszek)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Najczęściej u maniaków Ulryka widziałem free companies lub state troops z dodatkami od flagellantó i white wolfów (rycerstwo) - głównie chodziło o brodate mordy
Tak 5-6 kolesi z czempionem tam idzie BSB i tyczkaddr pisze:Wystawia ktoś z Was Reiksguardów? Jeśli tak to w jakiej liczbie?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Przepraszam, tyczka?
Po pierwsze, witam po 3-letniej przerwie:) A pytanie z tym związane:
Mam w huk starego Imperium wraz z updateami, które mogliśmy wystawiać w 6/7ed, w tym np. Gigant, Ogre Bulls, Ironguts itd. Czy dalej to można wystawiać i jak? Powoli zagłębiam się w najnowsze zasady, ale plus wszystkie restrykcje itd. to jednak trochę jest tego.
Na razie planowany powrót zaciszno-towarzyski, ale fajnie by było, jakby dalej na turniej Gigusia dało radę wystawić.
Ktoś pomoże krótkim streszczeniem?
Pozdrawiam
-SaH-
Mam w huk starego Imperium wraz z updateami, które mogliśmy wystawiać w 6/7ed, w tym np. Gigant, Ogre Bulls, Ironguts itd. Czy dalej to można wystawiać i jak? Powoli zagłębiam się w najnowsze zasady, ale plus wszystkie restrykcje itd. to jednak trochę jest tego.
Na razie planowany powrót zaciszno-towarzyski, ale fajnie by było, jakby dalej na turniej Gigusia dało radę wystawić.
Ktoś pomoże krótkim streszczeniem?
Pozdrawiam
-SaH-
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Podejrzewam ,zę jakbyś wprost wystawił krasnoludy to ktos by się przyczepił
Ale jakbyś dał symbole armii Imperium ,to ważne ,bo oczywiście nie możan dać symboli bogów itp itd
Inna sprawa ,że mogą to byś po prostu najemnicy lub sojusznicy ,wtedy takie tłumaczenie nie pomoże ,bo jednak nie ma czegos takiego w zasadach ,ale tak jak pisałem - po lekkich ,prostych konwersjach chyba będzie git
Ale jakbyś dał symbole armii Imperium ,to ważne ,bo oczywiście nie możan dać symboli bogów itp itd
Inna sprawa ,że mogą to byś po prostu najemnicy lub sojusznicy ,wtedy takie tłumaczenie nie pomoże ,bo jednak nie ma czegos takiego w zasadach ,ale tak jak pisałem - po lekkich ,prostych konwersjach chyba będzie git
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Sa jeszcze imperialne krasnoludy - mam armie zrobiona krasnali na imperialnych dwarfach w wiekszosci. Sam sie nad tym zastanawialem czy by sie dalo wystawic krasie jako imperuim Mam krasie ktorzy sa ala great sword i nawet wiem gdzie kupic imperialna konnice ala gw - rycerze krasiowi w zbrojach mini imperium z lancami na kucach - itp.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Osobiście to polecam tego gościa:
http://whiteknightminiatureimperium.blo ... rf%20Greys
Robi kraśki w klimacie imp
http://whiteknightminiatureimperium.blo ... rf%20Greys
Robi kraśki w klimacie imp